voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Υπόθεση θανάτου Μαζωνάκη: Οι επισκέψεις της Επιτροπής Ελέγχου του ΙΣΑ στο ιατρείο του Κολωνακίου- Τι διαπιστώθηκε στους ελέγχους

    «Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ»: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

    Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορουμένης γιατρού

    ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας – Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»

  • Εκπαίδευση

    Συγκέντρωση σχολικών ειδών στη ΧΑΝΘ για μαθητές-πρόσφυγες

    Ζαχαράκη: Περίπου 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών στη δεύτερη φάση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Μη κρατικά πανεπιστήμια: Δεν χάνεται ο χρόνος σπουδών των φοιτητών – Τι προβλέπει η τροπολογία

  • Θέσεις εργασίας
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Προκήρυξη για προσλήψεις 11 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου

    Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 30/09 οι αιτήσεις για 350 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις ΕΠΟΠ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

  • Οικονομία

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Νέα καθυστέρηση στην υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

  • Εργασιακά

    Κεραμέως: Επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 500.000 εργαζόμενους – Tι απάντησε για το επίδομα εργασίας

    Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις, από τις 23/09 ξεκινά η διαδικασία και στα ΚΕΠ

    Ειδικό εποχικό βοήθημα 2026: Ποιοι δικαιούνται από 719 έως 1.438 ευρώ

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

  • Πολιτική

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

    Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας

    Παύλος Μαρινάκης για συνέντευξη Ανδρουλάκη: «Έταξε μέτρα δισεκατομμυρίων – Τον λογαριασμό θα πληρώσει ο ελληνικός λαός»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εργασιακά

Ολοκληρώνεται η καταχώριση των ασφαλιστικών εισφορών από μονομερείς δηλώσεις στο e-ΕΦΚΑ

από Νίκος Μοναστηριώτης
05/11/2021
σε Εργασιακά

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 16 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η καταχώριση των ασφαλιστικών εισφορών στο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ για 130.000 περίπου εργαζόμενους που υπέβαλαν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις και έγιναν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατά το 2020. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αυτό κατέστη εφικτό, μετά την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η σχετική διαδικασία αφορά συγκεκριμένα:

– 108.000 περίπου εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης (τουρισμός, εστίαση κ.λπ.).

– 22.364 καλλιτέχνες, δημιουργούς και επαγγελματίες της τέχνης, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς.

ΣχετικάΆρθρα

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου

14/09/2026

Ασφαλιστικές εισφορές: Το σχέδιο για το νέο «ψαλίδι» από το 2027

03/09/2026

– 12 εργαζόμενους με καταγγελία σύμβασης σε επιχειρήσεις-εργοδότες που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων χρειάστηκε αρκετό χρόνο, καθώς ήταν ένα πολύ μεγάλο έργο που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για πρώτη φορά μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού. Έγινε εκτενής επεξεργασία των αρχείων και αναπτύχθηκε ειδικό λογισμικό για τη διαμόρφωση των ΑΠΔ, καθώς, μέχρι πρότινος, το υπουργείο δεν είχε υποβάλει αντίστοιχου μεγέθους και περιεχομένου δηλώσεις και δεν υφίστατο σχετική τεχνογνωσία στις υπηρεσίες του.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ελέγχων και διασταυρώσεις των αρχείων του πληροφοριακού συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” με αυτά του e-ΕΦΚΑ, ώστε να ταυτοποιηθούν οι ασφαλισμένοι που έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Τέλος, κατά την ηλεκτρονική υποβολή των ΑΠΔ στον e-ΕΦΚΑ, διενεργούνται έλεγχοι ορθότητας του περιεχομένου τους και τυχόν εντοπιζόμενες λανθασμένες εγγραφές διορθώνονται και υποβάλλονται εκ νέου, με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλος χρόνος έως την ενσωμάτωση των ασφαλιστικών δεδομένων των ΑΠΔ από το πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ.

Η διαδικασία υποβολής των ΑΠΔ των ανωτέρω κατηγοριών ασφαλισμένων με Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου για όλους τους μήνες του 2020 έχει ολοκληρωθεί. Στην παρούσα φάση, ενημερώνονται μηχανογραφικά οι “Ατομικοί Λογαριασμοί Ασφάλισης” στο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λάβουν γνώση των στοιχείων ασφάλισής τους, μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Διευκρινίζεται ότι διενεργούνται περαιτέρω έλεγχοι για τη διασταύρωση των στοιχείων 14.000 περίπου ασφαλισμένων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς τα στοιχεία είναι ελλιπή (π.χ. δεν υπάρχει Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου κ.λπ.). Επίσης, καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθεί και γι’ αυτούς η υποβολή ΑΠΔ το ταχύτερο δυνατόν και με ταυτοποίηση των στοιχείων κατά προτεραιότητα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η περάτωση της διαδικασίας ανοίγει το δρόμο για την καταβολή εποχικών επιδομάτων και παροχών σε χρήμα στους εν λόγω ασφαλισμένους, καθώς θα εμφανιστούν στο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ τα ένσημα που αντιστοιχούν στον χρόνο που ήταν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπογραμμίζει ότι η καθυστέρηση υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται απώλεια των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απορρέουν από τις ασφαλιστικές εισφορές της αντίστοιχης μισθολογικής περιόδου. Για το σκοπό αυτό, έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης του e-ΕΦΚΑ να μην απορρίπτονται οι παροχές σε χρήμα που αιτούνται εργαζόμενοι, λόγω μη έγκαιρης υποβολής των αντίστοιχων ΑΠΔ, αλλά τα αιτήματα να παραμένουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, μέχρι την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων.

Ετικέτες: e-efkaασφαλιστικές εισφορέςμονομερείς δηλώσειςΥπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

    16 Σεπ 2026

  • Ειδικό εποχικό βοήθημα 2026: Ποιοι δικαιούνται από 719 έως 1.438 ευρώ

    16 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: Τι εξετάζει για το πιλοτικό επίδομα ανεργίας

    16 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    15 Σεπ 2026

  • adedy-staseis-ergasiasΑΔΕΔΥ κατά Μαρινάκη για το επίδομα ανεργίας: «Δεν είναι δώρο του κράτους – Χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων»

    14 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εποχικό επίδομα ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 1.438 ευρώ, πώς θα κάνετε αίτηση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Άρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για 315 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.