Χανιά: «Να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας» - voucherergasia.gr

Χανιά: «Να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας»

Να παραταθεί το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στους δήμους των Χανίων ζητά ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Χανίων.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, μέσω του εν λόγω προγράμματος στους δήμους των Χανίων εργάζονται 429 εργαζόμενοι οι οποίοι καλύπτουν ανάγκες που είναι καίριες για τη λειτουργία των δήμων.

Το παραπάνω αίτημα του Συλλόγου ενισχύεται από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι δε θα προβεί σε διενέργεια νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ για το έτος 2021, με τον σύλλογο να τονίζει πως η παραμονή στην εργασία αυτών των εργαζομένων θα καλύψει εν μέρει και την γενικευμένη έλλειψη προσωπικού στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι υπηρεσίες στους δήμους

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων:

«Η δραματική  κατάσταση λόγω της γενικευμένης έλλειψης προσωπικού, στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι υπηρεσίες στους  Δήμους της χώρας είναι γνωστή τόσο στους  αιρετούς όσο και στους πολίτες.

Χέρι βοήθειας σε αυτή τη δυστοπική κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού δίνουν οι 36.500 χιλιάδες επισφαλώς εργαζόμενοι μέσω του Προγράμματος της  Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

429 εργαζόμενοι από το εν λόγω πρόγραμμα, δουλεύουν με  πλήρες ωράριο και αμείβονται με μισθό χαρτζιλίκι 558 €, διασκορπισμένοι σε όλες τις υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. στους 7 Δήμους του Νομού Χανίων. (Δήμος Χανίων 274, Δήμος Πλατανιά 46, Δήμος Αποκορώνου 28, Δήμος Καντάνου-Σελίνου 18, Δήμος Σφακίων 18, Δήμος Γαύδου 18, Δήμος Κισσάμου 27).

Zητάμε από τους Δημάρχους και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων του Νομού Χανίων την έμπρακτη συμπαράστασή τους απέναντι σε αυτούς τους συναδέλφους -ισσες μας.

Συγκεκριμένα ζητάμε  να προβείτε άμεσα, σε όλες εκείνες τις ενέργειες προς το Yπουργείο  Eσωτερικών, το Yπουργείο Eργασίας, την ΚΕΔE και την ΠΕΔ Κρήτης  ώστε να εξασφαλισθεί η επιπλέον παραμονή ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων.

Πολλώ δε μάλλον, το παραπάνω αίτημα του Συλλόγου μας ενισχύεται από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι δε θα προβεί σε διενέργεια νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ για το έτος 2021. Επίσης δεδομένη-δυστυχώς βέβαια- συνεχίζει να είναι η απαγορευτική μνημονιακή δέσμευση για  κάθε είδους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Καταλήγοντας και προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας του παρόντος αιτήματός μας, δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι η μόνη λύση βρίσκεται στην πρόληψη μόνιμου καταρτισμένου προσωπικού, μέσω της διαδικασίας προσλήψεων του ΑΣΕΠ.

Όμως δεν παραβλέπουμε το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια χιλιάδες εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας έχουν ουσιαστικά  βοηθήσει με επάρκεια το Δημόσιο να σταθεί όρθιο και επομένως δικαιούνται  να τύχουν ειδικής μοριοδότησης σε μελλοντικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ