Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι

Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι

10 Ιουνίου 2020

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο των Σωματείων, αύριο στις 19.00 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας, απευθύνουν και οι συνταξιούχοι.

Η ανακοίνωση:

Στις 11 Ιούνη οι Συνταξιούχοι συμμετέχουμε και διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο! Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη πολλά! Γιατί δεν θα πληρώσουμε ξανά! Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητα τους, που είναι συμβιβασμός με την φτώχεια, τη ζωή με ελάχιστα, την ανεργία των παιδιών και των εγγονιών μας, τους πολέμους, την προσφυγιά, το ρατσισμό.

Εν μέσω πανδημίας μας άφησαν απροστάτευτους με τις τραγικές ελλείψεις στα Κ.Υ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφού πρώτα διέλυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης όλων των κυβερνήσεων σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και τις ενώσεις τους στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ.

Στο διάστημα της καραντίνας δεν μείναμε σιωπηλοί και δε συναινέσαμε στην «εθνική ομοψυχία» για τα κέρδη των μονοπωλίων. Η πανδημία λειτούργησε σαν καταλύτης και έφερε πιο γρήγορα μια νέα πιο βαθιά οικονομική κρίση. Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού επιταχύνουν την κατεδάφιση των εργατικών και συνταξιουχικών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ήρθαν για να μείνουν και να ενισχυθούν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν πράξη τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο συνταξιούχοι είχαμε απώλειες από τον κορονοϊό αλλά δεν δικαιούμαστε από τα δις που δίνονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες:

Το 95% των θανάτων ήταν συνταξιούχοι. Το 80% που νόσησαν ήταν συνταξιούχοι. Το 100% σαν ευπαθή ομάδα ήταν σε καραντίνα για 3 μήνες. Μας απαγόρευσαν να βλέπουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Μας απαγόρευσαν να επισκεφτούμε νοσοκομεία-δομές υγείας, χάθηκαν ιατρικά ραντεβού και είμαστε σε αναμονή για νέα. Σε χιλιάδες συνταξιούχους επιδεινώθηκε η υγεία τους και επιβαρύνθηκε κι άλλο με ψυχολογικά προβλήματα.

Έχουν παρακρατηθεί 30 εκατ. από τους συνταξιούχους για κοινωνικό τουρισμό, αλλά δεν δικαιούνται 4 διανυκτερεύσεις δωρεάν για ξεκούραση. Πήραν από τους συνταξιούχους 80 δις τα χρόνια της κρίσης όταν οι μεγαλοξενοδόχοι και βιομήχανοι κέρδισαν δισεκατομμύρια στην κρίση κι όμως θεωρούνται θιγμένοι και ενισχύονται. Σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους απαγορεύονται οι αυξήσεις έως το 2022. Σε 200 χιλιάδες συνταξιούχων χρωστάνε συντάξεις από 2 ως 4 χρόνια. Μας κατηγορούν ότι κάνουμε ουρές στις τράπεζες για να πάρουμε ότι απέμεινε στις συντάξεις μας, για να ζήσουμε και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, όταν το κράτος δεν έχει κάνει τίποτα για εμάς.

Έτσι οι κυβερνήσεις σέβονται τους συνταξιούχους.

Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί – θα πάρουν την απάντηση τους.

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για την οριστική εξάλειψη της οικονομικής κρίσης, για να απαλλαγούμε οριστικά από τους εκμεταλλευτές του δικού μας μόχθου. Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στα συνδικάτα μας, στην οργάνωσή μας, στην ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, τη συναίνεση.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.

Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.

Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Κοινωνικό-θεραπευτικό τουρισμό στους συνταξιούχους

Γηροκομεία – οίκοι ευγηρίας κλπ , δημόσια δωρεάν με πλήρη υγειονομικό προσωπικό.

Στους αιτούντες συντάξεις να δοθούν άμεσα 3000€ έναντι και να εκδοθεί άμεσα η σύνταξη τους.

Επιστροφή όλων των κλεμμένων σε όλους τους συνταξιούχους με πολιτική απόφαση και όχι επιλεκτικά.

Αυξήσεις με νομοθετική ρύθμιση σε όλους τους συνταξιούχους από το 2020.

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων

στις 11 Ιούνη, 7μμ στην πλ. Ελευθερίας

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<