voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Μόνιμοι στη Πυροσβεστική: Ανοίγει ο δρόμος για 3.600 θέσεις εργασίας

    Σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) η Αττική και άλλες πέντε περιοχές της χώρας αύριο, Κυριακή

    Με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική

    Με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική

    ΙΣΑ: Έκκληση για εντατικοποίηση των μέτρων κατά των κουνουπιών λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

    ΙΣΑ: Έκκληση για εντατικοποίηση των μέτρων κατά των κουνουπιών λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

    Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο 8/8 σε όλη την Κρήτη

  • Εκπαίδευση
    Κατά 45.000 μειώθηκαν τα «πρωτάκια» στα σχολεία θα τελευταία 15 χρόνια

    Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς

    Voucher Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ 2026-2027: Τη Δευτέρα τα προσωρινά αποτελέσματα

    Ποιες ειδικότητες θα λειτουργήσουν στα δημόσια ΙΕΚ από το 2026-27

    Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα 500 κορυφαία παγκοσμίως

    Υπ. Παιδείας: 3,358 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το στεγαστικό επίδομα

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους άνω των 55 ετών

    Άρχισε η διαδικασία αιτήσεων για τις προσλήψεις στη Δημοτική αστυνομία

    ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Τα νέα οριστικά αποτελέσματα για τις μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Επιπλέον 8.000 επιδοτούμενες θέσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω – Άρχισαν οι αιτήσεις

    Ποιοι κλάδοι προγραμματίζουν τώρα προσλήψεις στην Ελλάδα

    Προσλήψεις: Έρχονται 3.589 μόνιμες και εποχικές έως το τέλος του καλοκαιριού!

  • Οικονομία

    Γονικές παροχές και δωρεές: Οι «παγίδες» και τα λάθη που μπορεί να κοστίσουν

    Διευρύνεται η εθνική πρωτοβουλία για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ σε 686 επώνυμους κωδικούς

    Πρώτη ημέρα των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

    Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι θα πληρωθούν τέλη στα Αυγούστου – Τι πρέπει να έχουν φροντίσει οι δικαιούχοι

    Ένα στα πέντε νοικοκυριά δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις οφειλές του προς τις τράπεζες

    Ελληνικά νοικοκυριά: Ανεβαίνει το εισόδημα, πέφτει η αποταμίευση

  • Εργασιακά

    Συντάξεις: Τα 5 SOS για λαμβάνετε πάνω από το 60% του μισθού

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Διευκρινίσεις από την ΓΣΕΕ για τις αμοιβές των εργαζομένων

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε καταβάλλονται – Όλες οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

    Αδειοδωρόσημο: Σήμερα η πληρωμή σε 91.455 εργατοτεχνίτες οικοδόμους

  • VOUCHER
    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»

    Στο «πράσινο ταμείο» η ενεργειακή αναβάθμιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου

    Voucher παιδικών σταθμών: Αυτά είναι τα λάθη που μπορούν να αφήσουν την αίτηση εκτός

    Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Στις 7 Αυγούστου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα και αύριο

    3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς – Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

  • Πολιτική

    Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

    Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Πολιτική

Μητσοτάκης : Πρέπει να προσαρμόσουμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στις ανάγκες μιας αγοράς εργασίας και ενός κόσμου που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα

από Σταύρος Καραΐνδρος
26/06/2021
σε Πολιτική

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Ό,τι κάνουμε πρέπει να αντανακλά σε καλύτερες προοπτικές για τους νέους. Όλες οι πολιτικές ενώνονται με ένα αόρατο νήμα που συνδέει τη δική μας με τη δική σας γενιά», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση με θέμα «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό». Η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο των εργασιών του forum «project2030.gr» το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δυναμική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η ΟΝΝΕΔ και δείχνει ότι η χώρα αλλάζει και δίνει την ευκαιρία σε νέους από όλη τη χώρα να συμμετέχουν σε έναν διάλογο για να συνδιαμορφώσουμε τη χώρα. «Εσείς θα γράψετε την επόμενη σελίδα της πατρίδας μας», είπε απευθυνόμενους στους νέους συμμετέχοντες.

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στον τομέα της εκπαίδευσης ξεκινώντας από την προσχολική αγωγή. Είπε επίσης πως πρέπει να προσαρμόσουμε τις ανάγκες του σχολείου μας σε έναν κόσμο που αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα. Ακόμη υπογράμμισε την ανάγκη να διευρύνουμε το πεδίο με θέματα που απαντούν σε προκλήσεις των καιρών όπως η περιβαλλοντική εκπαίδευση ή η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Στο σημείο αυτό μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απεργία της ΟΛΜΕ τη μέρα διεξαγωγής των εξετάσεων για τα πρότυπα σχολεία.

«Πρέπει με κάποιο τρόπο να προσαρμόσουμε τα σχολεία μας, το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στις ανάγκες μιας αγοράς εργασίας και ενός κόσμου ο οποίος αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Να εμπεδώσουμε την έννοια των δεξιοτήτων. Αυτών που αποκαλούμε Soft skills να φύγουμε από την παπαγαλία και να πάμε στην κριτική σκέψη. Να διευρύνουμε το θεματολόγιο των αντικειμένων που διδάσκουμε με ζητήματα που απαντούν στις προκλήσεις των καιρών, όπως η περιβαλλοντική εκπαίδευση ή η σεξουαλική αγωγή. Θέματα τα οποία αντιμετωπιζόντουσαν, ενδεχομένως, ως ταμπού. Αλλά σε μια κοινωνία η οποία εξελίσσεται και προοδεύει δεν μπορούν να μείνουν έξω από το εκπαιδευτικό αντικείμενο.

ΣχετικάΆρθρα

Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

06/08/2026
Συνομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον σκηνοθέτη της «Οδύσσειας», Κρίστοφερ Νόλαν

Συνομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον σκηνοθέτη της «Οδύσσειας», Κρίστοφερ Νόλαν

28/07/2026

Δείτε την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδουμε στα πρότυπα και στα πειραματικά σχολεία. Την Δευτέρα θα έχουμε εξετάσεις και πληροφορηθήκαμε χτες, δυστυχώς, ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει τι ακριβώς;

Εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στην Δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη, έτσι ώστε οι εξετάσεις αυτές να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων. Και μια από τις θετικές επιπτώσεις του νέου νόμου για το εργασιακό που ψηφίσαμε είναι ακριβώς αυτή. Ότι αν αυτή η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο μέσω κάποιου άλλου, δευτεροβάθμιου ή τριτοβάθμιου φορέα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Είπε επίσης πως στο πλαίσιο του forum θα γίνει μια αναλυτική συζήτηση με την υπουργό Παιδείας και για την τεχνική εκπαίδευση. Υπογράμμισε πως «δυστυχώς στη χώρα μας η τεχνική εκπαίδευση ήταν το αποπαίδι της εκπαίδευσης» αλλά και ότι είναι ανάγκη «να σπάσουμε και να αλλάξουμε κι αυτά τα στερεότυπα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε όμως και την ανάγκη προσαρμοστικότητας των σύγχρονων ανθρώπων και ειδικά των νεότερων καθώς όπως είπε «το σίγουρο είναι ότι εσείς στη διαδρομή σας θα χρειάζεται συνέχεια να επιμορφώνεστε και ενδεχομένως να αλλάξετε επάγγελμα».

Υπογράμμισε την επιλογή της κυβέρνησής του και τον σχεδιασμό που είχε από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση για τη δημιουργία «πολλών και καλών θέσεων εργασίας για τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας. Η πανδημία μας πήγε πίσω», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε παράλληλα στην επανάσταση που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την οποία προέκυψε το Ταμείο Ανάκαμψης και τα γρήγορα αντανακλαστικά για την ανταπόκριση στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την πρωτοφανή πανδημία. Μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει μία επενδυτική έκρηξη και δημιουργία καλών θέσεων εργασίας για τους νέους που είναι στη χώρα μας αλλά και για εκείνους που μπορεί να θέλουν να επιστρέψουν από το εξωτερικό.

Στο σημείο αυτό μάλιστα ανέφερε πως μέσα στην τελευταία εβδομάδα έγιναν μια σειρά από πολύ σημαντικές κινήσεις: «Τη Δευτέρα συμβασιοποιήσαμε τη Γραμμή 4 του μετρό. Προχθές υπεγράφη η σύμβαση για τον Ε65. Χθες υπεγράφη η μεταβίβαση των μετοχών από την Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως υπάρχει θετική ενέργεια σε ολόκληρο το σύστημα των start up επιχειρήσεων. Είπε ακόμη ότι η περιβαλλοντική πρόκληση είναι η μεγαλύτερη που αντιμετωπίζει ο πλανήτης αλλά και μία ευκαιρία.

Επίσης με αφορμή το άλμα που έγινε στον τομέα της ψηφιοποίησης, τόνισε πως έχουμε ακόμη πάρα πολλά βήματα και πάρα πολλούς πόρους στην ψηφιοποίηση και στη διασυνδεσιμότητα.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του, τόνισε ότι «η συμμετοχή των νέων στα κοινά, είναι πολύ σημαντική. Η ποιότητα της δημοκρατίας μας στηρίζεται τελικά στη συμμετοχή». Όπως είπε αυτό σημαίνει υγιής προβληματισμός και συμμετοχή στα κοινά, με την ευρύτερη έννοια.

Χαιρετίζοντας αυτή την πολύ ωραία πρωτοβουλία μίλησε για «εξαιρετικό πρόγραμμα και εξαιρετικό το εύρος των ανθρώπων που μετέχουν στη διαδικασία» και έκλεισε λέγοντας «Θα σας ενθαρρύνω να εντατικοποιήσετε τη συμμετοχή σας στα κοινά και τον δημόσιο διάλογο. Αρπάξτε τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σας».

Ετικέτες: Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    8 Αυγ 2026

  • Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    7 Αυγ 2026

  • Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

    6 Αυγ 2026

  • Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

    4 Αυγ 2026

  • Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    2 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    Αυτοί είναι οι άνεργοι που δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 έτων

    203 shares
    Share 81 Tweet 51
  • Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Παιδικοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Δωρεάν ένσημα από τη ΔΥΠΑ για μακροχρόνια ανέργους

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Τι προβλέπεται για τις μετεγγραφές φοιτητών για το νέο ακαδημαϊκό έτος

    42 shares
    Share 17 Tweet 11

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.