«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να έχει γυρισμένη την πλάτη στα προβλήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό»

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να έχει γυρισμένη την πλάτη στα προβλήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό»

14 Ιουλίου 2021

Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.) φέρνουν στη βουλή με κοινή αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου και η βουλευτής Β’1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, τομεάρχης Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η Π.Ο.Ε.Ε.Τ., ο κλάδος βιώνει τραγικές καταστάσεις όλο αυτό το διάστημα. Οι πληρωμές από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του Μαΐου, δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου δεν έχει ακόμα εμφανίσει τα ένσημα από τις μονομερείς αναστολές  σύμβασης του 2020, ενώ οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι κυριολεκτικά στον αέρα αφού δεν έχει προβλεφθεί απολύτως τίποτα για αυτούς

Μέσα σε όλα αυτά, προστίθεται και ο αποκλεισμός των εργαζομένων, που παρέχουν εργασία σε επιχειρήσεις που είτε δεν θα ανοίξουν φέτος, είτε άνοιξαν και έκλεισαν, από τα μέτρα στήριξης, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος, με την εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς η πλειοψηφία των ξενοδόχων δεν προχωρά στην υποχρεωτική επαναπρόσληψη, στην ένταξη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, απειλώντας και εν τέλει υλοποιώντας απολύσεις με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό.

Στην εστίαση τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς το 25% των επιχειρήσεων δεν έχει επαναλειτουργήσει λόγω έλλειψης εξωτερικού χώρου, πολλές  εποχικές επιχειρήσεις είναι ακόμα κλειστές ενώ αυτές που έχουν ανοίξει υπολειτουργούν χωρίς έτσι να προχωρούν στην πρόσληψη του προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση κατήργησε την δυνατότητα συμφιλιωτικής συνάντησης στο Υπουργείο, μεταφέροντας αυτή την αρμοδιότητα στον ΟΜΕΔ, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργηθεί ακόμα η κατάλληλη  υπηρεσία.

Οι βουλευτές ζητούν από τον Αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του, τις επισημάνσεις και προτάσεις της Ομοσπονδίας και να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<