Η ΔΙΣ πιέζει για ανοιχτές εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η ΔΙΣ πιέζει για ανοιχτές εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

7 Απριλίου 2021

Η ηγεσία της εκκλησίας αναζητά τρόπο ώστε να λειτουργήσουν οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν μέσω της διήμερης τηλεδιάσκεψης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Η ανακοίνωση

Συνήλθε χθες και σήμερα, 6 και 7 Απριλίου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η ΔΙΣ απεφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Τέλος, η ΔΙΣ απεφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων».

Σημειώνεται ότι πέρυσι αποφασίστηκε η τέλεση των Ιερών Ακολουθιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας κεκλεισμένων των θυρών σε όλες τις εκκλησίες. 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<