voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Ειρήνη Αγαπηδάκη: Χιλιάδες γυναίκες έχουν σωθεί, επειδή δεν άφησαν το sms για μαστογραφία στο «Διαβάστηκε»

    Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» συνεχίζεται – Νέα φάση του προγράμματος από τον Σεπτέμβριο 2026 έως το 2030

    10 + 1 Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το νέο Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση

    Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη

    Έκτακτο Δελτίο για ισχυρές βροχές και μπουρίνια – Για ποιες περιοχές ισχύει πορτοκαλί προειδοποίηση

  • Εκπαίδευση
    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Καθορίστηκαν οι αντιστοιχίες τμημάτων των πανεπιστημίων για το ακαδημαϊκό έτος 2026-27

    Πανελλαδικές 2026: Τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες, πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

    Τέλος εξετάσεων στα λύκεια

    Πανελλήνιες 2016: Μοναξιά και οι σχέσεις των γενεών, το φετινό θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (ΓΕΛ) – Σχολιασμός θεμάτων

    Πανελλήνιες 2026: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο – Πού αναμένεται άνοδος

  • Θέσεις εργασίας
    Ποιοι κλάδοι προγραμματίζουν τώρα προσλήψεις στην Ελλάδα

    Προσλήψεις: Οι κλάδοι που θα πρωταγωνιστήσουν το γ’ τρίμηνο

    ΕΟΠΑΕ: Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για 69 προσλήψεις

    ΕΟΠΑΕ: Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για 69 προσλήψεις

    Προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Θερμαϊκού

    Προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Θερμαϊκού

    Δικαστική αστυνομία :Εκτός ΑΣΕΠ οι 700 μόνιμες προσλήψεις

    Προκήρυξη για προσλήψεις 265 δικαστικών υπαλλήλων

  • Οικονομία
    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Υπουργείο Εργασίας: Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 19 Ιουνίου

    «Ανακυκλώνω- Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Η αλλαγή που γίνεται στο πρόγραμμα

    ΥΠΕΝ: Επιπλέον 6.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

    Οι «τυχεροί» των φετινών φορολογικών δηλώσεων

    Φόρος εισοδήματος: Σε 3 μέρες λήγει η προθεσμία για την έκπτωση του 3%

    Έρχεται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» – Μέχρι 40% επιδότηση δαπανών ανακαίνισης ακινήτων

    Ανακαινίζω 2026: Στις 15 Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία επιλεξιμότητας

  • Εργασιακά
    Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος το «πέναλτι» ύψους 30% – Τι θα ισχύει με τη φορολόγηση του εισοδήματος

    Συντάξεις Ιουλίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

    e-ΕΦΚΑ: Avatar θα απαντά στις ερωτήσεις των ασφαλισμένων – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις

    Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

    Τι αλλάζει φέτος με τις άδειες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

    e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Ιουλίου 2026

  • VOUCHER

    Τουρισμός για Όλους 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για το voucher έως 600 ευρώ

    Οι Αυστριακοί προτιμούν Ελλάδα για το καλοκαίρι

    Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχονται 30.000 νέες επιταγές για επιλαχόντες

    Επίδομα λουτροθεραπείας: Ποιοι παίρνουν 150 ευρώ

    ΟΠΕΚΑ: Αρχίζουν τα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομικά Προγράμματα, Πρόγραμμα δωρεάν Βιβλίων και Θεάτρου

    Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Απάτη με voucher – Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ

  • Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027 – Τι είπε για την ακρίβεια

    Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πρώτες δηλώσεις για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας

    Κυρ. Μητσοτάκης: Η Κυριακή της μεγάλης επιλογής θα είναι μία. Και αυτή η μόνη Κυριακή θα πρέπει να φέρει την αυτοδυναμία

    Ανασχηματισμός: Γ. Κώτσηρας στο Μεταφορών, Τ. Χατζηβασιλείου στο ΥΠΕΞ, Δ. Μαρκόπουλος στο ΥΠΟΙΚ και Μ. Σούκουλη στο ΥΠΕΝ

    Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

    Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

Ν.Παπαθανάσης: Στις 15/6 ανοίγει το νέο «Ανακαινίζω», τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι

από NEWS ROOM
03/06/2026
σε 1. Πρώτα Θέματα, ΕΣΠΑ, Οικονομία
50
SHARES
991
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 15 Ιουνίου πρόκειται να ανοίξει, μέσω του gov.gr, η διαδικασία επιλεξιμότητας για το νέο πρόγραμμα «Aνακαινίζω», ώστε στη συνέχεια, αρχές Σεπτεμβρίου, να εκκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, όπως γνωστοποίησε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, συγκεκριμενοποιώντας την ακριβή ημέρα έναρξης των διαδικασιών, εντός του ήδη ανακοινωθέντος χρονοδιαγράμματος.

Πρόκειται όπως είπε για ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς δεν προβλέπει απλά την ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά και την ανακαίνιση κατοικιών.  Η όλη προσπάθεια, διευκρίνισε, εντάσσεται στο πλαίσιο της επιδίωξης της κυβέρνησης να ανοίξει τα κλειστά σπίτια και να τα «επιστρέψει» στο κτηριακό απόθεμα της χώρας, αλλά ταυτόχρονα είναι εναρμονισμένη με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες για τη στέγαση, την ενεργειακή αναβάθμιση και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι

Μιλώντας σε εκδήλωση του τηλεοπτικού σταθμού «Βεργίνα», με τίτλο «ΑΙ και πόλεις που σκέφτονται», ο κ.Παπαθανάσης γνωστοποίησε ακόμη πως μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να «ανοίξουν» τέσσερα νέα προγράμματα για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις, αλλά και για επιχειρήσεις στο φάσμα του Γενικού Απαλλακτικού Μηχανισμού, «οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο de minimis των 300.000 ευρώ».

ΣχετικάΆρθρα

Έρχεται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» – Μέχρι 40% επιδότηση δαπανών ανακαίνισης ακινήτων

Ανακαινίζω 2026: Στις 15 Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία επιλεξιμότητας

12/06/2026
Απόφαση “βόμβα” του ΣτΕ για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό στους Δήμους

Νέο «Ανακαινίζω»: Επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ για αναβάθμιση 25.000 κατοικιών

06/06/2026

Τα προγράμματα αυτά αφορούν τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων έως 5 εκατ. ευρώ, με επιδοτήσεις μέχρι 200.000 ευρώ για δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διττή χρήση τεχνολογιών. «Παρακολουθούμε από το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) ότι κάθε χρόνο ιδρύεται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και μάλιστα επιχειρήσεις που έχουν νέα παιδιά ως μετόχους και επιθυμούμε να συνεχίσουμε τη στήριξη αυτή» τόνισε.

Ανοιχτό παραμένει το πρόγραμμα για τους νέους πτυχιούχους

Υπενθύμισε δε ότι εξακολουθεί να «τρέχει» το πρόγραμμα για τους νέους πτυχιούχους: «Ένας νέος πτυχιούχος, ο οποίος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από 1ης Ιανουαρίου 2025 και συνεχίζει να λειτουργεί θα πάρει σε τρεις δόσεις 13.000 ευρώ κι αν είναι δύο πτυχιούχοι που συνεταιρίζονται θα λάβουν 21.000 ευρώ. Αν θέλουν δε να έχουν και έναν εργαζόμενο θα πάρουν άλλες 15.000 ευρώ με απλές διαδικασίες» σημείωσε.

Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο του οποίου η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα καλυπτει με επιδότηση επιτοκίου το 40% του κόστους δανεισμού των δικαιούχων.

Ο κ.Παπαθανάσης πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σχετίζεται και με την πεποίθησή της ότι το αναπτυξιακό μέρισμα που παράγεται στη χώρα πρέπει να επιστρέφει στην οικονομία και την κοινωνία. Γι’ αυτό βασική της προτεραιότητα είναι να ενισχύσει τις επιχειρήσεις, με εργαλεία που απευθύνονται τόσο στη μικρομεσαία όσο και στη μεγάλη επιχειρηματικότητα. Συμπλήρωσε πως το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 17,7 δισ. ευρώ, «έκλεισε» με σημαντική ωφέλεια για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

«Τι κάναμε για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την επόμενη μέρα και να δημιουργήσουμε “γέφυρα”, ώστε να μη σταματήσει ο φθηνός δανεισμός στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα; Κατ’ ουσίαν μεταφέραμε 2 δισεκατομμύρια στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ώστε από τον Οκτώβριο η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να δανείζεται (με επιτόκιο 0,35%) και να μοχλευτούν  5 δισεκατομμύρια σε δάνεια» υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι προκειμένου να αυξηθεί η «περίμετρος» των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα μετά την πολυετή κρίση, παραμένει ανοιχτό πρόγραμμα εγγύησης κατά 80% των δανείων τους από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Η Ελλάδα χρειάστηκε να μάθει να «τρέχει» ψηφιακά

Ο κ.Παπαθανάσης επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση προέβλεψε ότι η Ελλάδα «χρειαζόταν να μάθει να «τρέχει» ψηφιακά, γιατί δεν είχε πραγματικά περπατήσει σαν Πολιτεία». Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από το 2019, το 20% των πόρων όλων των προγραμμάτων έπρεπε να κατευθύνεται στην ψηφιακή μετάβαση, είτε αυτά ήταν το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Νομπελίστα Πισσαρίδη είτε το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ είτε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. «Η Ελλάδα έπρεπε να καλύψει σημαντικό έδαφος στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά σήμερα βρισκόμαστε στη θέση να ενσωματώνουμε την ΤΝ σε ολοένα περισσότερα έργα και πολιτικές», σημείωσε.

«Τα έργα δεν γίνονται με λεφτόδεντρα»

Ο υπουργός τόνισε ακόμη πως η ύπαρξη ισχυρής δημοσιονομικής βάσης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση μεγάλων έργων. «Τα έργα δεν γίνονται με λεφτόδεντρα. Απαιτούν πόρους και οι πόροι προκύπτουν μέσα από σταθερή δημοσιονομική πορεία» επισήμανε και έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δυνατότητα της Ελλάδας να διεκδικεί κοινοτικούς πόρους, συμπληρώνοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός «μπορεί και διαπραγματεύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο», κάτι που φάνηκε κατά την περίοδο της πανδημίας.

Αναφερόμενος τέλος στα έργα στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ.Παπαθανάσης επισήμανε ότι η Περιφέρεια απολαμβάνει πόρους ύψους 1,5 δισ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027, συν επιπλέον 550 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ σημαντικές είναι οι χρηματοδοτήσεις και από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Οι χαιρετισμοί

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας επισήμανε ότι η ΤΝ δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με φοβικά σύνδρομα απ΄τον άνθρωπο, καθώς είναι δημιούργημά του και στο χέρι του έγκειται να την αξιοποιήσει επ’ ωφελεία του. Πρόσθεσε πως όπως λίγα χρόνια πριν μιλούσαμε για την ανάγκη ψηφιακής μετάβασης και σήμερα έχουν πλέον όλα αυτοματοποιηθεί και ξεχάσαμε την «οδύσσεια» της αναμονής σε ουρές για εξυπηρέτηση, το ίδιο θα γίνει και με την ΤΝ.

Το γεγονός ότι η ΤΝ δεν πρέπει και μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, καθώς δεν έχει συνείδηση, ούτε συναισθήματα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης. «Δεν είμαστε εχθροί της τεχνολογίας, αλλά τη θέλουμε να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η χρήση της ΤΝ αλλάζει ραγδαία τη ζωή των πολιτών επί τα βελτίω και στην Ελλάδα, όπου έγιναν σημαντικά βήματα σε αυτό το πεδίο από την κυβέρνηση.

Βασικό αναπτυξιακό πυλώνα και «όχι επικοινωνιακό σύνθημα» αποτελεί για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η καινοτομία, όπως επισήμανε η περιφερειάρχης, Αθηνά Αθανασιάδου- Αηδονά. Υπενθύμισε ότι η στρατηγική αυτή επιλογή της Περιφέρειας έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες από 600 ψηφιακές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα λιγότερη γραφειοκρατία και μετακινήσεις.
Ισχυρά αποτυπώματα στον τρόπο με τον οποίο θα εξελίσσεται από εδώ και πέρα η ανθρώπινη κοινότητα ήρθε για να αφήσει η ΤΝ, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης._

Ετικέτες: Ανακαινίζω

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Φόρος εισοδήματος: Σε 3 μέρες λήγει η προθεσμία για την έκπτωση του 3%

    12 Ιούν 2026

  • ΑΑΔΕ: Nέες τεχνολογίες στο myDATAapp

    12 Ιούν 2026

  • Έκτακτο επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ

    12 Ιούν 2026

  • Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα είναι παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί, όταν η ευρωπαϊκή στήριξη συναντά την εθνική αποφασιστικότητα»

    11 Ιούν 2026

  • Εξωδικαστικός μηχανισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία Μαΐου

    11 Ιούν 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ν.Παπαθανάσης: Στις 15/6 ανοίγει το νέο «Ανακαινίζω», τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι

    Ν.Παπαθανάσης: Στις 15/6 ανοίγει το νέο «Ανακαινίζω», τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Νέοι κανόνες για τις άδειες εργαζομένων: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Πανελλήνιες 2026: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο – Πού αναμένεται άνοδος

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Υπουργείο Παιδείας: Τι αλλάζει στην άδεια ανατροφής τέκνου για εκπαιδευτικούς

    9 shares
    Share 4 Tweet 2
  • Πανελλαδικές 2026: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις επιδόσεις και τις βάσεις εισαγωγής

    9 shares
    Share 4 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.