Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Πρωτοφανής η έλλειψη προσωπικού στην εστίαση

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Πρωτοφανής η έλλειψη προσωπικού στην εστίαση

24 Ιουνίου 2021

Εκτός από την έλλειψη προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες των τουριστικών προορισμών της χώρας, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες του κλάδου, εξίσου μεγάλη δυσκολία εύρεσης εργατικού δυναμικού εντοπίζεται και στην εστίαση, για την οποία μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), Γιώργος Καββαθάς.

«Πέρα από τον περιορισμό του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή έλλειψη προσωπικού και στην εστίαση και στα καταλύματα, που δεν έχουμε ξαναβιώσει τα τελευταία 30 χρόνια που βρίσκομαι στον κλάδο. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα να βρούμε μάγειρες, σερβιτόρους, καθώς πάρα πολλοί άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό υπό τον φόβο της αβεβαιότητας. Αυτό φάνηκε περισσότερο στην επανεκκίνηση της εστίασης τον Μάιο, ωστόσο τελευταία έχει μειωθεί αυτό το φαινόμενο, κάποιοι από το προσωπικό επανακάμπτουν», αναφέρει ο κ. Καββαθάς.

Όπως εξηγεί, ο κλάδος της εστίασης, απασχολεί πρωτογενή ανεργία, ανθρώπους που εργάζονται προσωρινά, τους φοιτητές για παράδειγμα, γιατί είναι μια κοπιαστική δουλειά, που θέλει αντοχές, δεν είναι θελκτική για τους εργαζόμενους ως μόνιμη δουλειά. Επιπλέον, τονίζει πως πρόκειται για εποχιακή δουλειά, όσο αφορά στους τουριστικούς προορισμούς, γιατί δεν έχουμε 12μηνο τουρισμό, αλλά τουρισμό 6 μηνών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Καββαθά, το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από πέρσι. «Στόχος είναι να πιάσουμε το 50% του κύκλου εργασιών του τουρισμού του 2019, γεγονός που θα βοηθήσει και άλλους κλάδους της οικονομίας, τους οποίους θα συμπαρασύρει. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια δύσκολη χρονιά για το επιχειρείν».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<