voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Παράταση για τις παλιές ταυτότητες – Πού θα γίνονται δεκτές και μέχρι πότε

    Το ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στο Gov.gr Wallet

    Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί και από πότε θα ισχύει ο νέος κανόνας

    Δ. Μιχαηλίδου: Τα σχόλια των πολιτών έγιναν συγκεκριμένες αλλαγές στον Προσωπικό Βοηθό και στην Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση

  • Εκπαίδευση
    φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος – Μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις

    Από σήμερα οι αιτήσεις των Ελλήνων του Εξωτερικού για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Υπουργείο Παιδείας: Νέα προκήρυξη για τις κενές θέσεις Διευθυντών σχολείων

    Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

  • Θέσεις εργασίας
    ΑΣΕΠ 5Κ/2021 : Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από επιλαχόντες στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος

    ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Εκδόθηκε η προκήρυξη για 315 προσλήψεις στο Δημόσιο

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    Στις 15/07 ενεργοποιείται η ηλεκτρονική κληρωτίδα για τις προκηρύξεις 2Κ/2026 & 3Κ/2026

    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    Νέο πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ για ανέργους 55 ετών και άνω: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

    ΣΤΑΣΥ: Εκδόθηκε προκήρυξη για 61 νέες θέσεις εργασίας

    ΣΤΑΣΥ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μόνιμες προσλήψεις με απολυτήριο Λυκείου

  • Οικονομία
    Λογαριασμοί ρεύματος: Ποια νοικοκυριά θα πάρουν επιδότηση τον Αύγουστο

    Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

    φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος – Μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις

    e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας απογραφής ιδιωτικών οικοδομοτεχνικών έργων

    Σε λειτουργία το υποσύστημα μη μισθωτών του e-ΕΦΚΑ στο νέο Ο.Π.Σ.- Τι αφορά

    ΟΠΕΚΑ: Πάνω από 497.000 εγκρίσεις για το Επίδομα Παιδιού μετά τον τρίτο κύκλο αιτήσεων – Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

  • Εργασιακά
    Επιδότηση 100% για νέους πτυχιούχους: Οι όροι και οι προϋποθέσεις

    Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής από τον e-ΕΦΚΑ

    Τι προβλέπει για ασφαλιστικές εισφορές και συντάξεις το νέο Ασφαλιστικό που μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση

    Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης – 14+1 ερωτήσεις και απαντήσεις

    ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 173 θέσεις στον e-ΕΦΚΑ

    Γιατί εκτοξεύονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης το 2026

    Παροχές υγείας σε μη μισθωτούς με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ

    e-ΕΦΚΑ: Ενεργοποιήθηκαν οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για μη μισθωτούς – Τι αλλάζει

  • VOUCHER
    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    Νίκη Κεραμέως: Νέο πρόγραμμα 8.000 θέσεων εργασίας για άνεργους 55 ετών και άνω

    upourgeio-politismou-vivlia

    ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο, 9 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τις 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων

    Voucher έως 70 ευρώ για smartphone: Πώς θα το πάρετε

    Voucher έως 70 ευρώ για smartphone: Πώς θα το πάρετε

  • Πολιτική
    Έρχονται «κανόνια» στα μισθώματα των επαγγελματικών ακινήτων

    Χατζηδάκης για τα ακίνητα: Έρχονται τέσσερις νέες πρωτοβουλίες του νόμου για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Βουλή: Την Πέμπτη η επεξεργασία του νομοσχεδίου «Προσωπικός Βοηθός» για ΑμεΑ

    Κυρ. Μητσοτάκης: Κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας – Καμία ανοχή στο casus belli

    Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο diesel έως το τέλος Αυγούστου

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

Κυρ. Μητσοτάκης από τα Χανιά: Προετοιμαζόμαστε για μια τρίτη θητεία με επενδύσεις, ανάπτυξη και τήρηση των δημοσιονομικών ορίων

από NEWS ROOM
29/05/2026
σε 1. Πρώτα Θέματα, Πολιτική
105
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Πιστεύω ότι οι πολίτες, στο τέλος της ημέρας, είναι λογικοί άνθρωποι. Κάθονται με τις οικογένειές τους και συζητούν: “Εντάξει, μας προσφέρθηκε σταθερότητα και προβλεψιμότητα — αυτό είναι σημαντικό. Υπάρχει σχέδιο για το πώς θα κινηθεί η χώρα προς το 2030”. Νομίζω ότι είμαστε το μόνο κόμμα αυτή τη στιγμή που μιλάει πραγματικά για το 2030. Και είμαι βέβαιος ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι πολίτες να μας εμπιστευθούν ξανά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση στην ημερίδα του Economist με θέμα «Επενδύοντας στην αλλαγή: Η Κρήτη σε μετάβαση» που πραγματοποιείται στα Χανιά, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ξέρει πως έχει οδηγήσει τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά γνωρίζει ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει.

Σημείωσε ότι πολλές από τις αιτίες δυσαρέσκειας που τροφοδοτούν τα λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη είναι πραγματικές και ανέφερε πως δικαιολογημένα οι πολίτες νοιάζονται για το διαθέσιμο εισόδημά τους καθώς έχουμε ταχεία αύξηση των τιμών σε όλους σχεδόν τους τομείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάτι που επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο εξαιτίας του πολέμου.

«Το κράτος δεν είναι απλώς ένας μηχανισμός γραφειοκρατίας. Στο τέλος της ημέρας, είναι άνθρωποι — πολιτικοί που λαμβάνουν αποφάσεις και κάνουν συμβιβασμούς. Αν έχω ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα να διαθέσω, πήρα τη συνειδητή απόφαση να στηρίξω οικογένειες με παιδιά. Θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι άλλο. Θα μπορούσα, για παράδειγμα, να μειώσω τον ΦΠΑ. Αυτού του είδους είναι οι δύσκολες αποφάσεις που λαμβάνεις και τελικά κρίνεσαι από το αν αποδεικνύονται επιτυχημένες», ανέφερε.

ΣχετικάΆρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας – Καμία ανοχή στο casus belli

12/07/2026
Μητσοτάκης: Πρώτος θα εμβολιαστώ εγώ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά, ακόμα κι αν κάποιοι αρνούνται να διδαχθούν από τα λάθη του παρελθόντος

05/07/2026

«Πιστεύω ότι καταφέραμε να αποκαταστήσουμε έναν ελάχιστο βαθμό εμπιστοσύνης στους πολιτικούς θεσμούς. Και αυτό, στο τέλος της ημέρας, καταλήγει στη λογοδοσία. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της λογοδοσίας. Θα ήθελα πραγματικά οι πολίτες να κοιτάξουν τι τους είπαμε το 2023, να πάρουν κυριολεκτικά το πρόγραμμά μας και να τσεκάρουν ένα-ένα τα σημεία. Νομίζω ότι, αν το κάνουν, θα δουν ότι έχουμε πράγματι υλοποιήσει τις περισσότερες από τις δεσμεύσεις μας. Οι άνθρωποι δεν σε ψηφίζουν ποτέ μόνο για όσα έχεις κάνει. Ίσως ένα κτίριο πάρει το όνομά σου για το έργο σου, αλλά δεν κερδίζεις εκλογές μόνο με βάση το παρελθόν σου. Αν όμως το παρελθόν σου δείχνει συνέπεια, τότε οι πολίτες είναι πιθανότερο να σε εμπιστευθούν όταν τους λες ότι θέλεις να κάνεις ακόμη περισσότερα στο επόμενο βήμα ή στην επόμενη τετραετία», συμπλήρωσε.

Και σημείωσε: «Καθώς λοιπόν πλησιάζουμε σε αυτό που ουσιαστικά θα είναι ο τελευταίος χρόνος της κυβερνητικής μας θητείας, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η πολιτική αφορά πρωτίστως τις δημόσιες πολιτικές. Αφορά επιλογές. Αφορά την αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων. Αφορά τη βελτίωση των δημόσιων μεταφορών, που είναι δημόσιο αγαθό. Αν έχεις προσθέσει πάνω από χίλια νέα λεωφορεία στην Αθήνα, αυτή είναι μια καλή δημόσια επένδυση, επειδή οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι σημαντική δημόσια υπηρεσία».

Για την κρίση του κόστους ζωής, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η λύση δεν είναι να δίνουμε υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούμε να τηρήσουμε. «Ό,τι κι αν κάνουμε πρέπει να γίνει εντός των ορίων των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας», τόνισε.

«Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Και εμφανίζονται εύκολες λύσεις που προτείνονται από λαϊκιστές, τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά. Υπό αυτή την έννοια, η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, επειδή έχουμε ήδη πειραματιστεί με τον λαϊκισμό — και δεν πήγε πολύ καλά. Άρα, όταν οι λαϊκιστές επανεμφανίζονται τώρα με μια νέα στρατηγική «rebranding» και λένε τα ίδια πράγματα, ο κόσμος λέει: «Εντάξει, αλλά την προηγούμενη φορά που το δοκιμάσαμε, παραλίγο να χρεοκοπήσουμε»», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρή νομιμοποίηση και πως έχει εκλεγεί δύο φορές.

«Έχουμε καλύψει τις περισσότερες δεσμεύσεις, προσπαθούμε στη δεύτερη θητεία να στηρίξουμε τα εισοδήματα, Το μεγάλο θέμα της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη, προετοιμαζόμαστε για μία τρίτη θητεία με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν απαιτητικά όσον αφορά στην αποκατάσταση μετά την κρίση. Δόθηκε έμφαση στην αποκατάσταση των μακροοικονομικών για να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα για να υποστηρίξουμε πολιτικές που έχουν μεγάλη σημασία για εμάς. Η Ελλάδα για μια δεκαετία δυσκολευόταν στο καθεστώς της εποπτείας, δεν υπήρχε πολιτική συναίνεση. Αυτή η κυβέρνηση έχει ισχυρή νομιμοποίηση, έχει εκλεγεί δύο φορές», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τις περισσότερες δεσμεύσεις της. «Προσπαθούμε στη δεύτερη θητεία να στηρίξουμε τα εισοδήματα, ο κατώτατος φτάνει τα 950 ευρώ, ο μέσος μισθός ξεπερνάει τα 1.500 ευρώ. Οι Έλληνες επιστρέφουν από το εξωτερικό, υπάρχουν καλές θέσεις εργασίας. Υπάρχουν, όμως, πολλοί που δυσκολεύονται. Ότι κάνουμε πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Το μεγάλο θέμα της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη, προετοιμαζόμαστε για μία τρίτη θητεία με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Με ένα κράτος που θα παίξει ρόλο με συνθήκες για να ευημερήσουν οι επενδύσεις», ανέφερε.

Μίλησε στη συνέχεια και για άλλους τομείς πιο εξειδικευμένα. Για παράδειγμα για την ενέργεια είπε ότι έχουμε μια κατακερματισμένη αγορά και πως πιθανότατα χρειαζόμαστε ευρωπαϊκό ρυθμιστή ενέργειας και σίγουρα περισσότερες επενδύσεις στα δίκτυα.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι, αν έχω φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια, μπορώ να την εξάγω. Και, παρεμπιπτόντως, η Ελλάδα έχει γίνει σημαντικός καθαρός εξαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή παράγουμε πολύ ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές και επειδή είμαστε φθηνότεροι από τους γείτονές μας», επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για ένα πιο «έξυπνο κράτος» και μεταξύ άλλων έφερε ως παράδειγμα το gov.gr.

«Είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα με τις αγροτικές επιδοτήσεις στην Ελλάδα και ο λόγος ήταν ότι ποτέ δεν αναλάβαμε πλήρως τον έλεγχο του συστήματος που τις διαχειριζόταν. Τώρα το κάνουμε εσωτερικά και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα είναι δικό μας σύστημα. Άρα, στη δική μας περίπτωση, το ζητούμενο είναι η αποτελεσματική παροχή δημόσιων υπηρεσιών και η διασφάλιση ότι διαμορφώνουμε το πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνουμε τον διπλό στόχο της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης», σημείωσε.

Ειδικά για την Κρήτη ανέφερε τρία έργα μεγάλης σημασίας, Τις δύο ηλεκτρικές διασυνδέσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα, την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου και την κατασκευή του ΒΟΑΚ.

Ετικέτες: Κυριάκος ΜητσοτάκηςΧανιά

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Χατζηδάκης για τα ακίνητα: Έρχονται τέσσερις νέες πρωτοβουλίες του νόμου για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη

    14 Ιούλ 2026

  • Βουλή: Την Πέμπτη η επεξεργασία του νομοσχεδίου «Προσωπικός Βοηθός» για ΑμεΑ

    14 Ιούλ 2026

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας – Καμία ανοχή στο casus belli

    12 Ιούλ 2026

  • Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος

    9 Ιούλ 2026

  • Χατζηδάκης: Τα ψέματα και η ασχετοσύνη θα πάνε τη χώρα πίσω – Οκτώ στόχοι για την Ελλάδα του 2030

    8 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΣΕΠ: 1Κ/2021 – Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από Επιλαχόντες κλάδου – ειδικότητας ΠΕ Περιβάλλοντος/Χημικός Ναυτιλίας

    ΑΣΕΠ: Από αύριο οι αιτήσεις για προσλήψεις στο Δημόσιο

    198 shares
    Share 79 Tweet 50
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο, 9 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τις 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 534 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Επίδομα Παιδιού: Πότε θα γίνει η πληρωμή της τρίτης δόσης

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • ΔΥΠΑ: Ποιοι γονείς δικαιούνται επίδομα γονικής άδειας έως 758 ευρώ τον μήνα

    21 shares
    Share 8 Tweet 5

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.