ΠΟΕΔΗΝ: Διαφωνούμε με τα μέτρα προφύλαξης του ΕΟΔΥ για τους υγειονομικούς

ΠΟΕΔΗΝ: Διαφωνούμε με τα μέτρα προφύλαξης του ΕΟΔΥ για τους υγειονομικούς

19 Μαρτίου 2020

Την διαφωνία της με τα μέτρα «μηδενικής», όπως αναφέρει προφύλαξης που αποφάσισε ο ΕΟΔΥ για το υγειονομικό προσωπικό εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Δεν κατανοούμε την απόφαση του ΕΟΔΥ, οι υγειονομικοί που προκύπτει από την ιχνηλάτηση ότι ήρθαν σε επαφή με κρούσματα κορονοϊού (ασθενείς ή προσωπικό) να μην τίθενται σε κατ’ οικον περιορισμό και να μην γίνεται εργαστηριακός έλεγχος», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Εκτιμά ότι «η απόφαση να περιοριστεί ο εργαστηριακός έλεγχος σε υγειονομικούς που εμφανίζουν συμπτώματα δημιουργεί κινδύνους διασποράς του ιού» και προσθέτει ότι μέχρι τώρα από τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της χώρας «το 12% είναι υγειονομικό προσωπικό παρότι ο ΕΟΔΥ τηρούσε περισσότερα μέτρα ασφαλείας για το υγειονομικό προσωπικό».

Συμπληρώνει ότι «εάν ισχύσουν τα εν λόγω μέτρα μηδενικής προφύλαξης για τους εργαζόμενους θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος να μείνουμε στην πορεία από υγειονομικό προσωπικό» και ζητά να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος «σε όλους τους υγειονομικούς που έχουν εκτεθεί στον ιό με επιβεβαιωμένα κρούσματα και να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες όπως αρχικά ήταν. Έτσι», αναφέρει, «θα περιορίσουμε τη διασπορά του ιού σε ασθενείς και θα κρατήσουμε μάχιμο το προσωπικό σε όλη τη διάρκεια της κρίσης».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<