voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Υπόθεση θανάτου Μαζωνάκη: Οι επισκέψεις της Επιτροπής Ελέγχου του ΙΣΑ στο ιατρείο του Κολωνακίου- Τι διαπιστώθηκε στους ελέγχους

    «Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ»: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

    Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορουμένης γιατρού

    ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας – Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»

  • Εκπαίδευση

    Συγκέντρωση σχολικών ειδών στη ΧΑΝΘ για μαθητές-πρόσφυγες

    Ζαχαράκη: Περίπου 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών στη δεύτερη φάση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Μη κρατικά πανεπιστήμια: Δεν χάνεται ο χρόνος σπουδών των φοιτητών – Τι προβλέπει η τροπολογία

  • Θέσεις εργασίας
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Προκήρυξη για προσλήψεις 11 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου

    Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 30/09 οι αιτήσεις για 350 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις ΕΠΟΠ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

  • Οικονομία

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Νέα καθυστέρηση στην υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

  • Εργασιακά

    Κεραμέως: Επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 500.000 εργαζόμενους – Tι απάντησε για το επίδομα εργασίας

    Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις, από τις 23/09 ξεκινά η διαδικασία και στα ΚΕΠ

    Ειδικό εποχικό βοήθημα 2026: Ποιοι δικαιούνται από 719 έως 1.438 ευρώ

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

  • Πολιτική

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

    Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας

    Παύλος Μαρινάκης για συνέντευξη Ανδρουλάκη: «Έταξε μέτρα δισεκατομμυρίων – Τον λογαριασμό θα πληρώσει ο ελληνικός λαός»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν άβατα στη μάχη με τη διαφθορά

από NEWS ROOM
14/06/2026
σε Πολιτική

106
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στα έξι χρόνια λειτουργίας του gov.gr και στην ψηφιακή αλλαγή του κράτους αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της εβδομαδιαίας ανάρτησής του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η πλατφόρμα έχει πλέον ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα παρέχονται 2.257 ψηφιακές υπηρεσίες, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 9 εκατομμύρια πολίτες και έχουν εκδοθεί πάνω από 431 εκατομμύρια έγγραφα και βεβαιώσεις. Όπως τόνισε, το σημαντικότερο δεν είναι οι αριθμοί, αλλά ότι αποδείχθηκε πως το κράτος μπορεί να γίνει πιο γρήγορο, πιο απλό, πιο διαφανές και πιο φιλικό προς τον πολίτη.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με τη νέα Ενιαία Ψηφιακή Υποδομή CRM, ώστε κάθε αίτημα πολίτη ή επιχείρησης να παρακολουθείται με ενιαίο τρόπο, είτε υποβάλλεται μέσω gov.gr, είτε μέσω ΚΕΠ, είτε μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.

Εκτενή αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στην εξάρθρωση κυκλώματος εκβιασμών και χρηματισμού στις πολεοδομίες της Αθήνας από την Ελληνική Αστυνομία. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η μάχη με τη διαφθορά απαιτεί σχέδιο, επιμονή και πολιτική βούληση, ενώ υπενθύμισε τη μεταφορά του έργου έκδοσης και ελέγχου οικοδομικών αδειών στο νέο, ενιαίο και ψηφιακό Κτηματολόγιο. Όπως είπε, δεν υπάρχουν «άβατα» και «ανέγγιχτοι».

ΣχετικάΆρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτά τα οποία οραματιζόμουν για τη χώρα πριν από πολλά χρόνια τώρα γίνονται πράξη

10/09/2026

Κυρ. Μητσοτάκης: Υλοποιήσιμο και κοστολογημένο το σχέδιο στήριξης – Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, εκλογές την άνοιξη του 2027

06/09/2026

Παράλληλα, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η κτηματογράφηση της χώρας σε ποσοστό 99% και ότι στόχος είναι έως το 2030 η Ελλάδα να διαθέτει πλήρως οργανωμένο χωρικό σχεδιασμό και σαφείς χρήσεις γης.

Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην Υγεία. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο εκσυγχρονισμός του κράτους μεταφέρεται και στο νέο ΕΣΥ, με έμφαση όχι μόνο στις υποδομές και στον εξοπλισμό, αλλά και στον τρόπο παροχής υπηρεσιών. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής, επισημαίνοντας ότι έχουν εγκατασταθεί 329 από τους 335 σταθμούς σε όλη τη χώρα και ότι έως το τέλος Ιουνίου γιατροί και ασθενείς θα μπορούν να συνδέονται σε πραγματικό χρόνο, ανεξαρτήτως απόστασης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα 3.000 συστήματα κατ’ οίκον παρακολούθησης για ασθενείς με χρόνια νοσήματα, καθώς και στον εξοπλισμό τηλεϊατρικής που θα διαθέτουν οι Κινητές Μονάδες Υγείας.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο «βραχιολάκι» στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, λέγοντας ότι η ψηφιακή ιχνηλάτηση ασθενών εφαρμόζεται πλέον σε 73 νοσοκομεία. Όπως ανέφερε, μόνο τον Μάιο περισσότερα από 280.000 περιστατικά στα διασυνδεδεμένα νοσοκομεία είχαν μέσο χρόνο εξυπηρέτησης κάτω από τον ετήσιο μέσο όρο, ενώ στο ΚΑΤ ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης ήταν 2 ώρες και 37 λεπτά.

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι παραδόθηκαν ανακαινισμένα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» και στο Νοσοκομείο Καστοριάς, δύο Κέντρα Υγείας στο ‘Αργος Ορεστικό και στο Λιτόχωρο, καθώς και η νέα Καρδιολογική Κλινική στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι ‘Αγιοι Ανάργυροι».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Εθνική Στρατηγική για την Ανακουφιστική Φροντίδα, λέγοντας ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την υποστήριξη ανθρώπων με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, αλλά και των οικογενειών τους. Όπως ανέφερε, οι πρώτες εξειδικευμένες κλίνες θα δημιουργηθούν στο νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Σταύρος Νιάρχος».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στη Βουλή. Για τις τηλεοπτικές άδειες των περιφερειακών σταθμών, τόνισε ότι κλείνει μια εκκρεμότητα σχεδόν τριών δεκαετιών και θεσπίζεται σταθερό πλαίσιο λειτουργίας με κανόνες, διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια αδειοδότησης. Ανέφερε επίσης ότι στο ίδιο νομοσχέδιο περιλήφθηκε ρύθμιση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα προσαρμόζεται στο νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο, το οποίο προβλέπει αυστηρότερη προστασία εξωτερικών συνόρων, ταχύτερες διαδικασίες ασύλου και μεγαλύτερη στήριξη των κρατών πρώτης γραμμής. Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα, μαζί με άλλες τέσσερις χώρες, ηγείται πρωτοβουλίας για τη δημιουργία «κόμβων επιστροφής» σε τρίτα κράτη εκτός ΕΕ, με στόχο οι πρώτες συμφωνίες να συναφθούν το 2026 και οι δομές να λειτουργήσουν από το 2027.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, ιδίως στο ΠΑΣΟΚ, για τη στάση της στη σχετική διαδικασία. Όπως ανέφερε, όταν συζητείται το Σύνταγμα, ζητούμενο πρέπει να είναι η αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων.

Στο πεδίο της εργασίας, ανακοίνωσε 1.000 νέες θέσεις για άτομα με αναπηρία στις Περιφέρειες, οι οποίες προστίθενται στις 3.000 θέσεις που ήδη υπάρχουν στους Δήμους.

Για τον σιδηρόδρομο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Ειδομένη με 75 χιλιόμετρα νέων συστημάτων ελέγχου της κυκλοφορίας.

Στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Ανακοπών, με στόχο την επιτάχυνση εκκαθάρισης χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων.

Στην ανάρτησή του αναφέρθηκε ακόμη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις», στην ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου της Περβόλας στη Ρόδο, καθώς και στην επιλογή της Ελλάδας ως Τιμώμενης Χώρας στο Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών το 2027.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ευχαριστώντας τους εθελοντές αιμοδότες και καλώντας περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία.

Ετικέτες: Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    16 Σεπ 2026

  • Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

    14 Σεπ 2026

  • Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας

    14 Σεπ 2026

  • Παύλος Μαρινάκης για συνέντευξη Ανδρουλάκη: «Έταξε μέτρα δισεκατομμυρίων – Τον λογαριασμό θα πληρώσει ο ελληνικός λαός»

    13 Σεπ 2026

  • Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη θέση για να προκύψει η πολιτική αλλαγή

    13 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εποχικό επίδομα ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 1.438 ευρώ, πώς θα κάνετε αίτηση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Άρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για 315 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπηρικά επιδόματα: Αυξάνονται σε 218.000 δικαιούχους από το 2027

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.