voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

  • Εκπαίδευση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Μετεγγραφές 2026: Τα 6 SOS για τους πρωτοετείς φοιτητές

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    “Τρέχουν” προκηρύξεις για προσλήψεις 672 ατόμων σε δήμους της Αττικής

    Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    Προκηρύχθηκαν 19 προσλήψεις τεχνικών ειδικών καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα

  • Οικονομία
    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

    Κοντογεώργης: Σε ευρείες κατηγορίες η επιδότηση θέρμανσης

    Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

    Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 25 Σεπτεμβρίου

    ΑΑΔΕ: Από 1/7/2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

  • Εργασιακά

    Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    ΑΣΕΠ: Τα προσόντα που ανεβάζουν τις πιθανότητες επιλογής προϊσταμένων

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Γεωργιάδης: Με 30% ανεμβολίαστους κάθε μέτρο έχει μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος

από Νίκος Μοναστηριώτης
19/11/2021
σε Πολιτική

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

“Είναι ένας δόκιμος αντίλογος το αν θα έπρεπε να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Όμως, με 30% ανεμβολίαστους, κάθε μέτρο έχει μεγάλο κόστος και οικονομικό και κοινωνικό. Αν είχαμε 10% ανεμβολίαστους θα ήταν σχετικά εύκολο. Ήδη με το τεστ ράπιντ που βάλαμε στα εστιατόρια, στα κομμωτήρια, με τους ελέγχους που βάλαμε στο λιανικό εμπόριο, ξεσηκώθηκαν όλοι αυτοί οι κλάδοι. Δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές” τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι είναι αυτό που αλλάζει τις προτεραιότητες στο 4ο κύμα σε σχέση με το πρώτο κύμα, όταν η επιλογή της κυβέρνησης ήταν ότι η δημόσια υγεία είναι πάνω από την οικονομία, ερωτήθηκε ο Υπουργός.

“Είναι δύο οφθαλμοφανείς διαφορές. Τώρα έχουμε το εμβόλιο άρα ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι εξαιρετικά μικρότερος. Τότε κινδύνευε να νοσήσει και να πεθάνει το 100% του πληθυσμού, τώρα κινδυνεύει να νοσήσει και να πεθάνει το 30%. Ο δεύτερος λόγος είναι οικονομικός, τότε είχαμε χρήματα και η Ευρώπη είχε ανοίξει την κάνουλα και μοιράσαμε και στηρίξαμε την οικονομία. Τώρα η Ευρώπη έχει κλείσει την κάνουλα και πλέον τέτοια χρήματα δεν υπάρχουν. Άρα δεν έχουμε καθόλου τις ίδιες συνθήκες για να πάρουμε την ίδια απόφαση”.

“Βάλαμε στις εκκλησίες το ίδιο μέτρο με το εμπόριο. Η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος πήρε αυτή την απόφαση και έτσι ήρθε η νομοθεσία να προσαρμοστεί στην απόφαση που πήρε η εκκλησία από μόνη της. Τον έλεγχο τον έχει στην πραγματικότητα η Εκκλησία ως ευθύνη, είναι αδύνατον να μπει ένα αστυνομικό όργανο στην εκκλησία και να σταματήσει την λειτουργία, αυτό δεν μπορεί να συμβεί”.

ΣχετικάΆρθρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

20/09/2026

Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

18/09/2026

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή αναφορά του κ. Τσίπρα, ο οποίος είπε να προχωρήσει ο εμβολιασμός σε ένστολους και σώματα ασφαλείας, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε χαρακτηριστικά, “ο κ. Τσίπρας μας κατηγόρησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον χώρο των νοσοκομείων, της υγείας και των μονάδων φροντίδας και καταψήφισε την σχετική τροπολογία. Ένας άνθρωπος που θεώρησε ότι δεν πρέπει να κάνουμε υποχρεωτικό εμβολιασμό στα νοσοκομεία, δεν έχει κανένα ηθικό ή πολιτικό δικαίωμα να κάνει κανένα ερώτημα για κανέναν άλλο. Τέρμα, δεν ξαναρωτάς για υποχρεωτικότητα πουθενά, αλλιώς είσαι γελοίος”.

Αναφερόμενος στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι “αν χρησιμοποιείς τον όρο της επίταξης, με νόμο που έχει ψηφίσει ο κ. Τσίπρας και την υπουργική απόφαση του κ. Ξανθού, πληρώνεις έναν σκασμό λεφτά σε αυτά τα νοσοκομεία. Δεν μπορούν πλέον να αντιπολιτεύονται σαν να μην έχουν κυβερνήσει. Έχουν κυβερνήσει και οι αποφάσεις που έλαβαν τότε τους ακολουθούν. Ο νόμος λοιπόν περί επιτάξεως των ιδιωτικών κλινικών προϋποθέτει την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ με πολύ υψηλά χρηματικά ποσά”.

Σε σχέση με το θέμα που μπαίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει Υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η χώρα δεν έχει κυβέρνηση οικουμενική ή συμμαχική. “Η χώρα έχει κυβέρνηση εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό που απολαμβάνει της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου και δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση για Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής”.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης σχολιάζοντας το χθεσινό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό, είπε “έχω πρωταγωνιστήσει σε όλα τα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Και το χθεσινό καθόλου δεν με ενοχλεί, ίσα ίσα το έχω αναρτήσει και στην δική μου σελίδα στο twitter για να το δει περισσότερος κόσμος. Αν καταφέρουμε και πείσουμε έναν ακόμα συμπολίτη μας να εμβολιαστεί, το αν μας βρίζει ή μας αντιπαθεί, δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει να πετύχουμε το συλλογικό τείχος ανοσίας. Αν ήθελα πραγματικά να τους τρολάρω θα τους πρότεινα να κάνουν ένα σποτ με όσα έχει γράψει ο Πολάκης για τα εμβόλια. Δεν πρέπει να είναι το εμβόλιο κομματικό ζήτημα στην Ελλάδα”.

Ερωτηθείς για τους εργαζόμενους που δεν αναρτούν τα αποτελέσματα των υποχρεωτικών τεστ, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το να μην κάνουν τα ράπιντ τεστ στις επιχειρήσεις είναι παράνομο και οι επιχειρήσεις είναι έκθετες στον νόμο γιατί από την ΕΡΓΑΝΗ μπορεί να φανεί και ποιες επιχειρήσεις είναι. “Δημιουργούνται ζητήματα πολύ μεγάλων προστίμων και θα έλεγα στις επιχειρήσεις να είναι πιο επιμελείς στον έλεγχο των ράπιντ τεστ των εργαζομένων τους, όπως ορίζει ο νόμος. Το αν θα μπουν αυτά τα πρόστιμα δεν μπορώ να το πω ακόμα, γιατί είναι κάτι που προέκυψε χθες”.

Κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις της εστίασης στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, σημείωσε πως από όλους τους κλάδους της οικονομίας αυτός που πήρε την μερίδα του λέοντος είναι η εστίαση. “Και να είναι τώρα ο πρώτος κλάδος που ξαναζητάει στήριξη το λες και αχαριστία. Αυτό είπα εγώ. Σε αυτή την χρονική στιγμή ο χώρος κάνει λάθος. Δεν μπορεί το μέτρο να μπει Δευτέρα και να ζητάς την Τρίτη λεφτά. Θα πρέπει να αφήσεις ένα μέτρο 10-20 μέρες να μετρήσεις ποια επίπτωση αυτή. Γιατί αν ζητάς από Δευτέρα σε Τρίτη για λεφτά, αυτό σημαίνει ότι ήσουν έτοιμος να ζητήσεις λεφτά”.

“Τα μέτρα που επηρεάζουν τους ανεμβολίαστους θα έχουν επιπτώσεις στον οικονομικό κύκλο. Στο λιανικό εμπόριο λιγότερο, γιατί είναι ευκολότερο, είναι προφανώς πιο δύσκολα στην εστίαση. Το ότι δυσκολεύεις την επαφή των ανεμβολίαστων με τα εστιατόρια, πλήττει τα εστιατόρια. Από την άλλη, τους πλήττεις περισσότερο τις πρώτες μέρες των μέτρων, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. Προϊόντος του χρόνου όσοι θέλουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι θα αρχίσουν να κάνουν τα ράπιντ τεστ τους αν θέλουν να συμμετέχουν στην κοινωνική δραστηριότητα, άρα θα μπορούν να μπαίνουν στα εστιατόρια. Έχω ξεκαθαρίσει φέτος ότι περίπτωση νέου γύρου κρατικών ενισχύσεων δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και δεν υπάρχει η λογική να πας σε μια χώρα με πρόβλημα πληθωρισμού να δώσεις λεφτά, άρα να εντείνεις τον πληθωρισμό και δεύτερον σε ένα κλάδο όπου 87.000 επιχειρήσεις εστίασης μοιράστηκαν 2,326 δισ. ευρώ”.

Τέλος, αναφέρθηκε στον ΦΠΑ στις αναγνωρισμένες σχολές χορού. “Μειώσαμε τον ΦΠΑ το οποίο έπιασε τις υπόλοιπες σχολές χορού ως αντίδωρο για την πανδημία, αλλά αυτό πράγματι δεν πιάνει τις 600 αναγνωρισμένες σχολές χορού. Έχω κάνει αίτημα για αυτό για να μου δοθούν τα χρήματα να τους ενισχύσω γιατί αυτοί έχουν δίκιο να μιλάνε, έχουν αδικηθεί”.

Ετικέτες: Αδωνις Γεωργιάδηςανεμβολίαστοιπεριοριστικά μέτραΥπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    20 Σεπ 2026

  • Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    18 Σεπ 2026

  • Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    18 Σεπ 2026

  • Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    17 Σεπ 2026

  • Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    17 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.