voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Δ. Μιχαηλίδου: Τα σχόλια των πολιτών έγιναν συγκεκριμένες αλλαγές στον Προσωπικό Βοηθό και στην Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση

    ΓΣΕΕ: Απόσυρση της διάταξης για τις νέες εξαιρέσεις στην Κυριακή αργία

    Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για το λαγοκέφαλο μέσα από 22 ερωτήσεις και απαντήσεις

    Παγώνη: Για μισή ώρα παραμένει ο κορωνοϊός στο ασανσερ, αν κάποιος φτερνιστεί

    Τι προβλέπεται για τους ανελκυστήρες που εγκαταστάθηκαν μετά την 1η Ιουνίου 2026

    Ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά στη δυτική Ευρώπη

    Ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά στη δυτική Ευρώπη

  • Εκπαίδευση

    ΔΥΠΑ: Μέχρι και σήμερα η επικαιροποίηση των στοιχείων των μελών του μητρώου εκπαιδευτικών

    Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εκπαιδευτικούς, συμβούλους και ψυχολόγους

    Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εκπαιδευτικούς, συμβούλους και ψυχολόγους

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα και αύριο

    Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ΔΥΠΑ: Έως 13 Ιουλίου οι αιτήσεις – Οδηγίες για τους συμμετέχοντες

    ΑΑΔΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

    ΑΑΔΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  • Θέσεις εργασίας
    Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 534 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων

    Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 534 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων

    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    Νίκη Κεραμέως: Νέο πρόγραμμα 8.000 θέσεων εργασίας για άνεργους 55 ετών και άνω

    Σχολική Καθαριότητα: Στις 16.021 θα φθάσουν οι προσλήψεις για το νέο έτος

    Δήμος Νέας Σμύρνης: Προκήρυξη για 61 προσλήψεις σχολικών καθαριστών

    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    ΔΥΠΑ: Nέο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης για 1.000 πτυχιούχους – Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Οικονομία

    Καύσιμα: Πώς θα εφαρμοστεί η έκπτωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο ντίζελ

    Θερινές εκπτώσεις 2026: Ξεκινούν την Δευτέρα

    Φορολογικές δηλώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της υποβολής – Πόσοι θα πληρώσουν, πόσοι θα έχουν επιστροφή

    Φορολογικές δηλώσεις: Γιατί δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής τους

    ΔΥΠΑ – ΕΦΚΑ: Ο χάρτης των πληρωμών για την περίοδο 17 – 21 Ιουνίου

    Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 17 Ιουλίου

  • Εργασιακά
    e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

    Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται και τι υποχρεούνται να πληρώσουν οι εργοδότες

    Κατώτατος μισθός: Ποια επιδόματα αναμένεται να αυξηθούν και πόσο

    Πότε και πώς καταβάλλεται το επίδομα άδειας στον ιδιωτικό τομέα

    Τι ημέρα πέφτει ο Δεκαπενταύγουστος – Αναλυτικά οι επόμενες αργίες

    Υφ. Εργασίας: Καμία σκέψη δεν υπάρχει για φορολόγηση του εφάπαξ

    Εφάπαξ: Ποιοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα

  • VOUCHER
    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    Νίκη Κεραμέως: Νέο πρόγραμμα 8.000 θέσεων εργασίας για άνεργους 55 ετών και άνω

    upourgeio-politismou-vivlia

    ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο, 9 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τις 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων

    Voucher έως 70 ευρώ για smartphone: Πώς θα το πάρετε

    Voucher έως 70 ευρώ για smartphone: Πώς θα το πάρετε

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο diesel έως το τέλος Αυγούστου

    Φάμελλος: Ο αγώνας των αγροτών μάς αφορά όλους

    Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος

    Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα μπούμε σε διαγωνισμό παροχολογίας με την αντιπολίτευση

    Χατζηδάκης: Τα ψέματα και η ασχετοσύνη θα πάνε τη χώρα πίσω – Οκτώ στόχοι για την Ελλάδα του 2030

    Παρουσιάστηκε το έργο «Εξωστρεφής Γεωργία» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφής

    Σχοινάς: Έρχεται πακέτο στήριξης των παραγωγών με επιπλέον 21 εκατ. ευρώ

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Οικονομία

Το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

από Νίκος Μοναστηριώτης
20/03/2024
σε Οικονομία

114
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Για πρώτη φορά φέτος, ουσιαστικά δίνουμε τη δυνατότητα μιας επιπλέον δόσης, να επεκταθεί δηλαδή το δοσολόγιο κατά μία επιπλέον, (σ.σ. από 10 δόσεις στις 11). Η πρώτη δόση μπορεί να πληρωθεί 30 Απριλίου. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν περί τα μέσα Απριλίου, ίσως και το πρώτο δεκαήμερο» προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Η ΑΑΔΕ τρέχει αυτό το διάστημα τις εκκαθαρίσεις προκειμένου να αναρτηθούν όσο γίνεται γρηγορότερα τα εκκαθαριστικά, σημείωσε ενώ ως προς το ύψος του καταβαλλόμενου φόρου δεν αλλάζει κάτι, με μία μόνο εξαίρεση. «Αν τα ακίνητά μας έχουν ασφαλιστεί κατά το προηγούμενο έτος από φυσικές καταστροφές, σεισμό, πλημμύρα, πυρκαγιά, τότε επωφελούνται περαιτέρω έκπτωσης 10%. Θυμίζω ότι ο ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά για όλους μας έχει μειωθεί ήδη κατά 35%. Επομένως, για τα ακίνητα εκείνα που είναι ασφαλισμένα κατά το προηγούμενο έτος, σωρευτικά, για τους τρεις λόγους που ανέφερα, θα έχουν ένα επιπλέον όφελος έκπτωσης 10%» προσέθεσε.

Όσοι θέλουν να επωφεληθούν της έκπτωσης 10% την επόμενη χρονιά, για τον ΕΝΦΙΑ που θα αφορά το 2024 και δεν έχουν ασφαλίσει το ακίνητό τους συνολικά και για τις τρεις αιτίες, μπορούν να κάνουν ένα συμπληρωματικό ασφαλιστήριο φέτος.

Όσο αφορά στις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Τσάπαλος τόνισε πως είναι πολύ σημαντική η αλλαγή που αφορά τους πάνω από ένα εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους με μία μοναδική πηγή εισοδήματος.

ΣχετικάΆρθρα

Πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΘΟΟ: Επίδομα 300 ευρώ στο Δημόσιο, αύξηση ακατάσχετου και ρυθμίσεις για δάνεια

16/06/2026
Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι 13/01 οι αιτήσεις – Πότε πληρώνεται η επόμενη δόση

Ολοκληρώθηκε η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης 2025 – 2026 σε 868.466 δικαιούχους

29/05/2026

«Για πρώτη φορά φέτος πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι και μισθωτοί που έχουν μία μοναδική πηγή εισοδήματος, δηλαδή ο συνταξιούχος μόνο τη σύνταξή του, ο μισθωτός μόνο τον μισθό του θα δουν προσυμπληρωμένες τις φορολογικές δηλώσεις και ουσιαστικά θα μπορούν απλά με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα από το taxis να υποβάλουν τη δήλωση και να αποδεχθούν το αποτέλεσμα του προσυμπληρωμένου ελέγχου. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πάει σε έναν λογιστή, για παράδειγμα, να κάνει μόνος του τη διαδικασία ο πολίτης. Τα στοιχεία θα είναι ήδη αναρτημένα, χρειάζεται έναν έλεγχο από τον ίδιο και μια υποβολή για να προχωρήσει» εξήγησε. Θα υπάρξει δυνατότητα τροποποίησης ή και πρόσθεσης επιπλέον στοιχείων, διευκρίνισε ενώ στόχος είναι μεσοπρόθεσμα στα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας από φέτος, αλλά από το 2025 και μετά θα ενταθεί η προσπάθεια, όλες οι φορολογικές δηλώσεις να είναι προσυμπληρωμένες και ουσιαστικά ο πολίτης ή η επιχείρηση να κάνει κάποιες μόνο μικρές τροποποιήσεις ή προσθήκες.

Επιπλέον, έρχεται σε ψήφιση στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα, το νομοσχέδιο που ουσιαστικά μεταφέρει όλες τις διαδικασίες και υπηρεσίες της εφορίας σε ηλεκτρονική μορφή.  Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι μέχρι το καλοκαίρι ουσιαστικά να εφαρμόζεται. «Είναι κάτι το οποίο το θέλουν και οι ίδιοι οι πολίτες αυτό και οι επιχειρήσεις. Θέλουν δηλαδή να έχουν μια όσο πιο γίνεται ψηφιοποιημένη επικοινωνία με τις εφορίες και είναι κάτι το οποίο περιλαμβάνεται και στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ένα νομοσχέδιο το οποίο φέρνουμε τις επόμενες ημέρες και πρόκειται ακριβώς να περιγράψει αυτό. Οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ πολίτη, επιχείρησης και εφορίας να γίνεται με ψηφιακό τρόπο. Θα γίνεται μέσω του taxis όπου υπάρχει δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων. Αυτό θα είναι το βασικό αποδεικτικό στοιχείο τόσο για την εφορία προκειμένου να αποδεικνύει ότι όντως ενημέρωσε τον πολίτη, όσο και για τον πολίτη, ο οποίος θα επικαλείται την επικοινωνία που έχει με την ΑΑΔΕ ή την μη επικοινωνία που έχει με την ΑΑΔΕ, προκειμένου να βασίζει τα επιχειρήματά του» ανέφερε σχετικά ο κ. Τσάπαλος.

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Τσάπαλος ανέφερε ότι ο προσδιορισμός του βρίσκεται στο στάδιο της τελικής διεργασίας προκειμένου η αρμόδια υπουργός Εργασίας να εισηγηθεί το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού στο υπουργικό συμβούλιο στις 27 Μαρτίου.

«Είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία γενικώς, η οποία ακολουθείται κάθε χρόνο. Είναι η τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού από την παρούσα κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και η διαδικασία είναι η εξής. Θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει υπ’ όψιν τόσο τα αιτήματα, τα επιχειρήματα και τις ανάγκες των μισθωτών που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αλλά να ακούσει και τα αντίστοιχα αιτήματα και ανάγκες και αντοχές και των εργοδοτών, των επιχειρηματιών. (…) Σίγουρα ο νέος κατώτατος θα είναι πάνω από 800 ευρώ. Αυτό είναι το σίγουρο. Τώρα το αν θα είναι 20, 25, 30 ευρώ παραπάνω, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να ανακοινωθεί αυτές τις μέρες, θα είναι αποτέλεσμα των διεργασιών. Όλα είναι ανοικτά φυσικά, αλλά ξαναλέω ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τα δύο που περιγράψαμε» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που σχεδιάζονται στην Golden Visa, ο κ. Τσάπαλος σημείωσε πως είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο  που θα πρέπει να συγκεράσει δυο ανάγκες. «Από τη μια το ότι είναι ένας κλάδος της οικονομίας, μια αγορά η οποία πέρσι μόνο μας απέφερε πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις. Επομένως δεν μπορούμε την άλλη μέρα να την καταργήσουμε ή να την περιορίσουμε δυσανάλογα. Και από την άλλη υπάρχει το στεγαστικό θέμα, η αδυναμία των ελληνικών νοικοκυριών να μπορούν να βρουν ειδικά στα αστικά κέντρα ένα σπίτι για να μπορέσουν να νοικιάσουν και να μείνουν με τις οικογένειές τους. (…) Θα έχουμε μια Golden Visa ουσιαστικά πολλών ταχυτήτων, εκεί που υπάρχει έντονο το πρόβλημα, ουσιαστικά μιλάμε για κορεσμένες περιοχές όπως είναι το κέντρο της Αθήνας, κάποια νησιά σίγουρα, τότε αυτές οι περιοχές θα ανέβουν στο ανώτατο κλιμάκιο που θα είναι 800.000 ευρώ. Μιλάμε για την Αθήνα και κάποιες περιοχές που είναι ήδη κορεσμένες νότια, βόρεια κλπ. Και φυσικά μιλάμε και για νησιά τα οποία είναι πολύ δημοφιλή, Μύκονο, Σαντορίνη και ούτω καθεξής. (…) Μετά θα πάμε ουσιαστικά σε ένα ενδιάμεσο, το ύψος του οποίου στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε, το πιθανότερο θα είναι κοντά στις 400.000 ευρώ και φυσικά θα υπάρχει και η δυνατότητα κάποιος που θέλει να ανακαινίσει ένα διατηρητέο να μπορεί να το κάνει με το κατώτατο κατώφλι που είναι 250.000 ευρώ. Είναι κάτι το οποίο το είχαμε πει εδώ και αρκετό καιρό ότι από όλη αυτή την εξίσωση θα εξαιρεθούν τα διατηρητέα σε όλη την Ελλάδα και θα μπορεί κάποιος να κάνει μια επένδυση σε ένα διατηρητέο στο κέντρο της Αθήνας, οπουδήποτε αλλού με ένα ποσό 250.000 ευρώ. Όλα αυτά που περιγράφω είναι ουσιαστικά κάποιες λεπτομέρειες που αυτή τη στιγμή τείνουν να οριστικοποιηθούν. Φυσικά μένει λίγος ακόμα χρόνος προκειμένου όλα αυτά που περιγράψαμε να λάβουν την τελική μορφή και να ανακοινωθούν με τον επίσημο τρόπο» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το ζήτημα των τετραγωνικών, είναι ένα πολύ σύνθετο θέμα που πρέπει να ζυγιστεί από όλες τις πλευρές, σημείωσε, μια τεχνική λεπτομέρεια  που δεν έχει οριστικοποιηθεί. «Μην το δέσουμε ότι θα υπάρξει μέσα, μεταβλητή τετραγωνικών. Είναι θέμα λίγων ημερών, ίσως και ωρών, να υπάρξουν και ανακοινώσεις και γι’ αυτό. Δεν έχει κάτι κλείσει κάτι» τόνισε.  

Όσο αφορά την πληροφορία που είχε δημοσιευθεί ότι βγαίνουν εκτός βραχυχρόνιας μίσθωσης όσα ακίνητα αποκτώνται με χρήση Golden Visa, ο κ. Τσάπαλος επισήμανε πως δεν είναι αλήθεια. «Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο οριστικοποιημένο αυτή τη στιγμή για να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης έχουν πέσει πολλές ιδέες στο τραπέζι, πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν ειπωθεί, αλλά μέχρι να κάτσει η μπίλια που λέμε, όλα αυτά είναι σενάρια. Αύριο, μεθαύριο, τις επόμενες ημέρες όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: Υπουργείο Οικονομίας και ΟικονομικώνΕΝΦΙΑ 2024

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Καύσιμα: Πώς θα εφαρμοστεί η έκπτωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο ντίζελ

    12 Ιούλ 2026

  • Θερινές εκπτώσεις 2026: Ξεκινούν την Δευτέρα

    12 Ιούλ 2026

  • Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 17 Ιουλίου

    12 Ιούλ 2026

  • myaade-allages-forologikaΑΑΔΕ: Τα επιτεύγματα της ελληνικής φορολογικής διοίκησης στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    11 Ιούλ 2026

  • Επίδομα Παιδιού: Πότε θα γίνει η πληρωμή της τρίτης δόσης

    11 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • upourgeio-politismou-vivlia

    ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο, 9 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τις 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων

    89 shares
    Share 36 Tweet 22
  • Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 534 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Σύνταξη χηρείας: Οι μεγάλες αλλαγές και τα παραδείγματα για τους δικαιούχους

    34 shares
    Share 14 Tweet 9
  • ΔΥΠΑ: Ποιοι γονείς δικαιούνται επίδομα γονικής άδειας έως 758 ευρώ τον μήνα

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Ε-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιους πληρώνουν από σήμερα έως τις 3 Iουλίου

    34 shares
    Share 14 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.