Θέμα voucherergasia.gr: Θύελλα αντιδράσεων εχουν προκαλέσει 2 προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου – Ο απίστευτος όρος!

Θέμα voucherergasia.gr: Θύελλα αντιδράσεων εχουν προκαλέσει 2 προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου – Ο απίστευτος όρος!

19 Ιανουαρίου 2021


Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δύο προκηρύξεις που εξέδωσε ο Δήμος Ηρακλείου σχετικά με την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού!

Οι δυο προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου συνολικά 26 ατόμων, που αναρτήθηκαν στη σελίδα του στις 13 και 14 Ιανουαρίου, εχουν ως όρο: «Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν».

Αυτός ο απίστευτος όρος που έχει μπει ως προϋπόθεση για την κατάθεση αιτήσεων απο υποψήφιους, που αναζητούν εργασία και θέλουν να καλύψουν μια από τις έκτακτες θέσεις που έχει προκηρύξει ο Δήμος Ηρακλείου, εχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων!

Μαλιστα με ανακοίνωση της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» ΟΤΑ του δήμου Ηρακλείου ζητα «να αφαιρεθούν τώρα οι απαράδεκτοι όροι» και να περάσουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες μέρες ήρθαν στη δημοσιότητα 2 προκηρύξεις του Δήμο Ηρακλείου, για πρόσληψη προσωπικού στις οποίες υπάρχει ο επιπλέον κατάπτυστος όρος, με βάση τον οποίο μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται! Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται ένας απάνθρωπος αποκλεισμός όσων δεν “έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα”, “έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα” και “ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19”.

Από πότε τα χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα (διαβήτης, υπέρταση, άσθμα κλπ) αποτελούν λόγο αποκλεισμού από την εργασία; Από πότε η σωματική καταλληλότητα αποτελεί προϋπόθεση για την πρόσληψη στο δημόσιο; Καταπατούν ότι και όση προστασία έχει απομείνει από την εργατική νομοθεσία, κάθε προστασία προσωπικών δεδομένων, αφού όσοι από τους χιλιάδες ανέργους θελήσουν να κάνουν τα χαρτιά τους σε άλλο ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης ανεργίας, από τα όσα γνωστά αναπαράγονται εδώ και αρκετά χρόνια στο Δήμο μας, θα πρέπει να κρατάνε και ιατρική γνωμάτευση για τη σωματική τους ακεραιότητα!


Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής και των συ παρατρεχάμενων της δεν έχει τελειωμό! Η δημοτική αρχή είναι τόσο προκλητική βάζοντας τέτοιους απαράδεκτους όρους σε προκηρύξεις, ομολογώντας έτσι ότι δεν υπάρχει και δεν τηρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο στους χώρους εργασίας μας κι ούτε έχει σκοπό να πάρει μέτρα για να μας προστατέψει.

Τους ενοχλεί το ενδεχόμενο ότι μπορεί να νοσήσουν οι εργαζόμενοι ή ότι μπορεί να ζητήσουν άδεια ειδικού σκοπού. Παραδέχονται με τον πιο ωμό τρόπο και αποδέχονται ότι είναι και οι ίδιοι οι Δήμοι αθωράκιστοι απέναντι στους κινδύνους υγείας που μπορεί να επιφέρει η πανδημία, αφού το σύστημα υγείας «κρατιέται με τα καλαμάκια» ουσιαστικά και ο σχεδιασμός του εμβολιασμού που χειροκροτούν όλοι μαζί φαίνεται να απομακρύνεται! Καλούμε την πλειοψηφία του συλλόγου εργαζομένων Δ.Η. τώρα να σπάσει τη σιωπή της. Να πάρει θέση απέναντι σε όσα επί δέκα μήνες βιώνουν οι συνάδελφοι, σε όσα σχεδιάζονται για την επόμενη γενιά εργαζομένων.

Συναδέλφισσα/συνάδελφε Έχουμε πείρα. Απέναντι στους σχεδιασμούς αυτούς του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των δημάρχων του, απέναντι στην κάθε μορφής καταστολής τους και πρέπει άμεσα να δοθεί η απάντηση των εργαζομένων. Η δράση του ταξικού εργατικού κινήματος, ακόμα και στις νέες συνθήκες, δίνει κουράγιο και ελπίδα για να περάσουμε στην αντεπίθεση! Δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Να μην τους επιτρέψουμε να γυρίσουν τους εργαζόμενους σε μαύρες εποχές! Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε τους σχεδιασμούς τους και να ακουστεί η δική μας φωνή! Μόνιμοι και συμβασιούχοι μια γροθιά απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που υποβιβάζει τις ζωές μας!».

Δείτε τις δυο προκηρύξεις ΕΔΩ και ΕΔΩ

Στις προκηρύξεις αναφέρονται χαρακτηριστικά τα παρακάτω αποσπάσματα:

Στην πρώτη προκήρυξη ο Δήμος ανακοινώνει: «Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου συνολικά δεκαοκτώ ατόμων (18), χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, Κατηγορίας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών δύο (2),ΠΕ Αρχιτέκτονα Μηχανικού ένα (1),ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών,δύο (2), ΔΕ Διοικητικών τέσσερις (4) και ΥΕ Εργατών εννέα (9),για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Διεύθυνσης Συντήρησης,
και Αυτεπιστασίας, για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοιού COVID 19». 

 

Στη δεύτερη προκήρυξη ο Δήμος ανακοινώνει: «Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου συνολικά οκτώ (8) ατόμων, χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, και συγκεκριμένα ενός (1) ΠΕ Ψυχολόγου, δύο  (2) ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, δύο (2) ΤΕ Διοικητικού και τριών (3) Νοσηλευτών,για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ανάγκης
διασποράς του Κορωνοιού COVID 19.

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών πρέπει να καταθέσουν ως απαραίτητο τυπικό προσόν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών καθώς και την άδεια άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται. Οι υποψήφιοι της Κατηγορίας ΤΕ Διοικητικού, πρέπει να καταθέσουν επιπλέον και το αντίστοιχο παραστατικό για τη γνώση Η/Υ στα αντικείμενα : α) επεξεργασίας κειμένου, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<