Θεοδωρικάκος: Όσο μένουν κλειστά τα σχολεία ισχύει η άδεια ειδικού σκοπού

Θεοδωρικάκος: Όσο μένουν κλειστά τα σχολεία ισχύει η άδεια ειδικού σκοπού

28 Απριλίου 2020

Για όσο διάστημα τα σχολεία θα είναι κλειστά, θα ισχύουν και οι άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στο δημόσιο που έχουν παιδιά έως 15 ετών, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΐ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το επικρατέστερο σενάριο που συζητείται είναι η σταδιακή (από τις 7.00 έως τις 9.00 το πρωί) προσέλευση στις υπηρεσίες τους όσων εργάζονται στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφεύγεται συγχρωτισμός  και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ξεκάθαρος ήταν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών και σε ό,τι αφορά την προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, όπως τόνισε, παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Για όσο διάστημα η τελική απόφαση του πρωθυπουργού είναι ότι δημοτικά και γυμνάσια δεν θα ανοίξουν, για το ίδιο ακριβώς διάστημα οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού, εφόσον έχουν παιδιά έως 15 ετών. Να μην έχουν καμία ανησυχία οι γονείς. Ο σκοπός αυτής της άδειας είναι να μη μένουν τα παιδιά σπίτι με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για την προσέλευση εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες, ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι όλο αυτό το διάστημα το δημόσιο λειτουργούσε κανονικά. Οι υπάλληλοι εργάζονταν είτε με εναλλακτικά ωράρια είτε με τηλεργασία σε ποσοστό 25%-30% . «Εξετάζουμε τη δυνατότητα η προσέλευση των εργαζομένων να μη γίνεται μαζικά αλλά σε τρεις φάσεις από τις 7.00 έως τις 9.00 το πρωί για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εργαζομένων με τα μέσα μαζικής μεταφορά και να μην υπάρχει συγχρωτισμός», σημειώνοντας ότι οι οριστικές αποφάσεις, θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<