voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Προς οριστικό κλείσιμο η βάση της Ryanair στη Θεσσαλονίκη

    Προς οριστικό κλείσιμο η βάση της Ryanair στη Θεσσαλονίκη

    ΕΟΠΥΥ: Τίθεται σε εφαρμογή ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας

    Δόμνα Μιχαηλίδου: «Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στις “Νταντάδες της Γειτονιάς” – Πάνω από 48.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα»

    Μ. Χρυσοχοΐδης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τα ηλεκτρικά πατίνια

    Μ. Χρυσοχοΐδης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τα ηλεκτρικά πατίνια

  • Εκπαίδευση
    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Υπουργείο Παιδείας: Μείωση κατά 30% των αποσπάσεων και διαθέσεων εκπαιδευτικών

    Έρχονται πάνω από 1000 προσλήψεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

    Έρχονται πάνω από 1000 προσλήψεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των αμοιβαίων μεταθέσεων εκπαιδευτικών

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκε το στρατηγικό σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Διά Βίου Μάθηση 2025–2027

  • Θέσεις εργασίας
    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 1/2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις στο Υπ. Τουρισμού

    Έρχονται πάνω από 1000 προσλήψεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

    Έρχονται πάνω από 1000 προσλήψεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

    ΣΤΑΣΥ: Εκδόθηκε προκήρυξη για 61 νέες θέσεις εργασίας

    ΣΤΑΣΥ: Προσλήψεις ελεγκτών με απολυτήριο λυκείου

    ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις προσλήψεις στην ΥΠΑ

    ΑΣΕΠ 1ΠΔΑ/2026: Στις 15/05 η γραπτή εξέταση για προσλήψεις στην ΥΠΑ

  • Οικονομία

    Κλείνει στις 8 Μαΐου η πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού

    «Youth Pass»: Ποιοι νέοι και πότε θα λάβουν την πρώτη δόση του voucher

    Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τα 150 ευρώ

    ΥΠΕΘΟΟ και ΑΑΔΕ: Επέκταση της ειδικής φορολόγησης (άρθρο 5Γ ΚΦΕ) και για εργαζόμενους στο ελληνικό δημόσιο

    Λογαριασμοί ρεύματος: Ποια νοικοκυριά θα πάρουν επιδότηση τον Αύγουστο

    Τιμολόγια ρεύματος: Το παρατηρητήριο ΗΕΡΙ δείχνει αύξηση στην Ελλάδα τον Απρίλιο κατά 6,8% στη λιανική και 28% στο αέριο

  • Εργασιακά

    ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο στις 13 Μαΐου

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Νέο σύστημα στο επίδομα ανεργίας – Τι αλλάζει

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε ξεκινά η πληρωμή

    adedy-staseis-ergasias

    Απεργία στις 13 Μαΐου: «Παραλύει» το Δημόσιο – Τι θα γίνει με σχολεία και Μέσα Μεταφοράς

  • VOUCHER

    Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα Προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) – Τι ισχύει για τις παιδικές κατασκηνώσεις

    Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ 2026-2027: Στην τελική ευθεία τα προσωρινά αποτελέσματα

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Προγράμματα κατάρτισης ΔΥΠΑ: Έρχονται voucher 750 ευρώ για 24.000 εργαζόμενους και ανέργους

    Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ: Πρεμιέρα για τις αιτήσεις συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

  • Πολιτική

    OΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τις ευθύνες Λιβανού – Αραμπατζή

    Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες λόγω των πυρκαγιών ο πρωθυπουργός

    Κυρ. Μητσοτάκης: Έτοιμο το νομοσχέδιο του ΥΠΑΝ που προστατεύει τους καταναλωτές από καταχρηστικές συμπεριφορές τραπεζών για δάνεια έως 100.000 ευρώ

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Βουλή: Τη Δευτέρα αρχίζει η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα κρυπτοστοιχεία και τις εναλλακτικές μορφές πληρωμής και επενδύσεων

    Μητσοτάκης από 86η ΔΕΘ: «Θα υπάρξει γενναία επιδότηση για το φυσικό αέριο – Κάθε νοικοκυριό θα λάβει στήριξη» (video)

    Το μήνυμα Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά: Τα δέκα μέτρα που φέραμε για τους εργαζόμενους

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

Κεραμέως: «Η ΓΣΕΕ θέλει να αποσυρθούν όλες οι ευεργετικές διατάξεις για τους εργαζόμενους;»

από Νίκος Μοναστηριώτης
02/07/2025
σε 1. Πρώτα Θέματα, Πολιτική

109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απαντήσεις στις αιτιάσεις που έχει διατυπώσει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έδωσε η αρμόδια Υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο δεν καταστρατηγεί το 8ωρο, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να εργαστεί υπερωριακά έως 13 ώρες και στον ίδιο εργοδότη, επεκτείνοντας τη δυνατότητα αυτή, που, μέχρι σήμερα, ισχύει για δύο εργοδότες.

«Το οκτάωρο παραμένει στο ακέραιο. Το οκτάωρο είναι ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς εργασίας. Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, όπως και στη δική μας, υπάρχει η δυνατότητα, το τονίζω, για υπερωριακή απασχόληση. Δηλαδή να δουλεύεις μία δέκατη, μία ενδέκατη, μία δωδέκατη μέχρι δέκατη τρίτη ώρα. Υπήρχε, μέχρι σήμερα, η δυνατότητα να δουλεύεις έως 13 ώρες κατ’ εξαίρεση σε δύο εργοδότες. Ας πούμε ότι δουλεύω σε μία ταβέρνα. Μπορούσα να δουλέψω και σε μία δεύτερη ταβέρνα και συνολικά να κάνω 13 ώρες. Είχε δημιουργηθεί όμως το εξής. Έρχονταν εργαζόμενοι και μας έλεγαν, μα, γιατί να πρέπει ντε και καλά να πάω σε δεύτερη ταβέρνα και να μην μπορώ να συμπληρώσω κατ’ εξαίρεση, όταν χρειάζεται, 13 ώρες στον ίδιο εργοδότη;» είπε η Υπουργός Εργασίας και υπογράμμισε ότι, πρώτον, είναι δυνατότητα και όχι υποχρέωση, δεύτερον, θέλει τη ρητή συμφωνία του εργαζομένου και, τρίτον, αποφέρει περισσότερα έσοδα στον εργαζόμενο.

Απαντώντας στο ερώτημα, αν θα επιτραπεί να απασχολείται ένας εργαζόμενος 13 ώρες ημερησίως καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, διευκρινίζοντας πως αυτό είναι εξαίρεση. «Πόσο δηλαδή εξαίρεση; Όχι πάνω από 37 ημέρες τον χρόνο. ‘Αρα, σε αυτούς που λένε ότι πάει, έγινε 13ωρο το ωράριο εργασίας: fake news».

ΣχετικάΆρθρα

Ν. Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη και ανησυχητική

01/05/2026

Νίκη Κεραμέως: Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία – Νέα ενίσχυση για συνταξιούχους και ασφαλισμένους

22/04/2026

Και συμπλήρωσε: «Η απάντηση είναι α) μόνο εάν το επιθυμείς, β) με πολύ σημαντική προσαύξηση στην αποζημίωση και γ) δεν είναι μόνιμο το 13ωρο, επιτρέπεται μόνο 37 ημέρες τον χρόνο».

Κληθείσα να σχολιάσει περιπτώσεις, όπου ένας εργαζόμενος τυχόν υφίσταται πίεση από τον εργοδότη, για να εργαστεί υπερωριακά, διερωτήθηκε «σε μία αγορά εργασίας με ανεργία 8% ποιος αποκτά μεγαλύτερη δύναμη ολοένα και περισσότερο; Δηλαδή, αυτήν τη στιγμή, ποια είναι η μόνιμη πρόκληση των επιχειρηματιών; Δεν βρίσκουμε κόσμο, δεν βρίσκουμε άνθρωπο, θέλουμε να προσλάβουμε. Σε μία αγορά εργασίας, που αλλάζει ριζικά τα τελευταία χρόνια, η διαπραγματευτική ισχύς του εργαζομένου ολοένα και δυναμώνει και ό,τι ίσχυε, μέχρι σήμερα, για το αν θα κάνεις υπερωρία ή όχι, ισχύει και τώρα».

Επιπλέον, η Υπουργός Εργασίας εξέφρασε την κατάπληξή της για τη στάση της ΓΣΕΕ, η οποία ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και έθεσε μία σειρά από ερωτήματα.

«Η ΓΣΕΕ, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, θέλει να μην υπάρχει δυνατότητα, για να δουλεύει τέσσερις ημέρες, αντί για πέντε, ένας εργαζόμενος γονέας; Η ΓΣΕΕ, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, θέλει να μην είναι περισσότερες γυναίκες δικαιούχοι του επιδόματος κυοφορίας και λοχείας, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο; Η ΓΣΕΕ θέλει να μην είναι το επίδομα γονικής άδειας αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο; Η ΓΣΕΕ θέλει να μην έχουμε περαιτέρω ρυθμίσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, ας πούμε υποχρεωτικά να υπάρχει συντονιστής υγείας και ασφάλειας σε τεχνικά έργα, εκεί που γίνονται εργατικά ατυχήματα; Η ΓΣΕΕ θέλει να μην έχουμε εκπαίδευση από την επιχείρηση προς τους εργαζόμενους σε μαθήματα πρώτων βοηθειών; Η ΓΣΕΕ θέλει να μην επεκτείνεται η άδεια μητρότητας και σε ανάδοχες μητέρες;» διερωτήθηκε η ίδια.

Στις δε αιτιάσεις της ΓΣΕΕ ότι το νομοσχέδιο αφήνει σε δεύτερη μοίρα τις Συλλογικές Συμβάσεις, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους για ρυθμίσεις που προωθούνται εντός του έτους και οι οποίες θα αφορούν την ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων.

«Αυτήν τη στιγμή, που μιλάμε και αυτήν την εβδομάδα, έχουμε συνέχεια συζητήσεις με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους για ρυθμίσεις που θα φέρουμε εντός του 2025 για το πώς θα ενισχύσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις. Εάν θεωρείτε ότι δεν δίνουμε αρκετό βάρος, εγώ θα σας πω το εξής. Προχθές, υπεγράφη για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια, νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στο μέταλλο. Είχε 12 χρόνια να υπογραφεί και ξέρετε τι προβλέπει; Υψηλότερους μισθούς από τον νομοθετικά προβλεπόμενο. Πριν από αυτήν, υπογράφηκαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας, τους τραπεζοϋπαλλήλους, καθώς και για τον κλάδο του τουρισμού. Αυτή η κυβέρνηση είναι που θέλει να τις ενισχύσει και, γι’ αυτό, προβαίνει σε ενέργειες για την ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων και θα έχουμε περισσότερα νέα εφέτος» σχολίασε.

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο και απαγορεύει ρητά σε έναν εργοδότη να μειώσει τις αποδοχές του εργαζομένου, μετά την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. «Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί υπήρχε μία συμφωνία ας πούμε ότι θα παίρνεις 1.800 ευρώ και θα δουλεύεις, όσο χρειάζεται. Υπήρχαν, μας γίνονται καταγγελίες γι’ αυτά. Μπορεί να είσαι λοιπόν ένας εργοδότης και να πεις ξέρεις τι; Τώρα, επειδή υπάρχει αυστηρός έλεγχος, πάμε να μειώσουμε τον ονομαστικό μισθό σου, για να βάζουμε υπερωρίες. Απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι απαγορεύει ρητά τη μείωση των αποδοχών. Αυτό για ποιον είναι; Δεν είναι για τον εργαζόμενο; Εγώ, λοιπόν, ρωτώ ευθέως τη ΓΣΕΕ. Όλα αυτά και αυτά είναι μόνο ένα δείγμα των φιλεργατικών ρυθμίσεων, που έχει αυτό το νομοσχέδιο, δεν τα θέλει η ΓΣΕΕ;» είπε η κ. Κεραμέως.

Για τη ρύθμιση που αφορά τη δυνατότητα του εργαζομένου να αιτηθεί σπαστή άδεια, η Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι γίνεται, κατόπιν αίτησης του εργαζομένου και επαφίεται σε συμφωνία μεταξύ του ιδίου και του εργοδότη.

Ετικέτες: Νίκη Κεραμέωςεργασιακό νομοσχέδιο

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • OΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τις ευθύνες Λιβανού – Αραμπατζή

    4 Μάι 2026

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Έτοιμο το νομοσχέδιο του ΥΠΑΝ που προστατεύει τους καταναλωτές από καταχρηστικές συμπεριφορές τραπεζών για δάνεια έως 100.000 ευρώ

    3 Μάι 2026

  • Βουλή: Τη Δευτέρα αρχίζει η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα κρυπτοστοιχεία και τις εναλλακτικές μορφές πληρωμής και επενδύσεων

    2 Μάι 2026

  • Το μήνυμα Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά: Τα δέκα μέτρα που φέραμε για τους εργαζόμενους

    1 Μάι 2026

  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητά άμεση ανανέωση των συμβάσεων ΔΥΠΑ των 500 τραυματιοφορέων

    28 Απρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Προχωρά σε αλλαγές σε συμβάσεις και προσλήψεις

    16 shares
    Share 6 Tweet 4
  • «Ειδικό επίδομα »1.000 ευρώ για φοιτητές – Τι αλλάζει φέτος

    13 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα στην πλατφόρμα – Τι δήλωσε η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
  • Νέο Market Pass: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και τι αλλάζει

    10 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Πανελλαδικές 2026: Ποιοι μαθητές δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ

    9 shares
    Share 4 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.