Ο Νίκος Ηγουμενίδης για τα αθλητικά σχολεία

Ο Νίκος Ηγουμενίδης για τα αθλητικά σχολεία

20 Μαΐου 2020

Σχετικά με το ζήτημα δημιουργίας αυτόνομων αθλητικών σχολείων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Το ζήτημα δημιουργίας αυτόνομων αθλητικών σχολείων σε όλη την επικράτεια δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε με «διαρροές», ούτε με όρους πελατειακούς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πλάι στα Μουσικά, τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, θα πρέπει να υπάρχουν και Αθλητικά Σχολεία. Ωστόσο, για μια τέτοια προσπάθεια χρειάζεται μια συνολική μεταρρύθμιση. Απαιτείται σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και αξιοποίηση και επιτάχυνση όλων των διαθέσιμων κονδυλίων που σήμερα «λιμνάζουν» για σύγχρονες αθλητικές υποδομές.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση, οι φήμες για 2 μόνο αυτόνομα σχολεία αθλητικά στην χώρα– και μάλιστα αφήνοντας εκτός το Ηράκλειο με την προηγούμενη εμπειρία των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου-Λυκείου και με τη δυνατότητα που δίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αναβάθμιση σημαντικών αθλητικών υποδομών-  ασφαλώς και δεν βοηθούν.

Η χαρακτηριστική απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και τα πισωγυρίσματα της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκαν και στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, είναι διαρκώς σε βάρος του τόπου».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<