voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Δίπλωμα οδήγησης: Έρχονται μεγάλες αλλαγές

    Ν. Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μεταβαίνουν στο διακλαδικό πολυχωρικό πεδίο επιχειρήσεων – Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των στελεχών από την εξοικονόμηση πόρων

    Δ. Μιχαηλίδου: Μέσα στον Νοέμβριο η β’ δόση για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Το πρόγραμμα γίνεται μόνιμο

    Αλλάζει η ώρα: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

  • Εκπαίδευση

    Στα μέσα Νοεμβρίου η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών

    Ζαχαράκη για το Εθνικό Απολυτήριο: “Οικοδομούμε ένα Λύκειο που μορφώνει ουσιαστικά”

    στάση εργασίας

    Μέσω πλατφόρμας ο καθορισμός των συναντήσεων της υπουργού Παιδείας με τα 15μελη συμβούλια μαθητών

    Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (Δ.Ο.Α.) κατέθεσε αγωγή κατά του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

  • Θέσεις εργασίας

    Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ για τα αποτελέσματα των διαγωνισμών πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών

    ΑΣΕΠ: Δεν απαιτείται χρονική απόσταση από το Β2 στο C2 – Ποιος ελέγχει τη γνησιότητα των τίτλων

    ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2026: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 97 προσλήψεις στον ΕΟΦ

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Στο τέλος του μήνα ξεκινούν οι αιτήσεις για 3.262 προσλήψεις

  • Οικονομία

    Επίδομα 400 ευρώ: Όλη η λίστα με τους δικαιούχους

    Συντάξεις Νοεμβρίου: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής τους

    Τιμολόγια ρεύματος: Έρχεται νέα αύξηση το Νοέμβριο

    Επίδομα θέρμανσης: Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν «κολλήσει»

  • Εργασιακά

    Επίδομα 400 ευρώ: Όλη η λίστα με τους δικαιούχους

    Συντάξεις Νοεμβρίου: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής τους

    ΔΥΠΑ: Μείωση κατά 9% των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο

    Αυτό είναι το διπλό επίδομα από τη ΔΥΠΑ που δικαιούνται οι μακροχρόνια άνεργοι!

  • VOUCHER

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Το ΥΠΕΞ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του

    Στ. Παπασταύρου: Ανάπτυξη της Κρήτης με προστασία και ανάδειξη της φυσικής μας κληρονομιάς

    Στο στόχαστρο οι παράνομες υπεκμισθώσεις διαμερισμάτων – Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση

    Γονική άδεια: Νέα δεδομένα για τη χορήγησή του από το Υπουργείο

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Οικονομία

Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

από NEWS ROOM
06/06/2026
σε Οικονομία, Πολιτική
105
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση διαθέτει τα δημοσιονομικά εργαλεία για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο διαρκεί η ενεργειακή αναταραχή που προκαλεί η κρίση στη Μέση Ανατολή έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα και θέμα «Ενεργειακές προκλήσεις για την Ελλάδα και την ΕΕ: Οι δρόμοι για επαρκή και πιο φθηνή ενέργεια».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Τσιόδρα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί πλέον κορυφαία εθνική προτεραιότητα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής αγορά ενέργειας επηρεάζεται από τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο και την αβεβαιότητα γύρω από τα Στενά του Ορμούζ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παρατεταμένης κρίσης και διατήρησης των πιέσεων στις διεθνείς τιμές ενέργειας, ο κ. Παπασταύρου τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει σήμερα σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με προηγούμενες περιόδους. Όπως ανέφερε, η υψηλή συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ελληνικό ενεργειακό μείγμα λειτουργεί ως «ασπίδα», απορροφώντας μέρος των διεθνών ανατιμήσεων και εμποδίζοντας την πλήρη μετακύλισή τους στους καταναλωτές.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η χώρα διαθέτει πλέον δημοσιονομική σταθερότητα και επαρκή περιθώρια παρέμβασης. «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει από το 2019 ότι όταν χρειάζεται στέκεται δίπλα στην κοινωνία με στοχευμένα μέτρα και όχι με οριζόντιες παρεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και η διατήρηση ισχυρών δημοσιονομικών επιδόσεων επιτρέπουν την παροχή στήριξης όπου αυτή απαιτείται.

ΣχετικάΆρθρα

Στ. Παπασταύρου: Ανάπτυξη της Κρήτης με προστασία και ανάδειξη της φυσικής μας κληρονομιάς

17/10/2026

Παπασταύρου: Μέτρα για την ενεργειακή κρίση εξετάζει το ΥΠΕΝ – Δεν τίθεται θέμα επάρκειας

04/03/2026

Το μήνυμα του υπουργού ήταν σαφές: όσο η κρίση στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τις αγορές ενέργειας και όσο παραμένει η αβεβαιότητα για τη ναυσιπλοΐα και τη διακίνηση ενεργειακών προϊόντων μέσω των Στενών του Ορμούζ, η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει όπου κρίνεται αναγκαίο για την προστασία των πολιτών και της οικονομίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι αναφορές του υπουργού στις έρευνες υδρογονανθράκων. Ο κ. Παπασταύρου υποστήριξε ότι η πιθανή επιτυχία των πρώτων ερευνητικών γεωτρήσεων θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για την ελληνική οικονομία, καθώς θα αναβαθμίσει συνολικά την αξία του ελληνικού υπεδάφους και θα ενισχύσει τη διεθνή εμπιστοσύνη στις προοπτικές της χώρας ως μελλοντικού παραγωγού φυσικού αερίου.

Όπως σημείωσε, μια θετική ανακάλυψη δεν θα έχει σημασία μόνο για το συγκεκριμένο κοίτασμα, αλλά θα λειτουργήσει ως πιστοποίηση του συνολικού δυναμικού της Ελλάδας. «Η επιτυχία σε ένα οικόπεδο αναβαθμίζει αυτομάτως την αξία ολόκληρου του θαλάσσιου χώρου», ανέφερε, εκτιμώντας ότι η χώρα θα μπορούσε μέσα στα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε παραγωγό φυσικού αερίου, ενισχύοντας την ενεργειακή της αυτονομία.

Σε ό,τι αφορά τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος των διεθνών ενεργειακών ομίλων προς το Ιόνιο, ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μεταβάλλεται ο εθνικός σχεδιασμός. Εξήγησε ότι οι εταιρείες διαχειρίζονται τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια και επιλέγουν να κατευθύνουν πόρους εκεί όπου εκτιμούν ότι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Ωστόσο, τόνισε ότι οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης συνεχίζονται κανονικά και ότι η μεταφορά βάρους στο Ιόνιο δεν σημαίνει εγκατάλειψη των υπόλοιπων περιοχών.

«Προχωράμε στις σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης. Το γεγονός ότι η ExxonMobil κατευθύνεται σε γεώτρηση στο Ιόνιο δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει τις άλλες περιοχές», ήταν το μήνυμα του υπουργού.

Ο ίδιος συνέδεσε τις έρευνες με τον ευρύτερο στόχο της ενεργειακής ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι η παραγωγή φυσικού αερίου μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την πράσινη μετάβαση και όχι ανταγωνιστικά προς αυτήν. Σύμφωνα με τον υπουργό, η αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών πόρων, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών, δημιουργεί ένα πιο ανθεκτικό ενεργειακό μείγμα που μειώνει την εξάρτηση από εισαγωγές και εξωτερικές κρίσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Παπασταύρου υπερασπίστηκε τη θέση της κυβέρνησης υπέρ μιας «ρεαλιστικής πράσινης μετάβασης», υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει τους περιβαλλοντικούς της στόχους χωρίς όμως να επιβαρύνει υπέρμετρα επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη αναθεώρησης του χρονοδιαγράμματος ορισμένων ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως το ETS 2, ώστε να αποφευχθούν νέες αυξήσεις στο κόστος θέρμανσης και μετακίνησης των πολιτών.

Αναφερόμενος τέλος στον λεγόμενο «Κάθετο Διάδρομο» φυσικού αερίου, ο υπουργός τον χαρακτήρισε έργο με ευρύτερη γεωστρατηγική σημασία για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να μετατρέψει τη χώρα σε βασική ενεργειακή πύλη της περιοχής και να ενισχύσει τη διασύνδεση αγορών άνω των 100 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το κεντρικό μήνυμα της παρέμβασής του ήταν ότι η Ελλάδα καλείται να αξιοποιήσει ταυτόχρονα όλα τα διαθέσιμα ενεργειακά της πλεονεκτήματα – από τις ανανεώσιμες πηγές και τις διασυνδέσεις έως τους υδρογονάνθρακες – με στόχο μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια, χαμηλότερο κόστος για πολίτες και επιχειρήσεις και ισχυρότερη γεωπολιτική θέση στην ευρύτερη περιοχή.

Ετικέτες: Σταύρος Παπασταύρου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Το ΥΠΕΞ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του

    20 Οκτ 2026

  • Συντάξεις Νοεμβρίου: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής τους

    20 Οκτ 2026

  • Τιμολόγια ρεύματος: Έρχεται νέα αύξηση το Νοέμβριο

    20 Οκτ 2026

  • Επίδομα θέρμανσης: Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν «κολλήσει»

    20 Οκτ 2026

  • 120 δόσεις: Ποιους συμφέρει η νέα ρύθμιση

    20 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση των 36.000 ευρώ – Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικός οδηγός

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Γεωργιάδης: Κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους για αισχροκέρδεια που έχουν γίνει ποτέ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    35 shares
    Share 14 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.