voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

    Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

    Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Αυξάνονται τα κόμιστρα στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή αεροδρόμιο – Αθήνα

  • Εκπαίδευση

    Νέοι διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    ΔΥΠΑ: Νέα παράταση στις υποβολές αιτήσεων για τις ΠΕΠΑΣ Μαθητείας

    ΚΕΔΑΣΥ: «Καμπανάκι» για την τραγική έλλειψη διοικητικού προσωπικού

    Μετεγγραφές φοιτητών: Εντός Σεπτεμβρίου ανοίγει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

  • Θέσεις εργασίας

    Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    Προκηρύχθηκαν 19 προσλήψεις τεχνικών ειδικών καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα

    Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

  • Οικονομία

    Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε 95 παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Κρήτη με 140 εκατ. ευρώ – Δημιουργούνται πάνω από 1.200 νέες θέσεις εργασίας»

    Καύσιμα: Έφθασαν τα 2,20 ευρώ αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης – “Παγωμάρα” στην αγορά

    Dentist Pass: Τι αλλάζει για τα παιδιά από το 2027 και ποιοι θα το δικαιούνται

    Από Ιούλιο του 2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

  • Εργασιακά

    ΔΥΠΑ: Νέα παράταση στις υποβολές αιτήσεων για τις ΠΕΠΑΣ Μαθητείας

    pyrosvestiki

    Πυροσβέστες: Επίδομα έως 500 ευρώ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Ποιοι θα λάβουν το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Μαρινάκης: Ξεπεράσαμε τους 850 κωδικούς προϊόντων με μείωση της τιμής τουλάχιστον κατά 5% και τώρα πάμε για 1000

από Νίκος Μοναστηριώτης
17/11/2023
σε Πολιτική
103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Ο τρίτος σημαντικός κρίκος της αλυσίδας, εκτός από τους ελέγχους και τις στοχευμένες παρεμβάσεις, είναι οι παρεμβάσεις για την αύξηση, στο εισόδημα των πολιτών», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ , στον ΣΚΑΙ, μιλώντας για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Υπογράμμισε γενικότερα ότι το ζήτημα της ακρίβειας «είναι πράγματι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και πολύ περισσότερο αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και αντιμετωπίζουν με περισσότερες δυσκολίες καθημερινά αυτό το εισαγόμενο πρόβλημα. Η κυβέρνηση κάνει πολλά πράγματα γι’ αυτό. Κανένα από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά όλα μαζί βελτιώνουν την κατάσταση και μειώνουν τις συνέπειες. Ήδη, η πρωτοβουλία -για την οποία είναι από πάνω το υπουργείο, ο υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Σκρέκας– της σταθερής μείωσης της τιμής τουλάχιστον 5% για έξι μήνες φαίνεται ότι αποδίδει. Οι κωδικοί έχουν ξεπεράσει τους 850. Είχαμε πει να πάμε στους 500, τώρα πάμε για 1.000. Αυτοί πρέπει να έχουν αποδεδειγμένα χαμηλή τιμή τουλάχιστον 5%. Είναι τα περιβόητα καρτελάκια τα οποία βλέπουμε, συνεχώς, όλο και περισσότερο στα σουπερμάρκετ για έξι μήνες. Την ανάρτηση των τιμών των οπωροκηπευτικών και βέβαια -πέραν όλων αυτών των στοχευμένων παρεμβάσεων- οι πάρα πολλοί έλεγχοι οι οποίοι γίνονται. Έχουν περάσει πλέον τα 8 εκ. τα πρόστιμα σε μια διαδικασία, που ήταν άγνωστος όρος στη χώρα μας από την προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι το 2019».

Ο κ. Μαρινάκης , εξήγησε περαιτέρω αναφερόμενος αναλυτικά στις κυβερνητικές παρεμβάσεις πως «έρχεται μια χρονιά, το 2024, έχοντας ψηφίσει το 50% του οικονομικού μας προγράμματος, που επιτέλους οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά από 14 χρόνια, θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους. Θα έχουμε αύξηση, εφαρμόζεται το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά. Αυξήσεις στους συνταξιούχους. Αύξηση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από τον Δεκέμβριο. Και ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα από τον πρωθυπουργό και τα εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι, για παράδειγμα, οι συνταξιούχοι που υπέστησαν τόσα πολλά τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα από την προηγούμενη κυβέρνηση εξαπατήθηκαν κιόλας – θυμάστε τι συνέβη – με 150 ευρώ παραπάνω θα λύσουν όλα τους τα προβλήματα. Κανείς δεν το πιστεύει αυτό. Όμως, είναι ένα σημαντικό ποσό κάθε ένα από μόνο του για να μειωθούν οι συνέπειες μιας κρίσης. Να μπορέσουν, δηλαδή, να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή τη δυσκολία που περνάει όλος ο κόσμος. Και ξέρετε κάτι; Αν ήταν μόνο οι έκτακτες παρεμβάσεις, αν ήταν μόνο τα επιδόματα, θα μπορούσαμε δικαίως να κατηγορηθούμε για επιδοματική πολιτική. Αλλά έχουμε μόνιμες παρεμβάσεις, συνολικές παρεμβάσεις για όλη την κοινωνία και για τους συνταξιούχους, με την αύξηση των συντάξεων και για τους δημοσίους υπαλλήλους, θα πάμε σε μία ακόμα αύξηση κατώτατου μισθού, ξεπαγώνουμε τις τριετίες για να αυξήσουμε κι άλλο – τον έχουμε αυξήσει 15% τον μέσο μισθό. Και όλα αυτά γίνονται χωρίς να υποθηκεύονται οι επόμενες γενιές. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί είχαμε συνηθίσει κάποιες περιόδους προηγούμενων δεκαετιών μαξιμαλιστικές πολιτικές στις πλάτες της δικής μας της γενιάς. Η Ελλάδα είναι πρώτη στη μείωση χρέους ως προς το ΑΕΠ. Αυτό πρέπει να μείνει. Είναι μια παρακαταθήκη αυτή η πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΣχετικάΆρθρα

adedy-staseis-ergasias

ΑΔΕΔΥ κατά Μαρινάκη για το επίδομα ανεργίας: «Δεν είναι δώρο του κράτους – Χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων»

14/09/2026

Παύλος Μαρινάκης για συνέντευξη Ανδρουλάκη: «Έταξε μέτρα δισεκατομμυρίων – Τον λογαριασμό θα πληρώσει ο ελληνικός λαός»

13/09/2026

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη περί «συγκάλυψης» για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη, το αντίθετο. Η κυβέρνηση αποδέχθηκε μια πρόταση συζήτησης για τις παθογένειες από το 1997 και μετά, ουσιαστικής συζήτησης με μια διαδικασία που τρέχει παράλληλα με τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Ανδρουλάκης, που είναι πολύ ευαίσθητος με τους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου, περιμένουμε να κάνει ένα σχόλιο, να βγάλει μια ανακοίνωση γι’ αυτό που συνέβη στην Ισπανία, που ο σοσιαλιστής Σάντσεθ έγινε εκ νέου πρωθυπουργός με μια συμφωνία με οκτώ κόμματα, ένα εκ των οποίων το Καταλανικό κόμμα. Και ξέρετε ποια ήταν η συμφωνία; Να υπάρχει αμνηστία, ασυλία, για τις πράξεις οι οποίες έχουν τελεστεί το 2017, γι’ αυτούς οι οποίοι τις διέπραξαν για το δημοψήφισμα. Σκεφτείτε, λοιπόν, αυτό πώς θα το αντιμετώπιζε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος εμφανίζεται συνεχώς ως τιμητής του Κράτους Δικαίου. Περιμένουμε, λοιπόν, από τον κ. Ανδρουλάκη να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ισπανία, να δούμε αν εκεί θα τοποθετηθεί ή αν είναι ευαίσθητος a la carte».

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στο πολυσυζητημένο «1+1;» απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Τόνισε πως ενδεχομένως παρεξηγήθηκαν αυτά που είπε ο υπουργός ή δεν ερμηνεύτηκαν σωστά και τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα κατάργησης προσφορών 1+1 ή οποιασδήποτε άλλης προσφοράς.

Είπε αναλυτικά: «Πάμε να δούμε για το 1+1. Γιατί, ξέρετε, πουλάνε πολύ και οι τίτλοι ότι “αδειάστηκε ο υπουργός”. Κατ’ αρχάς και ο υπουργός, ο κ. Σκρέκας, στην πραγματικότητα είπε αυτό το οποίο απάντησα και εγώ χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και είναι αυτό που ισχύει. Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης προσφορών 1+1 ή οποιασδήποτε άλλης προσφοράς. Ούτως ή άλλως δεν είμαστε και στον πολιτικό χώρο εμείς, που θα καταργούσαμε, θα αφαιρούσαμε από τα καταστήματα τη δυνατότητα να κάνουν με ένα τρόπο μια προσφορά. Εμείς τι κάνουμε; Εμείς αυτό το οποίο κάνουμε είναι να ελέγχουμε την αγορά, αν οι προσφορές είναι πραγματικές προσφορές – εν προκειμένω η 1+1 – και δεν είναι παραπλανητικές. Και θα σας πω ένα απλό παράδειγμα: 1+1 αποσμητικό δώρο. Μάλιστα. Όταν η τιμή μονάδας έχει 4,20 ευρώ και το 1+1 έχει 7 ευρώ, αυτό δεν είναι 1+1.

Ίσως παρεξηγήθηκαν αυτά που είπε ο υπουργός, δεν ερμηνεύτηκαν σωστά, δεν έχει σημασία, σημασία έχει τι ισχύει.

Αλίμονο αν καταργούσαμε μια δυνατότητα προσφοράς. Μακάρι να έχουμε και περισσότερες προσφορές. Ένα μέρος του ελέγχου είναι εικονικές εκπτώσεις, ένα άλλο μέρος είναι αν πραγματικά οι προσφορές είναι προσφορές, ένα άλλο μέρος του ελέγχου είναι αν γίνεται σεβαστός ο νόμος που ψηφίσαμε εμείς, η δική μας κυβέρνηση, του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πλαφόν στο μέγιστο περιθώριο κέρδους και πολύ λογική και αναγκαία ερώτηση για τη συζήτηση: «Πιάνουν τόπο τα πρόστιμα;» Η πρώτη απάντηση είναι ότι υπάρχουν έσοδα. Ok, τα έσοδα είναι αρκετά, το μεγαλύτερο μέρος αυτών, μάλιστα, έχει βεβαιωθεί, έχει εισπραχθεί, περίπου πέντε εκατομμύρια. Το δεύτερο επιχείρημα υπέρ των προστίμων, πέραν του ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος, είναι στις περιπτώσεις των προϊόντων που επεβλήθησαν πρόστιμα, έχουμε μείωση τιμής έως και 25%. Το 1+1 θα συνεχίσει να υπάρχει και θα συνεχίσουν και οι έλεγχοι».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στα πρόστιμα ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πως «στις περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι πολλαπλάσιο του οφέλους από την παράνομη δραστηριότητα. Θα σας πω ένα παράδειγμα, μπήκαν πρόστιμα σε δύο γνωστές εταιρείες, το ανακοίνωσε το υπουργείο, τα είπα κι εγώ χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μεγάλα πρόστιμα. Μία εκ των δυο εταιρειών, την επόμενη ακριβώς ημέρα, έβαλε 50 νέους κωδικούς σε σταθερά χαμηλή τιμή, τουλάχιστον 5%, για έξι μήνες. Έχουν γίνει πάνω από 20.000 έλεγχοι, είναι μία καθημερινή διαδικασία, δύσκολη διαδικασία. Δεν είναι μία διαδικασία, που μαγικά λύνεις ένα μεγάλο εισαγόμενο πρόβλημα που υπάρχει σε όλον τον κόσμο. Από αυτούς τους είκοσι και πλέον χιλιάδες ελέγχους, έχουν επιβληθεί πάνω από 1500 πρόστιμα. Δεν «τσουβαλιάζουμε» τις εταιρείες, δεν σημαίνει ότι από κάθε έλεγχο προκύπτει ένα πρόστιμο. Στόχος μας είναι να μην κοροϊδεύει κανείς τους καταναλωτές. Πόσα χρόνια ακούμε ότι γίνονται εκπτώσεις, ξεκινάει black Friday, για παράδειγμα και ξαφνικά το ψυγείο από εκεί που είναι 500 πάει 900 και με την έκπτωση είναι 520! Πόσα χρόνια το ακούμε, πότε μπήκαν τα πολλά πρόστιμα; Τώρα».

Ετικέτες: μείωση τιμώνΠαύλος Μαρινάκηςσουπερ μαρκετ τιμες

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    18 Σεπ 2026

  • Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    18 Σεπ 2026

  • Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    17 Σεπ 2026

  • Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    17 Σεπ 2026

  • Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    16 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ΣΑΕΚ ΑμεΑ Αθήνας και ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.