Μπαράζ πληρωμών από σήμερα - Τι θα καταβληθεί και σε ποιους - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Οικονομία

Μπαράζ πληρωμών από σήμερα – Τι θα καταβληθεί και σε ποιους

Μπαράζ πληρωμών θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 30 Απριλίου καθώς θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου, ο δεύτερος γύρος του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ, το επίδομα των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ στους μακροχρόνια ανέργους αλλά και τα επιδόματα και οι παροχές του ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικά:

-Οι συντάξεις
Τη Δευτέρα, 27 Απριλίου καταβάλλονται οι συντάξεις για ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, ενώ στις 29 Απριλίου πληρώνεται το Δημόσιο, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
– Επίδομα των 800

Από σήμερα έως τις 30 Απριλίου πληρώνεται ο δεύτερος γύρος του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες οι πληρωμές θα γίνουν έως τις 30 Απριλίου.
-Επίδομα των 400 ευρώ

Σημερα ξεκινά η πληρωμή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους.
-Τα επιδόματα και παροχές του ΟΠΕΚΑ
Την Πέμπτη, 30 Απριλίου καταβάλλονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα εξής: επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών.

Επιδομα 400 ευρω

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα 73 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, ποσοστό άνω του 43% των δικαιούχων. Όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοψάλτης οι πληρωμές θα αρχίσουν σημερα ενώ η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου.

Παράλληλα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε ότι μόνο όσοι δικαιούχοι έχουν καταχωρηθεί στα μητρώα του Οργανισμού μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το IBAN τους ενώ διευκρίνισε ότι όσοι δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια αλλά έχουν ΙΒΑΝ στον ΟΑΕΔ θα πληρωθούν μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

«Δώσαμε προτεραιότητα και καλύπτουμε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων, όσων είναι άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες. Αν υπολογίσουμε και όσους έληγε το επίδομα ανεργίας τους τον Απρίλιο και πήραν δίμηνη παράταση, μιλάμε για επίδομα σε 400 χιλιάδες ανέργους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Διοικητής ΟΑΕΔ: Δύο προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης του ΟΑΕΔ και περιέγραψε τα δύο προγράμματα, που ξεκινούν τον Μάιο, αφορούν συνολικά 45.000 νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια άνεργους.

Θα υπάρξουν και προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας» ενημέρωσε, στα οποία οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και όσον αφορά στην μοριοδότηση που θα πάρουν οι υποψήφιοι, το πιο σημαντικό κριτήριο θα είναι οι μήνες ανεργίας. «Όσο πιο πολλούς μήνες άνεργος είναι κάποιος, τόσο περισσότερα μόρια θα παίρνει» διευκρίνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ