Η ανάγκη ενίσχυσης των Δ.Ο.Υ. με προσωπικό, στη Βουλή

Η ανάγκη ενίσχυσης των Δ.Ο.Υ. με προσωπικό, στη Βουλή

3 Αυγούστου 2021

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των Δ.Ο.Υ. και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συναλλασσόμενοι, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης με τη συνυπογραφή 34 ακόμα Βουλευτών.

 

«Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας επιδεινώνεται διαρκώς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με δεδομένο και το ότι τουλάχιστον το 20% του προσωπικού των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, αν δεν ληφθεί εγκαίρως μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας, πολύ σύντομα η κατάσταση θα είναι εκτός ελέγχου».

 

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, ο τεράστιος φόρτος εργασίας των Δ.Ο.Υ., σε συνδυασμό με την πανδημία που θέτει περιορισμούς στα άτομα όπου μπορούν να εισέλθουν και να εξυπηρετηθούν στα κατά τόπους καταστήματα της χώρας, δημιουργεί σειρά προβλημάτων σε εργαζόμενους και πολίτες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι και το γεγονός ότι για υποθέσεις οι οποίες θα έπρεπε να ολοκληρώνονται εντός λίγων εργάσιμων ημερών και να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, απαιτούνται ακόμα και μήνες.

Γι’ αυτό και ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός, εάν προτίθεται να ενισχύσει τις Δ.Ο.Υ. με προσωπικό, καθώς και σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<