voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκινά η πανελλαδική εφαρμογή με voucher έως 500 ευρώ μηνιαίως

    Χειρότερη τουριστική σεζόν αναμένουν για φέτος οι μισοί επιχειρηματίες στη Χαλκιδική

    Αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    προκήρυξη-προσληψεις-εοδυ-κομυ

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    Καιρός: Τι είναι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που φέρνει ψύχρα και βοριάδες, αλλά όχι βροχές

    Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους

  • Εκπαίδευση

    Σοφία Ζαχαράκη: Χωρίς προειλημμένες αποφάσεις ο διάλογος για νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο

    ΕΣΠΑ: Νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα και πιστοποίηση για 2.420 ανέργους

    Ομοσπονδία ΚΔΒΜ: «Η μόνη αξιόπιστη διαδικασία για τα προγράμματα κατάρτισης είναι τα voucher»

    ΥΠΑΙΘΑ: Υπεγράφη σύμβαση για την αξιοποίηση ακινήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης

    ΥΠΑΙΘΑ: Υπεγράφη σύμβαση για την αξιοποίηση ακινήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης

    ΔΥΠΑ: Παράταση αιτήσεων στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

    Απλήρωτη από τον Νοέμβριο η μαθητεία στις σχολές της ΔΥΠΑ – Οργή στους σπουδαστές

  • Θέσεις εργασίας
    Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο τα πρώτα 300 εκατ. ευρώ για την κατάρτιση – Τι είπε για ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ

    Το νέο πλαίσιο στην αγορά εργασίας: Όλες οι αλλαγές σε ωράρια, προσλήψεις και άδειες

    Στις 18/06 η έναρξη των συνεντεύξεων για το μητρώο εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ

    ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    ΑΣΕΠ 5Κ/2021 : Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από επιλαχόντες στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος

    ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Έκδοση ΦΕΚ προκήρυξης για 510 μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία

    ΕΣΔΙ: Εκπνέει την Τετάρτη η προθεσμία για μόνιμες προσλήψεις σε δικαστήρια

  • Οικονομία

    ΥΠΕΝ: Παράταση στο «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» έως 13 Φεβρουαρίου

    Εφορία: Νέα ρύθμιση για παλιά χρέη με έως 48 δόσεις – Ποιοι μπαίνουν και ποιοι μένουν εκτός

    Αλλαγές στα ενοίκια από 1η Απριλίου – Όσα πρέπει να ξέρετε

    Φορολογικές δηλώσεις: Έρχεται αυτόματη υποβολή και για επαγγελματίες

    Ποιοι νέοι υποχρεούνται σε αυτόνομη φορολογική δήλωση

  • Εργασιακά
    Νίκη Κεραμέως: «Η επιτάχυνση του χρόνου απονομής συντάξεων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου»

    Διευκρινίσεις Παπαθανάση και Κεραμέως για τα προγράμματα κατάρτισης

    Τι ισχύει για την εργασία των συνταξιούχων

    Διοικητής ΕΦΚΑ για νόμο περί απασχόλησης των συνταξιούχων: Μπορούν να εργάζονται, χωρίς να περικόπτεται η σύνταξή τους

    ΔΥΠΑ: Παράταση αιτήσεων στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

    Απλήρωτη από τον Νοέμβριο η μαθητεία στις σχολές της ΔΥΠΑ – Οργή στους σπουδαστές

    Πρεμιέρα για τη σύμπραξη πιστοποιημένων νομικών και λογιστών για την απονομή συντάξεων

    Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους – Τι αλλάζει

  • VOUCHER
    ΕΣΠΑ: Νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα και πιστοποίηση για 2.420 ανέργους

    Ομοσπονδία ΚΔΒΜ: «Η μόνη αξιόπιστη διαδικασία για τα προγράμματα κατάρτισης είναι τα voucher»

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκινά η πανελλαδική εφαρμογή με voucher έως 500 ευρώ μηνιαίως

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Ρεπορτάζ: Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας – Στόχος η εκρίζωση της ευλογιάς

    Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας – Στόχος η εκρίζωση της ευλογιάς

    Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

    Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη του νομοσχεδίου που φέρνει εκατοντάδες προσλήψεις

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκινά η πανελλαδική εφαρμογή με voucher έως 500 ευρώ μηνιαίως

    Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Υπέρ του νομοσχέδιου τάχθηκαν οι φορείς που κλήθηκαν να εκφέρουν γνώμη

  • Εκλογές
    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική ΕΣΠΑ

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

από Αντώνης Σαριδάκης
15/09/2021
σε ΕΣΠΑ

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εκδήλωση με θέμα «ΕΚΤ+ και κοινωνική ένταξη: Επενδύοντας σε ανθεκτικές και ευημερούσες κοινωνίες», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 85η ΔΕΘ, είναι η δεύτερη από μία σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν τις προκλήσεις, τις προοπτικές και τις προτεραιότητες των δράσεων που θα υλοποιηθούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 -2027.

Η εκδήλωση, συντονιστής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Τρουλάκης, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού & Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ, εστίασε στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με σκοπό την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ένταξης των ευάλωτων ομάδων.

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκη Δανδόλου, στην τοποθέτησή της τόνισε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο υποστηρίζοντας την κοινωνική συνοχή ανταποκρίθηκε στις έκτακτες συνθήκες από την αρχή της πανδημίας, με δράσεις στους τομείς της εργασίας, της παιδείας και της υγείας. Ξεκινώντας τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 στοχεύουμε στην ανάκαμψη της απασχόλησης και την κοινωνική ένταξη, που είναι αναγκαία μετά την μακρά περίοδο κρίσης, καθώς και σε νέες καινοτόμες δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Patrick Paquet, Επικεφαλής της Μονάδας για Κύπρο και Ελλάδα, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μαρία Γαβουνέλη, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Νικήτας Κανάκης, Μέλος Δ.Σ., Πρώην Πρόεδρος, Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία.

ΣχετικάΆρθρα

Ενισχύεται ο θεσμός των σχολικών βιβλιοθηκών με 60 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ 2021-2027

25/10/2025
ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 2.182 ανέργους στη Θεσσαλία με χρηματοδότηση 19,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

26/09/2025

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι «η καινοτομία του ΕΚΤ+ είναι να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας πίσω. Το ΕΚΤ+ κάνει ορατό τον πιο ευάλωτο συμπολίτη μας, τον φέρνει μπροστά, υπογραμμίζοντας ότι ορατότητα σημαίνει κοινωνική ένταξη και κοινωνική επένδυση και άρα μια κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό το ΕΚΤ+ είναι το πιο στοχευμένο πρόγραμμα με επίκεντρο τον άνθρωπο, ως φυσικό πρόσωπο, είτε στην εργασία, είτε στην κοινωνική ένταξή του, μέσα σε μια Ευρώπη με αξίες». Επίσης, ο κ. Σταμάτης τόνισε ότι «Το ΕΚΤ+ αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τον άνθρωπο, γιατί δίνει δυνατότητα στους Ευρωπαίους πολίτες να δηλώσουν παρόν και από την πλευρά της,  η Πολιτεία μπορεί να θεσπίζει  νέες εθνικές στρατηγικές κοινωνικής και πολιτικής προστασίας, πάντα με άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ένταξη του ανθρώπου στην οργανωμένη κοινωνία.» Κλείνοντας, ο κ Σταμάτης ανέφερε ότι «χωρίς τη λειτουργία του ΕΚΤ+ στην Ελλάδα, οι συνέπειες της κρίσης που βιώσαμε θα ήταν πολύ πιο σκληρές».

Ο Patrick Paquet, Επικεφαλής της Μονάδας για Κύπρο και Ελλάδα της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι «Το ΕΚΤ+ αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Και αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος με όλα τα κράτη μέλη για τη προγραμματική περίοδο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, όπου πλέον, οι ανάγκες και οι προτεραιότητες σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής εξειδικεύονται από τα ίδια τα κράτη μέλη. Για την Ελλάδα, οι προτεραιότητες τίθενται εδώ από εσάς τους ίδιους, με τον τρόπο που η χώρα επιλέγει να θέτει τα θέματά της, και εδώ είναι η μεγάλη συμβολή του ΕΚΤ+. Ήδη από το 2019, η Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής στο Πόρτο, έθεσε ως προτεραιότητα την Ευρώπη της Αλληλεγγύης, όπου υπήρξε η δέσμευση οι άνθρωποι να τεθούν πρώτοι και σε απόλυτη προτεραιότητα στην ανάκαμψη της Ευρώπης. Πλέον, ο νέος κανονισμός του ΕΚΤ+ στοχεύει στην εξυπηρέτηση του ευρωπαϊκού πυλώνα ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ υπάρχει απαίτηση για εναρμόνιση όλων των δράσεων του ΕΚΤ+ με τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο μείζον στόχος του ΕΚΤ+ για την Ελλάδα, σε εναρμόνιση με τη Διακήρυξη του Πόρτο, είναι η κοινωνική ένταξη μέσω της αύξησης της απασχόλησης των νέων και των γυναικών, της εκπαίδευσης ενηλίκων για να αποκτήσουν νέες δεξιότητας για να βρουν εργασία, και η αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας μέσω της πρόσβασης των παιδιών σε υγεία, διατροφή, εκπαίδευση, περισσότερες ευκαιρίες στον αθλητισμό, πολιτισμό, δημιουργική ενασχόληση. »

Από την πλευρά της η Μαρία Γαβουνέλη, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπογράμμισε ότι «Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην επιτελική Πολιτεία από τη μία πλευρά και την Κοινωνία των πολιτών από την άλλη. Ο ρόλος της είναι να συνδράμει το ΕΚΤ στο έργο του για κοινωνική ένταξη μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής των γυναικών σε ένα ανοικτό ζωντανό εργασιακό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους, των μεταναστών και των παιδιών μεταναστών με όχημα την εκπαίδευση και τέλος την κοινωνική δικαιοσύνη ως παράμετρο διαμόρφωσης εθνικών πολιτικών για το κλίμα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Για πρώτη φορά, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε συνεργασία με το ΕΚΤ συντάσσει εκθέσεις αναφοράς για την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων πολιτικών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην Ελλάδα στα ανθρώπινα δικαιώματα.»

Ο  Νικήτας Κανάκης, Μέλος Δ.Σ., Πρώην Πρόεδρος, Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική αντιπροσωπεία υπογράμμισε ότι «Έχουμε κοινή βάση με το ΕΚΤ γιατί έχουμε κοινή βάση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Γιατροί του Κόσμου στη φιλοσοφία μας έχουμε ως επιδίωξη να μπορούμε να συμπεριλάβουμε τους πάντες, τους αδύναμους, τους περιφερόμενους, εκείνους που δε μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Λειτουργούμε ως εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, και ο ρόλος μας δεν είναι ανταγωνιστικός αλλά συνεργατικός με την επίσημη Πολιτεία για την υποστήριξη των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. Η Πολιτεία διαθέτει τις επιτελικές δομές και μπορεί να παρέχει οργανωμένη και συστηματική φροντίδα, ο δικός μας ρόλος ως κοινωνίας των πολιτών είναι να δίνουμε ιδέες, να προτείνουμε δράσεις, και κυρίως να λειτουργούμε σύμφωνα με τις αρχές της Ε.Ε., με απόλυτη διαφάνεια, με αποτελεσματικότητα, και με καινοτομία».

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο για το ρόλο και τη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην Ελλάδα με παρεμβάσεις και δράσεις που αγκαλιάζουν όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας και ηλικιακής ομάδας, με βάση τις ανάγκες τους σε κάθε κύκλο της ζωής τους. 

Ετικέτες: ΕΣΠΑ 2021-2027

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Νταντάδες της γειτονιάς: 56 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την καθολική υλοποίηση της δράσης

    27 Νοέ 2025

  • Υπουργείο Περιβάλλοντος: 1,1 δισ. ευρώ για προγράμματα εξοικονόμησης το τελευταίο 15νθήμερο – Δικαιούχοι 135.000 νοικοκυριά

    25 Νοέ 2025

  • Ενισχύεται ο θεσμός των σχολικών βιβλιοθηκών με 60 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ 2021-2027

    25 Οκτ 2025

  • Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» – Επιδότηση έως 90% χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

    23 Οκτ 2025

  • Με πόρους και από το ΕΣΠΑ η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

    23 Οκτ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

    Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη του νομοσχεδίου που φέρνει εκατοντάδες προσλήψεις

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • Από 17 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 2.206 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

    165 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Τέλη κυκλοφορίας: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ΑμεΑ από την ΑΑΔΕ για απαλλαγή από αυτά

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης έως 17.500 ευρώ για νέες επιχειρήσεις

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τις 510 προσλήψεις στα νοσοκομεία

    47 shares
    Share 19 Tweet 12

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.