voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

    Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

  • Εκπαίδευση

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Μετεγγραφές 2026: Τα 6 SOS για τους πρωτοετείς φοιτητές

    ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις εγγραφές

    ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    “Τρέχουν” προκηρύξεις για προσλήψεις 672 ατόμων σε δήμους της Αττικής

    Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    Προκηρύχθηκαν 19 προσλήψεις τεχνικών ειδικών καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα

  • Οικονομία

    Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 25 Σεπτεμβρίου

    ΑΑΔΕ: Από 1/7/2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Έως 10.000 ευρώ για μετακόμιση στην ακριτική Ελλάδα – Οι λεπτομέρειες

  • Εργασιακά

    Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    ΑΣΕΠ: Τα προσόντα που ανεβάζουν τις πιθανότητες επιλογής προϊσταμένων

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εργασιακά

Συντάξεις χηρείας: Tο σχέδιο για τις περικοπές

29/05/2024
σε Εργασιακά
117
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στα σκαριά της κυβέρνησης βρίσκεται το τριπλό σχέδιο για φρένο στις περικοπές συντάξεων χηρείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η κυβέρνηση εξετάζει  κούρεμα των περικοπών που προβλέπει ο νόμος για τις συντάξεις χηρείας αν μετά την πρώτη 3ετία καταβολής τους, οι δικαιούχοι εργάζονται ή λαμβάνουν και τη δική τους σύνταξη.

Το ποσοστό της διαγραφής μέρους των οφειλών μπορεί να φτάνει ως και το 80%, (αν πληρωθεί το υπόλοιπο 20% εφάπαξ), ενώ είναι πιθανό και το σενάριο για κούρεμα των αναδρομικών περικοπών στο 50% και πληρωμή του υπολοίπου σε δόσεις.

Η ρύθμιση θα αφορά όλες τις συντάξεις χηρείας που έχουν απονεμηθεί από τον Μάιο του 2016 και μετά, είτε έγιναν μειώσεις μετά την πρώτη 3ετία όπως συνέβη με τις συντάξεις χηρείας του Δημοσίου, είτε δεν έγιναν οι μειώσεις, όπως συνέβη με τις συντάξεις χηρείας από ταμεία του ιδιωτικού τομέα.

ΣχετικάΆρθρα

Συντάξεις χηρείας: Ποιοι χάνουν – ποιοι κερδίζουν

26/08/2026

Πότε θα πληρωθούν οι αυξημένες συντάξεις χηρείας

21/08/2026

Στο τραπέζι βρίσκεται και η επαναφορά της διάταξης που προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος σύνταξης χηρείας παίρνει και δική του σύνταξη, να έχει το δικαίωμα να επιλέξει τη μικρότερη σύνταξη που θα έχει την περικοπή μετά την 3ετία.

 H δήλωση του Κουτνατζή

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί λύση «που δεν θα αδικεί κανέναν», όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν χθες οι χήρες του Συλλόγου «Αξία» με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Στέλιο Κουτνατζή. Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από αίτημα του Συλλόγου και αφού προηγήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκο Μηλαπίδη, από την οποία αποχώρησαν χωρίς να πάρουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις παρά μόνον ότι θα γίνουν εισηγήσεις για το κόστος των αιτημάτων τους και κατόπιν θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε σαφής δέσμευση για λύση στο χρονίζον πρόβλημα των περικοπών και σύμφωνα με  την εφημερίδα” Ελεύθερος Τύπος”  συζητήθηκε -χωρίς να απορριφθεί από την πλευρά του κ. Κουτνατζή– το ενδεχόμενο η ρύθμιση που θα έρθει να περιλαμβάνει και τη διαγραφή μέρους των περικοπών που θα αναζητηθούν αναδρομικά για τα προηγούμενα χρόνια.

Οι χήρες ζήτησαν πλήρη διαγραφή ώστε οι μειώσεις που θα έχουν όσες εργάζονται ή λαμβάνουν και δική τους σύνταξη να ισχύσουν από εδώ και πέρα και όχι αναδρομικά από το 2017. Η πλήρης διαγραφή των αναδρομικών περικοπών δεν φαίνεται να προκρίνεται όμως καθώς έτσι θα αδικούνταν οι χήρες τoυ Δημοσίου στις οποίες έγιναν οι περικοπές κανονικά και με αναδρομικές χρεώσεις από το 2022. Στις συντάξεις χηρείας του ιδιωτικού τομέα αν οι περικοπές λόγω 3ετίας γίνουν αναδρομικά θα υπάρξουν χιλιάδες περιπτώσεις που οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιστρέψουν το 50% της σύνταξης χηρείας από ο 2019 και μετά.

Το παράδειγμα

Για παράδειγμα, δικαιούχος σύνταξης χηρείας από το 2019 που λαμβάνει και δική της σύνταξη θα έπρεπε να έχει μείωση στη σύνταξη χηρείας κατά 50% από το 2022 και μετά. Η μείωση δεν έγινε και αν εφαρμοστεί το 2024, θα πρέπει να επιστρέψει τη μισή σύνταξη χηρείας για 60 μήνες. Αν η αρχική σύνταξη χηρείας ήταν 800 ευρώ, η περικοπή κατά 50% είναι 400 ευρώ και η αναδρομική περικοπή για 60 μήνες φτάνει στις 24.000 ευρώ! Το ποσό αυτό είναι εξωπραγματικό για να ζητηθεί σήμερα από χήρες και χήρους συνταξιούχους των 600, 700 ή ακόμη και ων 1.200 ευρώ. Στην περίπτωση κουρέματος 80% η οφειλή μειώνεται στα 4.800 ευρώ, ενώ με το σενάριο κουρέματος κατά 50% πέφτει στα 12.000 ευρώ.

Ήδη δόθηκε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας να ετοιμάσουν εισηγήσεις για το ύψος των αναδρομικών περικοπών που κανονικά θα πρέπει να επιστρέψουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας από ταμεία του ιδιωτικού τομέα, το πλήθος των συνταξιούχων στους οποίους εφαρμόστηκε η περικοπή μετά την πρώτη 3ετία (χήρες/χήροι Δημοσίου), το πλήθος όσων δεν έγινε καμία περικοπή (χήρες/χήροι ιδιωτικού τομέα), καθώς και με τον ακριβή αριθμό όσων συνταξιούχων χηρείας εργάζονται ή λαμβάνουν δική τους σύνταξη.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε νέα συνάντηση που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με τα μέλη του Συλλόγου «Αξία» την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

«Κούρεμα» με διακοπή ή επανυπολογισμό μειώσεων στο Δημόσιο

Το κούρεμα των αναδρομικών περικοπών θα εφαρμοστεί και στις συντάξεις του Δημοσίου με επανυπολογισμό των ποσών που πληρώθηκαν και διακοπή κρατήσεων στις περιπτώσεις που μετά το κούρεμα η οφειλή θα μηδενιστεί.

Για παράδειγμα, με κούρεμα στο 80% μια χήρα του Δημοσίου που οφείλει 10.000 ευρώ από το 50% της σύνταξης χηρείας που έπαιρνε δύο χρόνια αφότου έκλεισε η πρώτη 3ετία, και της έχουν παρακρατηθεί μέχρι τώρα οι 3.000 ευρώ, θα πρέπει να σταματήσει να πληρώνει καθώς η οφειλή της αναπροσαρμόζεται στα 2.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα πρέπει να επιστραφούν και 1.000 ευρώ. Αν το κούρεμα πάει στο 50%, τότε αυτομάτως η οφειλή της επανυπολογίζεται στις 5.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα έχει να καταβάλει άλλα 2.000 ευρώ για να κλείσει η οφειλή της.

Ετικέτες: συντάξεισ χηρείας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    19 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    19 Σεπ 2026

  • Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    19 Σεπ 2026

  • ΑΣΕΠ: Τα προσόντα που ανεβάζουν τις πιθανότητες επιλογής προϊσταμένων

    19 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    19 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.