Ανησυχία έχει προκαλέσει ο ορατός κίνδυνος κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ Ανωγείων - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Οικονομία

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο ορατός κίνδυνος κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ Ανωγείων

Ώρα μηδέν για τα ΕΛΤΑ Ανωγείων καθώς όπως όλα δείχνουν το κατάστημα στο χωριό αναμένεται να βάλει λουκέτο ακολουθώντας δεκάδες άλλα σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια γενικότερων περικοπών του Οργανισμού που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Αυτό ίσως και να συμβεί εντός του καλοκαιριού καθώς οι δυο εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ Ανωγείων μπαίνουν στη σύνταξη μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας ο πρώτος και 37 ο δεύτερος με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να μην έχει την πρόθεση αντικατάστασης τους αλλά το κλείσιμο του καταστήματος στα Ανώγεια.

Το κατάστημα Ανωγείων, σύμφωνα με το anogi.gr, φαίνεται να είναι στη λίστα με τα 215 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που οδηγούνται σε λουκέτο ή σε αναστολή της λειτουργίας τους, σχέδιο που εκπονήθηκε από τα ΕΛΤΑ τον περασμένο Ιανουάριο ώστε να κλείσει μια «μαύρη τρύπα» ελλείμματος 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα έκλεισαν. Η πανδημία «φρέναρε» αυτό το σχέδιο αλλά δημιούργησε και επιπλέον έλλειμμα 35 εκατομμυρίων ευρώ που οδηγεί στον…γκρεμό πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Στο σχέδιο αυτό φαίνεται πως τα καταστήματα που απασχολούν ένα έως τρία άτομα όπως στα Ανώγεια θα αντικατασταθούν με πρακτορεία ιδιωτών χωρίς αυτό να είναι βέβαιο ακόμα ότι θα συμβεί και στην περιοχή μας. Ακόμα και ως πρακτορείο ιδιωτών πάντως να παραμείνει οι υπηρεσίες που γνωρίζαμε ως ΕΛΤΑ Ανωγείων δεν θα έχουν καμία σχέση στο μέλλον με την προσφορά που είχαν όλες αυτές τις περασμένες δεκαετίες.

Από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ τα τελευταία τρία χρόνια που παρατηρείται η μεγάλη αυτή ύφεση στα έσοδα, αιτίες για την πτώση αναφέρονται η οικονομική ύφεση των περασμένων ετών, οι ηλεκτρονικές μορφές επικοινωνίας που αντικατέστησαν την επιστολή, ο αυξημένος ανταγωνισμός, η χαμηλή ταχυδρομική «κουλτούρα» των Ελλήνων σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και τέλος η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς από την 1 Ιανουαρίου του 2013.

Όπως ανέφερε στην ΑΝΩΓΗ εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ Ανωγείων, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες συνταξιοδότησης για τον ίδιο και τον συνάδελφο του που πλησιάζουν τέσσερις δεκαετίες προσφοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών στα Ανώγεια. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και δυστυχώς παρά τις προσπάθειες τους δεν φαίνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος από τη διοίκηση του Οργανισμού ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του το ΕΛΤΑ Ανωγείων.

Ελπίζουμε και προς αυτή την κατεύθυνση συντάσσουμε το σημερινό άρθρο, οι τοπικές αρχές να πιέσουν καταστάσεις προς την Πολιτεία και τη διοίκηση του Οργανισμού ώστε να συνεχίσει με κάποιο τρόπο τη λειτουργία του καταστήματος στα Ανώγεια και να μην σιωπήσει μετά από δεκαετίες ο «ταχυδρόμος» στην επαρχία που προσφέρει ανυπολόγιστες υπηρεσίες σε κοινωνίες όπως των Ανωγείων κυρίως σε ότι αφορά τα ηλικιωμένα άτομα.

Ελπίζουμε τα ΕΛΤΑ Ανωγείων να παραμείνουν ως έχουν.Όπως όλα όμως δείχνουν αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Share
Ετικέτες: ΕΛΤΑloyketo

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ