voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Χειρότερη τουριστική σεζόν αναμένουν για φέτος οι μισοί επιχειρηματίες στη Χαλκιδική

    Αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    προκήρυξη-προσληψεις-εοδυ-κομυ

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    Καιρός: Τι είναι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που φέρνει ψύχρα και βοριάδες, αλλά όχι βροχές

    Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους

    Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ

  • Εκπαίδευση
    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία αύριο

    Εθνικό Απολυτήριο: Οι αλλαγές που έρχονται

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη συμπληρωματική πρόσκληση του Μητρώου Εκπαιδευτικών ΔΥΠΑ

    ΔΥΠΑ: Ξεκινά πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον τομέα Ελιάς και Ελαιοκομίας

  • Θέσεις εργασίας

    Από 17 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 2.206 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

    “Φωνές” από ΟΕΝΓΕ για τις άδειες των υγειονομικών ενόψει εκλογών – Στηρίζει το ΚΚΕ

    ΠΟΕΔΗΝ: «Ζήτημα ημερών» η ανανέωση των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ για τους υγειονομικούς

    ΚΕΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για 700 προσλήψεις γιατρών – «Κλείδωσαν» οι 620 θέσεις, ζητούνται νευρολόγοι και ψυχίατροι

    Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

    Προσλήψεις στα νοσοκομεία εκτός ΑΣΕΠ: Λήγει η προθεσμία για τις 817 μόνιμες θέσεις

    Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τις 510 προσλήψεις στα νοσοκομεία

  • Οικονομία

    Υπουργείο Οικονομίας: 6 ιδιωτικοποιήσεις και 5 τομές στη φορολογία στο επίκεντρο για το 2026

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    e-ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

    Απόφαση “βόμβα” του ΣτΕ για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό στους Δήμους

    Παρατείνεται το πρόγραμμα επιδότησης αντλιών θερμότητας

    ΟΠΕΚΑ: To επίδομα των 391 ευρώ και ποιοι το δικαιούνται

  • Εργασιακά
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δωρεάν ένσημα για μακροχρόνια ανέργους: Ποιοι τα δικαιούνται

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Αυξήθηκε το επίδομα ασθένειας – Πόσα χρήματα θα παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι

    Αυξήθηκε το επίδομα ασθένειας – Πόσα χρήματα θα παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι

    ΟΠΕΚΑ: To επίδομα των 391 ευρώ και ποιοι το δικαιούνται

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Ρεπορτάζ: Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Έρχεται το νέο πρόγραμμα voucher έως 750 ευρώ

  • Πολιτική

    Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Υπέρ του νομοσχέδιου τάχθηκαν οι φορείς που κλήθηκαν να εκφέρουν γνώμη

    Κωστής Χατζηδάκης: Πρόσθετο πακέτο 160 εκατομμυρίων για στήριξη κτηνοτρόφων, βαμβακοπαραγωγών και σιτοπαραγωγών

    Κωστής Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες

    κπγ εξετασεις γλωσσομαθειας

    ΠΑΣΟΚ για Εθνικό Απολυτήριο: Θα συμμετάσχουμε στον διάλογο με προτάσεις, όχι ως σχολιαστές του κυβερνητικού σχεδίου

    ΥΠΑΙΘ: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα self test – Ποια έγγραφα θα συμπληρώνουν καθηγητές και μαθητές

    ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πρέπει να μείνουν στα χαρτιά

  • Εκλογές
    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Πολιτική

Μητσοτάκης: Πρόσθετοι πόροι 171 εκατ. ευρώ στη βιολογική κτηνοτροφία

από Νίκος Μοναστηριώτης
20/05/2022
σε Πολιτική

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια της νέας τυροκομικής μονάδας της εταιρείας Greek Family Farm στη Μαγνησία.

«Είμαστε έτοιμοι πια και έχουμε βρει τα σχετικά κονδύλια ώστε να διαθέσουμε 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία. Θα ικανοποιήσουμε με αυτό τον τρόπο παραπάνω από τα 2/3 των αιτήσεων των κτηνοτρόφων, ενώ ακόμα 70 εκατομμύρια θα διατεθούν και στη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η επιπλέον χρηματοδότηση θα συμβάλλει στον ευρύτερο μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής, που αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» με πρόνοιες για επενδύσεις ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα, η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει 19,3 δισεκατομμύρια ευρώ από την Κοινή Αγροτική Πολιτική για την νέα προγραμματική περίοδο, διατηρώντας αμετάβλητη την κοινοτική στήριξη, τη στιγμή που σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι πόροι μειώθηκαν κατά 10%.

«Μοιραζόμαστε μία προσπάθεια που υπηρετεί όλα όσα χρειάζεται σήμερα ο τόπος: σύγχρονη και καθετοποιημένη πρωτογενή παραγωγή, νέες θέσεις εργασίας, εξαγωγές, προστασία του εμβληματικού μας προϊόντος, της φέτας, προστασία του περιβάλλοντος αλλά και ταυτόχρονα αναζωογόνηση της ελληνικής περιφέρειας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε ότι «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2021 η Ελλάδα εξήγαγε περισσότερα τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα από όσα εισήγαγε». «Είναι μία επίδοση που έχουμε να τη δούμε από το μακρινό 1984 και αποκτά πια χαρακτηριστικά μονιμότητας», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

ΣχετικάΆρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Πριν από τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν

03/02/2026
Μητσοτάκης: “Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη – Θα είναι υποψήφιος στον Έβρο”

Αγρότες: Αυτά συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση με τον Μητσοτάκη

20/01/2026

Αναφερόμενος στις παγκόσμιες αναταράξεις στην αγορά ενέργειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε σε παραγωγούς ότι «θα σταθούμε στο πλευρό σας όσο διαρκεί αυτή η κρίση», ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στάθηκε στην προεκλογική υπόσχεσή του για αναβάθμιση της αξίας των ελληνικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με εργαλείο την ποιότητα και την αναγνώριση της μοναδικότητάς τους.

«Είχα τότε δεσμευτεί ότι θα καταπολεμήσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος για να μπορέσετε να πάρετε τις τιμές που σας αξίζουν», είπε αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με ορεινούς κτηνοτρόφους στη Σαμαρίνα το 2018. «Είναι κάτι το οποίο πετύχαμε» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση. «Συγκράτησα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την μεγάλη προσοχή την οποία αποδίδεται στους εργαζόμενους της εταιρείας σας. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς ευχαριστημένους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση αυτή έχει αναγνωρίσει τη σημασία οι εργαζόμενοι να μπορούν να συμμετέχουν στην προστιθέμενη αξία που δημιουργούν οι επιχειρήσεις και για αυτό και είχαμε το θάρρος να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό κατά 50 ευρώ το μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου. Στο τέλος του μήνα, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα πάρουν για πρώτη φορά αυτή τη σημαντική αύξηση η οποία ουσιαστικά ισοδυναμεί με έναν ετήσιο μισθό, πρόσθετο στο εισόδημά τους», ανέφερε.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στη γραμμή παραγωγής φέτας και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, οι οποίες είναι σε πλήρη λειτουργία. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους στη μονάδα, ενώ ακολούθησε συζήτηση με κτηνοτρόφους και παραγωγούς προϊόντων ΠΟΠ από όλη την Ελλάδα που συνεργάζονται μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι οι νέες υποδομές θα αυξήσουν τις παραγωγικές δυνατότητες της Greek Family Farm, η οποία εξάγει περίπου το 98% της παραγωγής της έχοντας αγοραστές σε τέσσερις ηπείρους, ενώ αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του Hochland Group, κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου στην αγορά τυριού. Πέραν της εξωστρέφειας, η εταιρεία έχει αμιγώς «πράσινα» χαρακτηριστικά, με έμφαση στην κυκλική αξιοποίηση της παραγωγής. Ενδεικτικό είναι πως η μονάδα διαθέτει δικό της φωτοβολταϊκό σταθμό ενώ χάρη στη μετατροπή βιοαερίου σε θερμική ενέργεια από τις αρχές του 2023 θα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της μονάδας όσον αφορά τα συμβατικά καύσιμα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην εξασφάλιση συνθηκών ευζωίας για το ζωικό κεφάλαιο. Η Greek Family Farm είναι η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που έλαβε τη σχετική πιστοποίηση «Animal Welfare Certified».

Ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Τσαγκάρης παρουσίασε τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας. «Οφείλω να τονίσω ότι όλα αυτά γίνονται μέσα από την ασφάλεια που εμπνέει η δική σας διακυβέρνηση, στην οποία βρίσκουμε εμείς οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές ευκαιρίες, καινοτόμες ιδέες και τη στήριξη να ακολουθήσουμε την ανάπτυξη που εσείς χαράζετε για τη χώρα μας», τόνισε.

«Το ένα που είναι αναγκαίο και υπάρχει σήμερα είναι η ασφάλεια που δίνει η παρούσα κυβέρνηση στις επενδύσεις, αλλά όχι μόνο στις μεγάλες, η προσοχή που δίνει, η στήριξη που προσφέρει, μέσα από πολλά προγράμματα, στον κάθε Έλληνα κτηνοτρόφο, στον κάθε Έλληνα αγρότη που θέλει να επενδύσει» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει με «κάθε τίμημα» τα ελληνικά προϊόντα. «Μας ενδιαφέρει ο μόχθος του Έλληνα κτηνοτρόφου να έχει την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί», είπε.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στάθηκε, μεταξύ άλλων, στη στήριξη που έχει δοθεί ώστε να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο κοινωνίας κάθε κρίση ή δυσκολία. «Στις δύσκολες στιγμές ο πρωθυπουργός ήταν πάντα εδώ». «Ήταν εδώ και ήταν πολλές φορές, στον «Ιανο», στο «Διομήδη» και ήταν εδώ όχι με λόγια», είπε ο κ. Αγοραστός, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις στην Μαγνησία έχουν λάβει ενισχύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστας Μπαγινέτας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης, και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας και ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Ετικέτες: Κυριάκος Μητσοτάκηςβιολογική κτηνοτροφία

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Υπέρ του νομοσχέδιου τάχθηκαν οι φορείς που κλήθηκαν να εκφέρουν γνώμη

    5 Φεβ 2026

  • Κωστής Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες

    4 Φεβ 2026

  • κπγ εξετασεις γλωσσομαθειαςΠΑΣΟΚ για Εθνικό Απολυτήριο: Θα συμμετάσχουμε στον διάλογο με προτάσεις, όχι ως σχολιαστές του κυβερνητικού σχεδίου

    3 Φεβ 2026

  • ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πρέπει να μείνουν στα χαρτιά

    3 Φεβ 2026

  • Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

    3 Φεβ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τέλη κυκλοφορίας: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ΑμεΑ από την ΑΑΔΕ για απαλλαγή από αυτά

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • Έρχονται 279 μόνιμες προσλήψεις σε ΟΠΕΚΑ, e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Προσλήψεις στην Περιφέρεια Κρήτης

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Από 17 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 2.206 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

    44 shares
    Share 18 Tweet 11

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.