voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορουμένης γιατρού

    ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας – Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»

    Σήμερα οι απολογίες των δύο γιατρών για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

    Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Μαζωνάκη, «το τελευταίο λαϊκό είδωλο»

  • Εκπαίδευση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Μη κρατικά πανεπιστήμια: Δεν χάνεται ο χρόνος σπουδών των φοιτητών – Τι προβλέπει η τροπολογία

    Συνολικά 1.394 παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    Ζαχαράκη: Ανοιχτές αλλαγές στα σχολικά βιβλία – Εθνικό Απολυτήριο από το 2027

  • Θέσεις εργασίας

    Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις ΕΠΟΠ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

    Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    Στο ΦΕΚ η προκήρυξη για 420 προσλήψεις Λιμενοφυλάκων

    ΥΠΕΘΑ: Παρατείνονται οι αιτήσεις για 1.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ

  • Οικονομία

    Πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

    Πετρέλαιο Θέρμανσης: Εξετάζεται αυξημένο επίδομα, με νέα κριτήρια

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Ποιοι θα λάβουν το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

    Μίνι φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι: Πώς θα μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος

  • Εργασιακά

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    ΔΥΠΑ: Έρχονται 200 προσλήψεις για ανέργους με μισθό έως 1.250 ευρώ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Ποιοι θα λάβουν το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

    adedy-staseis-ergasias

    ΑΔΕΔΥ κατά Μαρινάκη για το επίδομα ανεργίας: «Δεν είναι δώρο του κράτους – Χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων»

  • VOUCHER

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά, στις 07/09, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων τουρισμού

    Couple relax on the beach enjoy beautiful sea on the tropical island. Summer beach vacation concept

    Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύει το voucher

  • Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

    Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας

    Παύλος Μαρινάκης για συνέντευξη Ανδρουλάκη: «Έταξε μέτρα δισεκατομμυρίων – Τον λογαριασμό θα πληρώσει ο ελληνικός λαός»

    Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη θέση για να προκύψει η πολιτική αλλαγή

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

από NEWS ROOM
13/12/2025
σε Οικονομία
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δημοσίευσε επικαιροποιημένο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας, δίνοντας διευκρινίσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων. Η εμπρόθεσμη καταβολή των τελών για το 2026 πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025, ενώ σε περίπτωση καθυστέρησης προβλέπεται πρόστιμο που μπορεί να φτάσει έως και το 100% του ποσού.

Μεταξύ των βασικών διευκρινίσεων ξεχωρίζουν περιπτώσεις όπως:

  • Ποιος οφείλει σε περίπτωση μεταβίβασης ΙΧ: εφόσον πωλείται ένα όχημα πρέπει να έχουν πληρωθεί τα τέλη από τον πωλητή. Μάλιστα, αν τα δικαιολογητικά κατατεθούν στο τέλος ενός έτους και η μεταβίβαση ολοκληρωθεί τον επόμενο, ο πωλητής οφείλει τα τέλη και για το έτος μεταβίβασης.
  • Συνιδιοκτησία: σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, παρότι εκδίδονται έντυπα για κάθε ΑΦΜ, αρκεί να καταβάλει τα τέλη ένας μόνο συνιδιοκτήτης. Τα τέλη είναι αδιαίρετα, αλλά κάθε συνιδιοκτήτης παραμένει συνυπόχρεος για ολόκληρο το ποσό, αν δεν πληρωθούν.
  • Αλλαγή αριθμού κυκλοφορίας: όταν αλλάζει ο αριθμός κυκλοφορίας οχήματος, η πληρωμή που έγινε στον παλιό αριθμό ισχύει και για τον νέο, καθώς οι δύο αριθμοί συσχετίζονται αυτόματα στο σύστημα.
  • Αναλογικά τέλη και αυτόματη ακινησία: από 1η Απριλίου κάθε έτους, ιδιοκτήτες επιβατικών Ι.Χ. και μοτοσικλετών μπορούν να πληρώνουν αναλογικά τέλη για συγκεκριμένους μήνες (σύμφωνα με το άρθρο 62Α του ν. 5177/2025) ενώ αν δεν τεθεί εκουσίως το όχημα σε ακινησία μετά τη λήξη της περιόδου, η ακινησία επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται ότι από το 2025, τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη πληρωμή τελών κυκλοφορίας (δηλαδή μετά την 31/12) δύνανται να καταβάλλονται μειωμένα ως εξής:

  • Σε περίπτωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας εντός του Ιανουαρίου του έτους στο οποίο αφορούν, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 25% του ποσού.
  • Σε περίπτωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας εντός του Φεβρουαρίου του έτους στο οποίο αφορούν, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 50% του ποσού.
  • Σε περίπτωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας μετά την πάροδο του πρώτου διμήνου του έτους στο οποίο αφορούν, ή μη καταβολής, ή καταβολής μέρους μόνο του ποσού με υπαιτιότητα του φορολογούμενου, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 100% του ποσού, από 1ης Μαρτίου και μετά.

Να σημειωθεί πως τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2026 είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ.

ΣχετικάΆρθρα

myDATA 2: Η Εφορία θα ακολουθεί τη διακίνηση των προϊόντων βήμα-βήμα

13/09/2026

ΑΑΔΕ – Επιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: Νέα ευρήματα στο ίδιο δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης

13/09/2026

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να μπουν με τους κωδικούς τους και να κατεβάσουν τον νέο λογαριασμό, με την προθεσμία πληρωμής να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Όπως και πέρυσι, τα ποσά παραμένουν αμετάβλητα, χωρίς αυξήσεις, ενώ τα πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν να τα πληρώσουν ξεκινούν από 25% και φτάνουν έως και 100% του ποσού.

Ακολουθεί, ο πλήρης οδηγός ερωτήσεων-απαντήσεων της ΑΑΔΕ

Ερώτηση: Αν μεταβιβάσω το όχημα εντός του τρέχοντος έτους, οφείλω τέλη κυκλοφορίας του επομένου έτους;

Απάντηση: Όχι. Τα τέλη οφείλονται μέχρι και το έτος της μεταβίβασης από τον πωλητή.

Στις περιπτώσεις όπου κατατίθενται τα δικαιολογητικά για μεταβίβαση ενός οχήματος στο τέλος ενός έτους και η μεταβίβαση πραγματοποιείται το επόμενο έτος, τότε τα τέλη κυκλοφορίας οφείλονται από τον πωλητή και για το έτος αυτό (έτος μεταβίβασης).

Ερώτηση: Είμαι συνιδιοκτήτης ενός οχήματος και έχουν εκδοθεί έντυπα τελών για κάθε ΑΦΜ. Πρέπει να τα καταβάλλουμε όλοι οι συνιδιοκτήτες;

Απάντηση: Όχι. Τα τέλη είναι αδιαίρετα και αρκεί να τα πληρώσει ένας από τους συνιδιοκτήτες. Αν δεν πληρωθούν, ο καθένας είναι συνυπόχρεος για ολόκληρο το ποσό.

Ερώτηση: Έχει αλλάξει ο αριθμός κυκλοφορίας και έχω πληρώσει τα τέλη πριν την αλλαγή. Οφείλω τέλη και στο νέο αριθμό;

Απάντηση: Όχι, γιατί οι δύο αριθμοί συσχετίζονται και ισχύει η πληρωμή ανεξάρτητα σε ποιον αριθμό έγινε.

Ερώτηση: Πότε δεν οφείλονται τέλη;

Απάντηση: Όταν το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία, εκούσια ή ηλεκτρονική ή αναγκαστική, πριν την έναρξη του έτους το οποίο αφορούν.

Ερώτηση: Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας;

Απάντηση: Εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο:

  • ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο
  • 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ

Ερώτηση: Γιατί εμφανίζεται το μήνυμα «Ελλιπή στοιχεία για τον υπολογισμό των τελών»;

Απάντηση: Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, τα τέλη υπολογίζονται βάσει των κυβικών εκατοστών του κινητήρα (cc), των εκπομπών ρύπων (CO2), του μεικτού βάρους και των θέσεων. Αν η βάση υπολογισμού δεν είναι συμπληρωμένη, δεν μπορούν να υπολογιστούν τα τέλη και θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, προκειμένου να διορθωθεί η άδεια κυκλοφορίας.

Ερώτηση: Γιατί εμφανίζεται το μήνυμα «Ο ΑΦΜ δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του οχήματος»;

Απάντηση: Ο ΑΦΜ που έχετε συμπληρώσει ή είναι λανθασμένος (οπότε συμπληρώνετε τον σωστό) ή αναγράφεται στην άδεια ΑΦΜ διαφορετικός από αυτόν του κατόχου (οπότε απευθύνεστε στην Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών) ή είναι διαφορετικός στα στοιχεία που τηρούνται από την Υπηρεσία μας (οπότε απευθύνεστε στη ΔΟΥ). Αν δεν ισχύει κάτι από τα ανωτέρω, τότε ενδεχομένως να συμπληρώνετε λανθασμένο αριθμό κυκλοφορίας.

Ερώτηση: Ταξινόμησα σήμερα το όχημα μου και έλαβα άδεια κυκλοφορίας. Ποια είναι η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του έτους ταξινόμησης;

Απάντηση: Τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος πρέπει να καταβληθούν μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία εκδόσεως της άδειας κυκλοφορίας. Τα τέλη κυκλοφορίας του έτους ταξινόμησης είναι πάντα ετησία.

Ερώτηση: Θέλω να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας για συγκεκριμένο αριθμό μηνών για το επιβατικό όχημα Ι.Χ. ή μοτοσυκλέτα Ι.Χ. με βάση τις διατάξεις του άρθρου 62Α του ν. 5177/2025. Τι πρέπει να κάνω;

Απάντηση: Εφόσον το όχημά σας είναι σε ακινησία, έχετε την δυνατότητα από 01/04 εκάστου έτους να καταβάλλετε αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, ακολουθώντας την εξής διαδρομή: myAADE > Εφαρμογές > Πολίτες > Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet, είσοδος στη εφαρμογή, εισάγετε τον ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας, το τρέχον έτος και στη συνέχεια στο πεδίο «Τύπος τελών» την ένδειξη «Αναλογικά». Τέλος, από το πεδίο «Μήνες» θα πρέπει να επιλεγεί ο αριθμός των μηνών για τους οποίους θα καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Χρονικό διάστημα μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας.

Ερώτηση: Έληξε η περίοδος για την οποία είχα καταβάλλει τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας και επιθυμώ να κρατήσω το όχημα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τι πρέπει να κάνω;

Απάντηση: Σε περίπτωση που έληξε η περίοδος για την οποία είχαν καταβληθεί τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας και επιθυμείτε να την επεκτείνετε, θα πρέπει να καταβάλλετε τα υπολειπόμενα τέλη κυκλοφορίας από τα ετήσια. Για παράδειγμα, αν έχετε καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας για πέντε μήνες και επιθυμείτε να επεκτείνετε την περίοδο που θα βρίσκεται το όχημα σε κυκλοφορία, πρέπει να καταβάλλετε τους υπόλοιπους επτά μήνες του έτους.

Ερώτηση: Είχα πληρώσει αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για το όχημα μου και ξέχασα να το θέσω σε ακινησία στο τέλος της περιόδου για την οποία είχα καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας. Τι πρέπει να κάνω;

Απάντηση: Στην περίπτωση αυτή, από τις 11/4/2025 και εφεξής, εάν το όχημα δεν έχει τεθεί σε ακινησία από τον ιδιοκτήτη ή τους συνιδιοκτήτες του μέχρι τη λήξη της περιόδου για την οποία είχαν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, τότε το όχημα τίθεται σε ακινησία αυτόματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μετά την παρέλευση της περιόδου κυκλοφορίας.

Πώς θα εκδώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2026

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε τέσσερα βήματα:

  • Μεταβείτε στη σελίδα myAADE.
  • Επιλέξτε: Ψηφιακές υπηρεσίες > myCAR > Οχήματα > Τέλη Κυκλοφορίας χωρίς TAXISnet.
  • Συμπληρώστε ΑΦΜ, αριθμό κυκλοφορίας και το έτος τελών κυκλοφορίας.
  • Εκτυπώστε το ειδοποιητήριο και ακολουθήστε τις οδηγίες πληρωμής.

Η προθεσμία έγκαιρης πληρωμής ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2025, χωρίς καμία παράταση έως αυτή τη στιγμή.

Ετικέτες: ΑΑΔΕΤέλη Κυκλοφορίας 2026

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

    15 Σεπ 2026

  • Μίνι φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι: Πώς θα μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος

    15 Σεπ 2026

  • Νέες χρηματοδοτήσεις 2027-2034: Πάνω από 100 δισ. ευρώ για επενδύσεις

    15 Σεπ 2026

  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το β’ τρίμηνο 2026

    14 Σεπ 2026

  • Τράπεζα της Ελλάδος: Στο 3,5% ο πληθωρισμός το 2026

    14 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εποχικό επίδομα ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 1.438 ευρώ, πώς θα κάνετε αίτηση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Άρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για 315 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπηρικά επιδόματα: Αυξάνονται σε 218.000 δικαιούχους από το 2027

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.