Ερώτηση  για τον αποκλεισμό των νέων επιχειρήσεων από την μείωση κατά 40% στο ενοίκιο

Ερώτηση για τον αποκλεισμό των νέων επιχειρήσεων από την μείωση κατά 40% στο ενοίκιο

13 Ιανουαρίου 2021

Με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση 45 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν στο μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος, επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται μετά τις 20 Μαρτίου 2020, καταθέτοντας σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών Α.1251/2020, οι κλειστές με κρατική εντολή και πληττόμενες επιχειρήσεις για την υποχρεωτική απαλλαγή από την καταβολή του 40% του συνολικού μισθώματος, περιορίζονται χρονικά έως και τις 20/3/2020, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να θεωρούνται ενεργές.

Δηλαδή σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η ανωτέρω Υ.Α., μένουν εκτός του μέτρου της έκπτωσης του ενοικίου, κλειστές με κρατική εντολή και πληττόμενες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους μετά τις 20 Μαρτίου 2020, αν και πλήττονται εξίσου και είναι κλειστές χωρίς δική τους ευθύνη.

Επιπλέον, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας υπήρξαν επιχειρηματίες οι οποίοι επένδυσαν, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, τη χρονική στιγμή που η ανεργία είναι συνεχώς αυξανόμενη, είτε ενεργοποίησαν ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο Παράρτημα της Υ.Α., μετά τις 20 Μαρτίου 2020.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο Υπουργό για το αν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συμπεριληφθούν στο μέτρο της έκπτωσης του ενοικίου και επιχειρήσεις που προχώρησαν σε έναρξη δραστηριότητας μετά την 20η Μαρτίου 2020.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<