voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

    Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

    Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  • Εκπαίδευση

    Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    Νέοι διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    ΔΥΠΑ: Νέα παράταση στις υποβολές αιτήσεων για τις ΠΕΠΑΣ Μαθητείας

    ΚΕΔΑΣΥ: «Καμπανάκι» για την τραγική έλλειψη διοικητικού προσωπικού

  • Θέσεις εργασίας

    Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    Προκηρύχθηκαν 19 προσλήψεις τεχνικών ειδικών καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα

    Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

  • Οικονομία

    Σε πλήρη λειτουργία η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 – Κανονικά η υποβολή αιτήσεων

    Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε 95 παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Κρήτη με 140 εκατ. ευρώ – Δημιουργούνται πάνω από 1.200 νέες θέσεις εργασίας»

    Καύσιμα: Έφθασαν τα 2,20 ευρώ αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης – “Παγωμάρα” στην αγορά

    Dentist Pass: Τι αλλάζει για τα παιδιά από το 2027 και ποιοι θα το δικαιούνται

  • Εργασιακά

    ΔΥΠΑ: Νέα παράταση στις υποβολές αιτήσεων για τις ΠΕΠΑΣ Μαθητείας

    pyrosvestiki

    Πυροσβέστες: Επίδομα έως 500 ευρώ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Ποιοι θα λάβουν το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Οικονομία

Κτηματολόγιο: Χιλιάδες οι εκκρεμότητες

από NEWS ROOM
26/09/2024
σε Οικονομία

110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με «βόμβα» στα θεμέλια του Κτηματολογίου μοιάζουν οι χιλιάδες εκκρεμότητες και ενστάσεις, τα λάθη που εμφανίζουν ακίνητα να βρίσκονται ακόμα και μέσα στη …θάλασσα, τα εκατομμύρια άγνωστα γεωτεμάχια κυρίως στην περιφέρεια και τα ακόμα περισσότερα άγνωστα δικαιώματα που τα συνοδεύουν, με τα οποία θα κλείσει η προσπάθεια κτηματογράφησης στη χώρα και θα …προικοδοτηθεί το λειτουργούν κτηματολόγιο με το καλημέρα της ενεργοποίησής του.

Παράλληλα χιλιάδες ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να ταλαιπωρηθούν σε πολυετείς και ακριβές δικαστικές διαμάχες με το Δημόσιο, στο οποίο μπορεί να περάσει η κυριότητα των ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί και μάλιστα με αμφίβολο αποτέλεσμα, αναφέρει το ethnos.gr

Αυτά επεσήμαναν οι περισσότεροι εκ των φορέων που κλήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο επισημαίνοντας ότι ακόμα κι αν δε δοθεί κάποια παράταση στη διαδικασία, θα πρέπει εγκαίρως να εξασφαλιστούν νομοθετικά απλοποιημένες διαδικασίες κατοχύρωσης των ιδιοκτητών για την επόμενη μέρα.

«Έχουμε συλλέξει, επεξεργαστεί και καταχωρίσει 31 εκατομμύρια δικαιώματα σε όλη την επικράτεια από την αρχή των πρώτων πιλοτικών προγραμμάτων. Το 35% εξ αυτών πέρασε στο λειτουργούν Κτηματολόγιο αναδεικνύοντας 334.000 άγνωστα γεωτεμάχια. Στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογραφησης που ολοκληρώνεται και αφορά την περιφέρεια, έχουν συλλεγεί έως τώρα 20 εκ. δικαιώματα και παραμένουν άγνωστα περίπου 3 εκ. γεωτεμάχια, τα οποία εμπεριέχουν πάνω από 5 εκ. άγνωστα δικαιώματα. Άρα το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται με σημαντικές παραδοχές και εκκρεμότητες, με δασικά, με ενστάσεις, με αγνώστου ιδιοκτήτη», επεσήμανε περιγράφοντας την κατάσταση ο Νίκος Ραμπαούνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου (ΣΕΓΕΚ) που εκπροσωπεί τους αναδόχους της κτηματογράφησης.

ΣχετικάΆρθρα

Κτηματολόγιο: Τι αλλάζει από την ερχόμενη εβδομάδα

12/09/2026

Κτηματολόγιο: Παράταση μέχρι 3 Αυγούστου σε Κρήτη, Λέσβο και Λήμνο

22/07/2026

Εκτός των μη δηλωθέντων ακινήτων πρόβλημα πλήθους λαθών φαίνεται να υπάρχει και με τα παλιά προγράμματα κτηματογράφησης. Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Νικολάου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, υπάρχουν χιλιάδες ακίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες δεν έχουν προβεί σε διορθώσεις λόγω άγνοιας: «Για παράδειγμα στη Ζάκυνθο, η οποία έχει κτηματογραφηθεί από παλιά παρατηρούμε ότι οι συντεταγμένες διαφέρουν από το σημερινό γεωδαιτικό σύστημα με αποτέλεσμα πολλά ακίνητα κτηματογραφημένα να εντοπίζονται …μέσα στη θάλασσα. Αν δε δοθεί παράταση, θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της νομοθεσίας και το τεκμήριο του δημοσίου να είναι μαχητό, να αρθεί. Είναι καλή η θέσπιση, αλλά ακόμα δεν την έχουμε δει. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μεχρι τότε».

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας, πάντως, στις περιοχές που είναι ακόμα ανοιχτή η διαδικασία, έχει σχεδόν …μηδενιστεί. Σύμφωνα με τον κ. Ραμπαούνη, το τελευταίο 6μηνο ο ρυθμός υποβολής δικαιωμάτων είναι κάτω από το 0,20% το μήνα, δύσκολα να έρθει στο χρόνο στο 1%: «Όσο χρόνο και να το κρατήσεις ανοικτό, τα ποσοστά που λείπουν θέλουν πολλά χρόνια για να έρθουν». Ο ίδιος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια είχε καλλιεργηθεί η κουλτούρα των παρατάσεων. Προσέθεσε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ειδικά σε περιοχές που δεν υφίστανται τίτλοι ή γίνονταν μεταβιβάσεις δια λόγου τονίζοντας ότι πολλές δηλώσεις έχουν εκκρεμότητες και γι΄αυτό απαιτούνται συμπληρωματικές.

Ως λύση πρότεινε μία συνεχιζόμενη διαδικασία στο λειτουργούν κτηματολόγιο: «Ο κόσμος έρχεται όταν θέλει να μεταβιβάσει την περιουσία του. Γι΄αυτό και θα πρέπει στο λειτουργούν κτηματολόγιο να προβλεφθούν διαδικασίες που θα δίνουν δικαίωμα υποβολής εύκολα και χωρίς υπερβολικό κόστος ώστε να συμπληρωθεί το παζλ και να κλείσει σιγά σιγά το ιδιοκτησιακό της χώρας», υπογράμμισε.

Τόνισε επίσης ότι ο όγκος των εκκρεμοτήτων που θα έχουν συσσωρευτεί θα φανούν την επόμενη μέρα, ενώ σ΄αυτές θα προστεθούν νέα στοιχεία από διοικητικές πράξεις, απαλλοτριώσεις, και πολεοδομικά σχέδια.

Από την πλευρά του ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ανέφερε πως «το αύριο του Κτηματολογίου είναι πολύ σκληρο για τους ιδιοκτήτες που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία», καθώς όπως εξήγησε με το αμάχητο τεκμήριο του Δημοσίου θα χάσουν περιουσιακά στοιχεία. Για το λόγο αυτό ζήτησε με πρωτοβουλία του υπουργείου να ανοίξει η συζήτηση ώστε να βρεθεί μια λύση μέσα από την ίδια την υπηρεσία χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν στα δικαστηρια όπου οι διαδικασίες θα κρατησουν χρόνια με εντελώς αμφίβολα αποτελεσματα.

 

Ετικέτες: κτηματολόγιο

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε 95 παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Κρήτη με 140 εκατ. ευρώ – Δημιουργούνται πάνω από 1.200 νέες θέσεις εργασίας»

    18 Σεπ 2026

  • Καύσιμα: Έφθασαν τα 2,20 ευρώ αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης – “Παγωμάρα” στην αγορά

    18 Σεπ 2026

  • Dentist Pass: Τι αλλάζει για τα παιδιά από το 2027 και ποιοι θα το δικαιούνται

    18 Σεπ 2026

  • Από Ιούλιο του 2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

    18 Σεπ 2026

  • ΥΠΕΣ: Κατανέμει 75 εκατ. ευρώ σε δήμους για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

    17 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Βγαίνει η προκήρυξη για προσλήψεις 420 νέων Δόκιμων Λιμενοφυλάκων

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Έρχονται 200 προσλήψεις για ανέργους με μισθό έως 1.250 ευρώ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Συνταξιούχοι: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ και ποιοι δεν θα το λάβουν

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.