voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Αυξάνονται τα κόμιστρα στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή αεροδρόμιο – Αθήνα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη

  • Εκπαίδευση

    Μακιγιάζ και skincare από το σχολείο: Γιατί τα κορίτσια βάφονται όλο και σε μικρότερη ηλικία – Πότε το παιχνίδι με την εικόνα γίνεται λόγος ανησυχίας – Τι λένε οι ειδικοί

    ΥΠΑΙΘΑ: Τι ισχύει για την εισαγωγή αθλητών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    Συγκέντρωση σχολικών ειδών στη ΧΑΝΘ για μαθητές-πρόσφυγες

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Προκήρυξη για προσλήψεις 11 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου

    Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 30/09 οι αιτήσεις για 350 προσλήψεις ΕΠΟΠ

  • Οικονομία

    ΥΠΕΣ: Κατανέμει 75 εκατ. ευρώ σε δήμους για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

    Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    ΑΑΔΕ: Από 1/7/2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

  • Εργασιακά

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    Συνταξιούχοι: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ και ποιοι δεν θα το λάβουν

    Κεραμέως: Επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 500.000 εργαζόμενους – Tι απάντησε για το επίδομα εργασίας

    Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

  • VOUCHER

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Μητσοτάκης: Μεγάλο κομμάτι των πυρκαγιών προέρχονται από ανθρώπινο χέρι

από NEWS ROOM
31/08/2023
σε Πολιτική
Discussion and voting of Constitutional Review in the Greek Parliament Plenary, in Athens, Greece on November 25, 2019. / Συζήτηση και ψήφιση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2019.

Discussion and voting of Constitutional Review in the Greek Parliament Plenary, in Athens, Greece on November 25, 2019. / Συζήτηση και ψήφιση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2019.

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Κατ’ αρχάς, ουδέποτε απέρριψα συλλήβδην αυτά τα οποία άκουσα διότι αποσπασματικά, κάποια από τα πράγματα τα οποία αναφέρατε είναι πράγματα τα οποία θεωρώ ότι είναι σωστά και εντάσσονται σε μία συνολική πολιτική, την οποία έχουμε εκπονήσει και την οποία προσπαθούμε να υλοποιήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας για τρίτη φορά στο βήμα της Ολομέλειας κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Επικαλέστηκε συγκεκριμένα την αναφορά του κ. Φάμελου στην προστασία των οικισμών, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που βρίσκονται κοντά ή μέσα σε δάση. «Είναι χαρτογραφημένοι αυτοί οι οικισμοί για πρώτη φορά από την Πολιτική Προστασία κι έχουμε κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ακριβώς για να μην επιτρέπουμε σε περίπτωση που φθάσει μια φωτιά μέχρι τον οικισμό, να μπαίνει εύκολα στον οικισμό. Και πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουμε και κάτι: πέραν της μεγάλης έκτασης της φυσικής καταστροφής, κάτι που δεν το έκρυψα και είπα ότι έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη καταστροφή, ουσιαστικά οι περιουσίες των πολιτών προστατεύτηκαν. Τα χωριά προστατεύτηκαν γιατί ακριβώς μπορέσαμε Πυροσβεστική και εθελοντές και συχνά και κάτοικοι να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους. Δεν είχαμε κανένα χωριό το οποίο κάηκε παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε ακραίες συνθήκες και στον Έβρο χθες. Δύο χωριά προστατεύτηκαν αποτελεσματικά από την Πυροσβεστική και από τους κατοίκους. Όμως το τι γίνεται πέριξ ενός χωριού το οποίο είναι χτισμένο μέσα στα πεύκα, ποιες είναι οι οδοί διαφυγής, ξέρουμε αυτή τη στιγμή και πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι οι 50 – 100 οικισμοί στη χώρα οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικά όπως το Μάτι. Το γνωρίζουμε ήδη και πρέπει εκεί να προτεραιοποιήσουμε τις ενέργειές μας. Είναι σωστή αυτή η παρατήρησή σας».

«Διαθέσαμε κ. Ανδρουλάκη 250 εκατομμύρια σε δράσεις πρόληψης από το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι και στη μερική αναδιάρθρωση δίνεται ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα σε δράσεις πρόληψης. Και επανέλαβε: «Αν πιστεύει κάποιος ότι μπορούμε ως διά μαγείας να καθαρίσουμε το σύνολο των ελληνικών δασών από τη βιομάζα είναι βαθιά νυχτωμένος. Είναι κάτι που είναι πρακτικά ανέφικτο. Εξ ου και η προτεραιοποίηση έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ποιες είναι οι προτεραιότητες θα το ξαναπώ, τα περιαστικά δάση, γι αυτό και πονάει η απώλεια οποιουδήποτε πνεύμονα πρασίνου της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Γι αυτό και έγιναν δράσεις στο Σέιχ Σου, αλλά και στα περιαστικά δάση της Αττικής. Εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας κι αυτό είναι κάτι στο οποίο νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι όπως και στην ενίσχυση της δασικής μας υπηρεσίας».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει τη δική της αυτοκριτική κι έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα διορισμοί. Είπε όμως: «Ελάτε κάποια στιγμή στο Συντονιστικό, η πρόσκληση είναι ανοιχτή για να δείτε τι σημαίνει συντονισμός πυρκαγιάς, σε real time. Τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται όλοι οι φορείς πια, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δασολόγοι και οι δασικοί. Δεν υπήρξε πυρκαγιά στην οποία ο δασικός να μη βρίσκεται στο πεδίο». Εξήγησε ότι χαράσσονται από πριν κάποιες αντιπυρικές ζώνες, αλλά η φωτιά δεν κινείται πάντα με τον τρόπο που μπορούμε να προβλέψουμε και γι αυτό απαιτείται επί τόπου να χαραχτούν κάποιες άλλες κι αυτή είναι μια δουλειά που δεν την κάνει μόνος του ο πυροσβέστης, αλλά σε συνεργασία με το δασάρχη.

ΣχετικάΆρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

17/09/2026

Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτά τα οποία οραματιζόμουν για τη χώρα πριν από πολλά χρόνια τώρα γίνονται πράξη

10/09/2026

Τόνισε επίσης ότι σε όλες τις συσκέψεις οι δασικές υπηρεσίες και ο γενικός διευθυντής δασών συμμετέχει γιατί πολύ απλά απέκτησε πολιτικό προϊστάμενο.

Διάβασε ακολούθως απόσπασμα παλιότερων δηλώσεων του κ. Φάμελου στις οποίες ανέφερε ότι «είτε λόγω της κλιματικής αλλαγής, είτε λόγω της φυσικής ωρίμανσης δασικών οικοσυστημάτων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου κάποιες πυρκαγιές αποτελούν μία διαδικασία φυσικής ανανέωσης των δασικών οικοσυστημάτων. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μη γίνονται mega πυρκαγιές, δηλαδή να μην έχουν μεγαλύτερη έκταση και να μη γίνονται πυρκαγιές επί περιοχών που έχουν ήδη ξεκινήσει την αναγέννηση του δασικού οικοσυστήματος, γιατί τότε διακόπτεται οποιαδήποτε διαδικασία φυσικής αναγέννησης». Και σχολίασε: «Εσείς τα λέγατε και είναι σωστά. Τα λέγατε όταν ήσασταν υπουργός γιατί τώρα πρέπει να λέμε άλλα;».

Ολοκληρώνοντας επεσήμανε ότι «για οργανωμένους εμπρησμούς κανείς δε μίλησε, αλλά είναι βέβαιο και αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής ότι ένα μεγάλο κομμάτι των πυρκαγιών προέρχονται από ανθρώπινο χέρι, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση. Υπάρχουν όντως και κάποιες που προέρχονται από το ΔΕΔΔΗΕ. Είναι σωστό, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι προέρχεται από ανθρώπινο χέρι».

Τόνισε ότι καταθέτει στα πρακτικά πίνακα που δείχνει ότι 25 φωτιές ξεκίνησαν την 21η Αυγούστου στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι στην Αλεξανδρούπολη είχαμε δύο φωτιές. «Η δεύτερη φωτιά που ξεκίνησε στη μέση του πουθενά, εκεί που δεν υπήρχε στύλος της ΔΕΗ. Είναι κατά πάσα πιθανότητα φωτιά που ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι. Αν ξεκίνησε από αμέλεια ή από δόλο δεν το γνωρίζουμε και δεν ξέρω αν θα το μάθουμε. Αυτή ήταν η καταστροφική φωτιά, που ξεκίνησε στο κέντρο της Δαδιάς σε μια στιγμή που όλα τα μέσα ήταν απασχολημένα στο νότιο κομμάτι και λόγω του γεγονότος ότι υπήρχε πάρα πολύ καύσιμη ύλη επεκτάθηκε μέσα σε πέντε ώρες κι έγινε mega fire».

Υπογράμμισε ότι γνωρίζουμε συγκεκριμένα πράγματα όπως ότι η Δαδιά αποτελεί πέρασμα παράνομων μεταναστών, αλλά ότι δεν στοχοποίησε κανέναν. Ακόμη πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέει κανείς την παράνομη μετανάστευση με την πολιτική που ακολουθείται για τη μειονότητα στη Θράκη. «Είναι λάθος, είναι τελείως άστοχη αυτή η σύγκριση. Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας είναι Έλληνες πολίτες και κάποιες από τις φωτιές επηρέασαν μειονοτικά χωριά και οι άνθρωποι ήταν εκεί κι έβαλαν πλάτη μαζί με την Πυροσβεστική. Είναι δυνατόν να αφήνονται τέτοια υποννοούμενα; Μακριά από μας οποιαδήποτε τέτοια θεωρία και είναι λάθος να ακούγονται αυτά στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Προτιμάτε να έχετε κακό μέσο όρο ή μια κακή χρονιά ανέφερε για τη σύγκριση με την Πορτογαλία που την τελευταία δεκαετία έχει υψηλότερο μέσο όρο όσον αφορά στις πυρκαγιές. «Το καλύτερο θα ήταν να μην έχουμε καμία κακή χρονιά. Η διαφορά είναι ότι ήταν άλλες οι πραγματικότητες πριν από δέκα χρόνια και άλλες σήμερα. Εκεί υπεισέρχεται η κλιματική κρίση». Υπογράμμισε δηλαδή ότι οι mega φωτιές που γίνονται όλοι και συχνότερες απαιτούν μία διαφορετική αντιμετώπιση.

«Προφανώς και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό το οποίο έγινε», τόνισε επισημαίνοντας ότι ήρθε στο κοινοβούλιο να εξηγήσει τι έγινε και να σταθεί σε αυτό τουλάχιστον απευθυνόμενος στο τόξο του πολιτικού ορθολογισμού.

«Μπορούμε να διαφωνούμε, μπορεί να έχουμε άλλες προσεγγίσεις αν και δεν καταλαβαίνω ποια είναι η πρόοδος και η συντήρηση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς αλλά τουλάχιστον έχουμε ένα χρέος τα τρία κόμματα, να απομονώσουμε τις φωνές του απόλυτου ανορθολογισμού που το μόνο το οποίο κάνουν είναι να ψεκάζουν την κοινή γνώμη με θεωρίες συνωμοσίας και όχι απλά να μην αναβαθμίζουν το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, αλλά δυστυχώς ολοένα και περισσότερο να γκρεμίζουν την εμπιστοσύνη προς την πολιτική. Εγώ θα απαντώ σε αυτά πάντα», τόνισε κλείνοντας.

Ετικέτες: Κυριάκος Μητσοτάκηςφωτιές

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    17 Σεπ 2026

  • Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    17 Σεπ 2026

  • Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    16 Σεπ 2026

  • Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

    14 Σεπ 2026

  • Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας

    14 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ΣΑΕΚ ΑμεΑ Αθήνας και ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Έρχονται 200 προσλήψεις για ανέργους με μισθό έως 1.250 ευρώ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.