voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Φοιτητική στέγη: «Μάχη» για ένα διαμέρισμα στην περιφέρεια

    Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Μάρω Κοντού

    Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Μάρω Κοντού

    Παράταση για τις παλιές ταυτότητες – Πού θα γίνονται δεκτές και μέχρι πότε

    Το ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στο Gov.gr Wallet

  • Εκπαίδευση

    Voucher για παιδικούς σταθμούς: Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια – Tι θα ισχύει

    ΟΛΜΕ: Συνάντηση με ΥΠΑΙΘΑ – Τι ανακοινώθηκε για διορισμούς, αναπληρωτές

    Bρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι ενστάσεις για τρεις περιοχές

    Με απόλυτη ασφάλεια οι Πανελλαδικές διαβεβαιώνουν τα αρμόδια υπουργεία

    Πανελλαδικές 2026: Αυτό είναι το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

  • Θέσεις εργασίας
    Δήμος Ηρακλείου: Έρχονται 38 νέες προσλήψεις στην καθαριότητα

    Δήμος Βόλου: Προχωρά στην πρόσληψη 158 ατόμων για σχολική καθαριότητα

    ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Από σήμερα οι ενστάσεις για τις 314 προσλήψεις

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Περισσότερες από 300.000 θέσεις απασχόλησης την τελευταία 7ετία μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ

    Σχολική Καθαριότητα: Στις 16.021 θα φθάσουν οι προσλήψεις για το νέο έτος

    Αλεξανδρούπολη: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 119 προσλήψεις στη σχολική καθαριότητα

  • Οικονομία
    Ανακαινίζω – Νοικιάζω 2024: Ποιοι επιστρέφουν την επιδότηση

    «Ανακαινίζω 2026»: Διευρύνονται τα κριτήρια

    ΑΑΔΕ: Ξεμπλοκάρουν τραπεζικοί λογαριασμοί με εξόφληση του 25% της οφειλής

    Πρώτη ημέρα των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

    Eπίδομα παιδιού: Σενάριο για αύξηση στα ποσά χωρίς αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια

    Επίδομα ενοικίου: Πώς να κάνετε την αίτηση στον ΟΠΕΚΑ

  • Εργασιακά
    Το στοίχημα των νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας (πινακες)

    Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν τον Δεκαπενταύγουστο

    Συντάξεις Ιουνίου, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ

    Τα “δώρα” που φέρνει η ΔΕΘ στους συνταξιούχους

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Έρχονται προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης και μαθητείας

    Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

    ΔΥΠΑ: Νέος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων, με επίκεντρο τις ανάγκες κάθε περιφέρειας

  • VOUCHER

    Voucher για παιδικούς σταθμούς: Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια – Tι θα ισχύει

    ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις εγγραφής στους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 3 περιοχές

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: 76.830 ωφελούμενοι απασχόλησης και 146.556 ωφελούμενοι κατάρτισης στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία

    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Τουρισμός για Όλους 2026: Μέχρι 600 ευρώ η επιδότηση

  • Πολιτική
    Συντάξεις Ιουνίου, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ

    Τα “δώρα” που φέρνει η ΔΕΘ στους συνταξιούχους

    Μητσοτάκης: Πρώτος θα εμβολιαστώ εγώ

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εχουμε αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 41%, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ τον πληθωρισμό»

    Δ. Μιχαηλίδου: Είναι αισιόδοξο ότι στο θέμα της αναπηρίας υπάρχει κοινός τόπος – Άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον Προσωπικό Βοηθό

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί 12 αγροτών από την Βόρεια Ελλάδα

    Διώξεις κατά 4 εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν άβατα στη μάχη με τη διαφθορά

από NEWS ROOM
14/06/2026
σε Πολιτική

105
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στα έξι χρόνια λειτουργίας του gov.gr και στην ψηφιακή αλλαγή του κράτους αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της εβδομαδιαίας ανάρτησής του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η πλατφόρμα έχει πλέον ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα παρέχονται 2.257 ψηφιακές υπηρεσίες, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 9 εκατομμύρια πολίτες και έχουν εκδοθεί πάνω από 431 εκατομμύρια έγγραφα και βεβαιώσεις. Όπως τόνισε, το σημαντικότερο δεν είναι οι αριθμοί, αλλά ότι αποδείχθηκε πως το κράτος μπορεί να γίνει πιο γρήγορο, πιο απλό, πιο διαφανές και πιο φιλικό προς τον πολίτη.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με τη νέα Ενιαία Ψηφιακή Υποδομή CRM, ώστε κάθε αίτημα πολίτη ή επιχείρησης να παρακολουθείται με ενιαίο τρόπο, είτε υποβάλλεται μέσω gov.gr, είτε μέσω ΚΕΠ, είτε μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.

Εκτενή αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στην εξάρθρωση κυκλώματος εκβιασμών και χρηματισμού στις πολεοδομίες της Αθήνας από την Ελληνική Αστυνομία. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η μάχη με τη διαφθορά απαιτεί σχέδιο, επιμονή και πολιτική βούληση, ενώ υπενθύμισε τη μεταφορά του έργου έκδοσης και ελέγχου οικοδομικών αδειών στο νέο, ενιαίο και ψηφιακό Κτηματολόγιο. Όπως είπε, δεν υπάρχουν «άβατα» και «ανέγγιχτοι».

ΣχετικάΆρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας θα παραδώσουμε το καλύτερο ΕΣΥ που είχε ποτέ η χώρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας θα παραδώσουμε το καλύτερο ΕΣΥ που είχε ποτέ η χώρα

15/07/2026

Κυρ. Μητσοτάκης: Κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας – Καμία ανοχή στο casus belli

12/07/2026

Παράλληλα, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η κτηματογράφηση της χώρας σε ποσοστό 99% και ότι στόχος είναι έως το 2030 η Ελλάδα να διαθέτει πλήρως οργανωμένο χωρικό σχεδιασμό και σαφείς χρήσεις γης.

Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην Υγεία. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο εκσυγχρονισμός του κράτους μεταφέρεται και στο νέο ΕΣΥ, με έμφαση όχι μόνο στις υποδομές και στον εξοπλισμό, αλλά και στον τρόπο παροχής υπηρεσιών. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής, επισημαίνοντας ότι έχουν εγκατασταθεί 329 από τους 335 σταθμούς σε όλη τη χώρα και ότι έως το τέλος Ιουνίου γιατροί και ασθενείς θα μπορούν να συνδέονται σε πραγματικό χρόνο, ανεξαρτήτως απόστασης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα 3.000 συστήματα κατ’ οίκον παρακολούθησης για ασθενείς με χρόνια νοσήματα, καθώς και στον εξοπλισμό τηλεϊατρικής που θα διαθέτουν οι Κινητές Μονάδες Υγείας.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο «βραχιολάκι» στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, λέγοντας ότι η ψηφιακή ιχνηλάτηση ασθενών εφαρμόζεται πλέον σε 73 νοσοκομεία. Όπως ανέφερε, μόνο τον Μάιο περισσότερα από 280.000 περιστατικά στα διασυνδεδεμένα νοσοκομεία είχαν μέσο χρόνο εξυπηρέτησης κάτω από τον ετήσιο μέσο όρο, ενώ στο ΚΑΤ ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης ήταν 2 ώρες και 37 λεπτά.

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι παραδόθηκαν ανακαινισμένα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» και στο Νοσοκομείο Καστοριάς, δύο Κέντρα Υγείας στο ‘Αργος Ορεστικό και στο Λιτόχωρο, καθώς και η νέα Καρδιολογική Κλινική στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι ‘Αγιοι Ανάργυροι».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Εθνική Στρατηγική για την Ανακουφιστική Φροντίδα, λέγοντας ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την υποστήριξη ανθρώπων με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, αλλά και των οικογενειών τους. Όπως ανέφερε, οι πρώτες εξειδικευμένες κλίνες θα δημιουργηθούν στο νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Σταύρος Νιάρχος».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στη Βουλή. Για τις τηλεοπτικές άδειες των περιφερειακών σταθμών, τόνισε ότι κλείνει μια εκκρεμότητα σχεδόν τριών δεκαετιών και θεσπίζεται σταθερό πλαίσιο λειτουργίας με κανόνες, διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια αδειοδότησης. Ανέφερε επίσης ότι στο ίδιο νομοσχέδιο περιλήφθηκε ρύθμιση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα προσαρμόζεται στο νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο, το οποίο προβλέπει αυστηρότερη προστασία εξωτερικών συνόρων, ταχύτερες διαδικασίες ασύλου και μεγαλύτερη στήριξη των κρατών πρώτης γραμμής. Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα, μαζί με άλλες τέσσερις χώρες, ηγείται πρωτοβουλίας για τη δημιουργία «κόμβων επιστροφής» σε τρίτα κράτη εκτός ΕΕ, με στόχο οι πρώτες συμφωνίες να συναφθούν το 2026 και οι δομές να λειτουργήσουν από το 2027.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, ιδίως στο ΠΑΣΟΚ, για τη στάση της στη σχετική διαδικασία. Όπως ανέφερε, όταν συζητείται το Σύνταγμα, ζητούμενο πρέπει να είναι η αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων.

Στο πεδίο της εργασίας, ανακοίνωσε 1.000 νέες θέσεις για άτομα με αναπηρία στις Περιφέρειες, οι οποίες προστίθενται στις 3.000 θέσεις που ήδη υπάρχουν στους Δήμους.

Για τον σιδηρόδρομο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Ειδομένη με 75 χιλιόμετρα νέων συστημάτων ελέγχου της κυκλοφορίας.

Στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Ανακοπών, με στόχο την επιτάχυνση εκκαθάρισης χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων.

Στην ανάρτησή του αναφέρθηκε ακόμη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις», στην ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου της Περβόλας στη Ρόδο, καθώς και στην επιλογή της Ελλάδας ως Τιμώμενης Χώρας στο Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών το 2027.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ευχαριστώντας τους εθελοντές αιμοδότες και καλώντας περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία.

Ετικέτες: Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τα “δώρα” που φέρνει η ΔΕΘ στους συνταξιούχους

    17 Ιούλ 2026

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εχουμε αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 41%, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ τον πληθωρισμό»

    17 Ιούλ 2026

  • Δ. Μιχαηλίδου: Είναι αισιόδοξο ότι στο θέμα της αναπηρίας υπάρχει κοινός τόπος – Άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον Προσωπικό Βοηθό

    16 Ιούλ 2026

  • Διώξεις κατά 4 εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

    16 Ιούλ 2026

  • Μαρινάκης: Σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία – Άνοδος μισθών και απασχόλησης, νέα μέτρα για στέγη και οφειλές- Παρεμβάσεις σε στέγη, ασφάλεια και οφειλές

    16 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΣΕΠ: 1Κ/2021 – Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από Επιλαχόντες κλάδου – ειδικότητας ΠΕ Περιβάλλοντος/Χημικός Ναυτιλίας

    ΑΣΕΠ: Από αύριο οι αιτήσεις για προσλήψεις στο Δημόσιο

    223 shares
    Share 89 Tweet 56
  • Νέο πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ για ανέργους 55 ετών και άνω: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

    141 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Τουρισμός για Όλους 2026: Μέχρι 600 ευρώ η επιδότηση

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
  • ΣΤΑΣΥ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μόνιμες προσλήψεις με απολυτήριο Λυκείου

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Επίδομα Παιδιού: Πότε θα γίνει η πληρωμή της τρίτης δόσης

    29 shares
    Share 12 Tweet 7

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.