ΠΟΕΔΗΝ: «Με τις υπάρχουσες οδηγίες τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των υγειονομικών υπαλλήλων»

ΠΟΕΔΗΝ: «Με τις υπάρχουσες οδηγίες τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των υγειονομικών υπαλλήλων»

13 Απριλίου 2020

Με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζήτησε να ανακληθούν οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ που κοινοποιήθηκαν με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας (9/4/2020), που ορίζουν ότι υπό προϋποθέσεις οι υγειονομικοί πρέπει να φροντίζουν περιστατικά κορωνοϊού σε κλινικές με μία απλή μάσκα χειρουργείου.

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε Δελτίο Τύπου 9/4/2020 για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν  οι Επαγγελματίες Υγείας που φροντίζουν ασθενείς με κορωνοϊό στις Υγειονομικές Μονάδες της χώρας με απόφαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων του ΕΟΔΥ.

Με βάση την εν λόγω απόφαση οι Υγειονομικοί που παρέχουν άμεση φροντίδα στους ασθενείς με κορωνοϊό και δεν υπάρχουν διαδικασίες αερολύματος θα παρέχουν νοσηλεία με απλή χειρουργική μάσκα, απλή προστατευτική μπλούζα, γάντια και προστασία ματιών.

Μόνο όταν παρέχουν άμεση φροντίδα στον ασθενή με κορωνοϊό σε χώρο που υπάρχουν διαδικασίες δημιουργίας αερολύματος θα πρέπει να φοράνε μάσκες και στολές υψηλής προστασίας.

Έτσι, η ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε ότι με τις εν λόγω οδηγίες τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των υγειονομικών υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Μέχρι τώρα ακόμη και τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού με οδηγίες του ΕΟΔΥ φροντίζουμε με στολές και μάσκες υψηλής προστασίας.Τι άλλαξε τώρα στα επιστημονικά δεδομένα και τροποποιούνται οι οδηγίες; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν τροποποιούνται οι οδηγίες λόγω ελλείψεων μασκών και στολών υψηλής προστασίας.Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ εκατοντάδες συνάδελφοι νοσούν, έχουν εκτεθεί στον ιό, βρίσκονται σε καραντίνα και περιμένουν με αγωνία τον εργαστηριακό έλεγχο.Θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας για να προφυλαχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το υγειονομικό προσωπικό.

Πηγή: news4health.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<