Θέμα voucherergasia.gr: Αυτή είναι η διαδικασία για τις αιτήσεις επαναπρόσληψης των ξενοδοχϋπαλλήλων-Πότε λήγει η προθεσμία

Θέμα voucherergasia.gr: Αυτή είναι η διαδικασία για τις αιτήσεις επαναπρόσληψης των ξενοδοχϋπαλλήλων-Πότε λήγει η προθεσμία

12 Ιανουαρίου 2021

Σε εξέλιξη είναι οι αιτήσεις επαναπρόσληψης των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις επιχειρήσεις στις οποίες δούλεψαν και πέρσι. Για το θέμα έκανε παρέμβαση και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό (ΠΟΕΕΤ) η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα των αιτήσεων και καλεί τους εργαζόμενους να προχωρήσουν στις αιτήσεις μέσω των σωματείων.

Η ΠΟΕΕΤ τονίζει πως για να είναι έγκυρη η αίτηση επαναπρόσληψης σας και να καταστεί υποχρεωτική από τον εργοδότη, θα πρέπει να γίνει μέσω των κατά τόπους Σωματείων όπως ορίζει το Άρθρο 8 του Ν.1346/83.

«Ξέρουμε ότι πολλοί συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια δεν ακολουθούσαν αυτή την διαδικασία, όμως όλοι είδαμε φέτος με τις αναστολές της σύμβασης που προέκυψαν λόγω της Πανδημίας πόσο σημαντικό είναι να τα έχουμε κάνει όλα νόμιμα και επειδή και το 2021 προβλέπεται αρκετά δύσκολο, είναι επιτακτική ανάγκη να τηρήσουμε την διαδικασία.
Η καταλυτική ημερομηνία είναι 30/01/2020, καλό θα είναι όμως να το κάνουμε πιο γρήγορα ώστε να βοηθήσουμε τα Σωματεία μας να στείλουν έγκαιρα στις επιχειρήσεις τις αιτήσεις. Την αίτηση μπορείτε να την κάνετε ή στο Κλαδικό Σωματείο του Νομού που είναι η επιχείρηση ή στο Επιχειρησιακό Σωματείο αν υπάρχει στο χώρο δουλειάς ή στο Κλαδικό Σωματείο του Νομού όπου είναι η κατοικία σας.
ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ» αναφέρει η Ομοσπονδία

Στο Ηράκλειο

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και την σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού, και οι εργαζόμενοι των οποίων τέθηκε η σύμβαση σε αναστολή την τουριστική περίοδο του 2020, διατηρούν το δικαίωμα επαναπρόσληψης για την τουριστική περίοδο 2021.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου προστίθενται ακόμα τα εξής: «Συνάδελφοι: Τη δύναμη και την ουσία του δικαιώματος της επαναπρόσληψης, πρέπει επιτέλους να το εκμεταλλευτούν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και αυτό αποδείχθηκε την προηγούμενη τουριστική περίοδο (2020). Σχετικά με τα παραπάνω υπενθυμίζουμε ότι μόνο οι  ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που είχαν το δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ με το επίδομα ειδικού σκοπού 534 ευρώ επί 5 μήνες την αντίστοιχη ασφαλιστική κάλυψη όπως και την επιδότηση ενοικίου,  καθώς και την διασφάλιση δικαιώματος επιδότησης ανεργίας  βάσει των παραπάνω, που δυστυχώς άλλοι κλάδοι που παρά τις  πολλές προσπάθειες της ομοσπονδίας μας, δεν πέτυχαν. 
  
Καλούμε όλους τους συνάδελφους ξενοδοχοϋπάλληλους να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην επαναπρόσληψη μέσω του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, διασφαλίζοντας τη θέση εργασίας τους, ή σε περίπτωση, που βεβαίως απευχόμαστε, επανάληψης του περυσινού  φαινομένου ( αρνητική σεζόν λόγω πανδημίας) το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη και αναστολή ειδικού σκοπού”. 

Οι αιτήσεις γίνονται στα γραφεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Εργατικό Κέντρο-Λεωφόρος Δημοκρατίας, 1ος όροφος). Το Σωματείο θα δέχεται αιτήσεις έως και την Παρασκευή  29 Ιανουαρίου καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 19:00,  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού  στα τηλέφωνα: 2810289597, 2810288026, 6906-652520.

Στο Ρεθυμνο

Για τις αιτήσεις επαναπρόσληψης στα ξενοδοχεια ενημερώνει τα μέλη του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Ρεθύμνου.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις, όπως κάθε χρόνο θα γίνονται μέσω του σωματείου  καθημερινά από 4-1-2021, ημέρα Δευτέρα και ώρες 9 π.μ. μέχρι 1 μ.μ,  μέχρι και τις 27-1-2021 ημέρα Τετάρτη, στα γραφεία του Σωματείου εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου προστίθενται ακόμα τα εξής: «Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,
Μετά την 14/2000 απόφαση του Αρείου Πάγου κατοχυρώνεται το δικαίωμα της επαναπρόσληψης στο Ξενοδοχείο που εργαστήκατε ή τελούσατε σε καθεστώς αναστολής (Μονομερή ή από τον Εργοδότη-Ξενοδοχείο) και  πρέπει όλοι  να κάνετε  τις αιτήσεις σας  μέσω του Σωματείου.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Σωματείου 2831024080 και του Εργατικού Κέντρου 2831022332”.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<