voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ: Μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη – Στα 318 χιλιοστά το ύψος βροχής στο Ξυλόσκαλο Χανίων

    Εκτός λειτουργίας, έως την Κυριακή, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ

    Ευ. Τουρνάς: Προετοιμαζόμαστε για το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κρήτη. Πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή

    Με 300.000 αντιγριπικά εμβόλια εφοδιάζονται τα φαρμακεία του νομού

  • Εκπαίδευση

    Σχολικές εκδρομές: «Καμπανάκι» από τους καθηγητές για τις νέες ευθύνες

    Νίκος Παπαϊωάννου από τη συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων Πρυτάνεων: «Ανοίγουμε πόρτες για τα πανεπιστήμια μας και δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες στους φοιτητές»

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

    Ζαχαράκη: “Πάνω από 53.000 οι διορισμένοι όλων των βαθμίδων”

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 3.262 προσλήψεις

    Περισσότερες από 140 επιχειρήσεις και 3.500 θέσεις εργασίας στην 58η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στην Αθήνα

    Προκήρυξη για 60 προσλήψεις στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

    Λήγει η προθεσμία για 35 προσλήψεις μόνιμων Γραμματέων στο ΣτΕ

  • Οικονομία

    «Σπίτι μου 3»: Δάνεια έως 230.000 και σπίτια έως 300.000 ευρώ

    Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο θα πωλείται – Που μπορεί να φθάσει η επιδότηση

    ΑΑΔΕ: Νέα διαδικασία για φορολογικές απαντήσεις πριν από μια συναλλαγή

    ΟΠΕΚΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα επιδόματα 300 και 600 ευρώ

  • Εργασιακά

    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Νωρίτερα οι πληρωμές στους συνταξιούχους

    ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές Σεπτεμβρίου – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία

    Κεραμέως: «Επεκτείνεται και ενισχύεται με 5.000 πρόσθετες θέσεις πλήρους απασχόλησης το πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων γυναικών»

    Επίδομα 400 ευρώ στους συνταξιούχους: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

  • Πολιτική

    Kυρ. Μητσοτάκης: Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες – Καμία ξεχασμένη περιοχή της πατρίδας

    Μιχαηλίδου: Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    Υπουργικό Συμβούλιο: Όλες οι αλλαγές σε οικονομία, social media, Δημόσιο, Δικαιοσύνη και φυλακές- 20.870 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Προστατεύουμε τους συνεπείς οφειλέτες. Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα λογοδοτούν»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Παππάς: Μόνο το 25% των μισθωτών καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις

από Νίκος Μοναστηριώτης
31/10/2024
σε Πολιτική

107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Απέναντι στην προσδοκία του ελληνικού λαού για μια προοδευτική αλλαγή, μόνο ο ενισχυμένος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να είναι ο καταλύτης. Αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό και θα γίνει», είπε ο Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ως προς το νομοσχέδιο υποστήριξε ότι «υποβαθμίζει τους ΟΤΑ και ενισχύει τον συγκεντρωτισμό και τους μεγάλους παίκτες», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία «για την προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας με αφορμή την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάρκων».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία κατηγορώντας τη ότι επιχειρεί να εισφέρει μία επίφαση αντικειμενικότητας, «η οποία αποπολιτικοποιεί τα ζητήματα καθορισμού του μισθού» παρακάμπτοντας μερικά θεμελιώδη ζητήματα. Όπως είπε ειδικότερα η χώρα μας είναι «στον πάτο της Ευρώπης» όσον αφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς «μόνο το 25% των μισθωτών εργαζομένων καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας». «Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 45% και ο στόχος που έχει βάλει η Ε.Ε. είναι το 80%. Πώς πιστεύετε με την πολιτική σας ότι μπορεί να πιαστεί αυτός ο στόχος;», είπε. Μίλησε, επίσης, για ραγδαία αύξηση εργατικών δυστυχημάτων, σχολιάζοντας ότι «αυτό δεν είναι φυσικό φαινόμενο» και πως, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση έχει «μετατρέψει τους μικρομεσαίους, μέσω της τεκμαρτής φορολόγησης, σε συμπιεστές των μισθών των εργαζομένων». Είπε ακόμη ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση φόρων «αφορούν το απώτερο μέλλον»: «διότι για τον προϋπολογισμό του 2025 έχετε 2,5 δισ. ευρώ παραπάνω έσοδα από φόρους, 1,5 δισ. από τον ΦΠΑ και 1 δισ. από τον φόρο εισοδήματος. Και πότε λέτε ότι θα μειώσετε τους φόρους; Το 2027 και το 2028. Τα έτη, που με βάση το δικό σας μεσοπρόθεσμο, ο ρυθμός ανάπτυξης πέφτει στο μισό σε σχέση με το 2% που προβλέπεται για την επόμενη χρονιά. Προσέξτε, την ίδια χρονιά που προβλέπετε μείωση του ρυθμού ανάπτυξης, λέτε ότι θα μειώσετε και τους φόρους».

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «απέναντι στον αγώνα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη λήθη, υπάρχει η μεθοδευμένη και γιγάντια επιχείρηση ιστορικού αναθεωρητισμού από τον κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά το άνοιγμα των αρχείων του υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο της κατοχής όπως και να επιτραπεί η πρόσβαση στα αρχεία των υπηρεσιών και των Σωμάτων Ασφαλείας. Με αφορμή δε την επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας στην χώρα μας, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης και παραγραφής των γερμανικών επανορθώσεων. «Όπως είχε πει ο πρώτος αντάρτης της Ευρώπης, ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, και ένα ευρώ να ήταν έχουμε την υποχρέωση και το δικαίωμα να τις διεκδικήσουμε», πρόσθεσε.

ΣχετικάΆρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρόταση για κατοικίες με ενοίκιο 5 ευρώ/τ.μ. μέσω αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΦΚΑ

28/09/2026

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος

09/07/2026

Αναφερθείς στα ελληνοτουρκικά ο κ. Παππάς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από τις 28 Σεπτεμβρίου ενημέρωση από τον κ. Μητσοτάκη. «Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε σε ποια βάση γίνεται (σ.σ.: ο διάλογος). Να ακούσουμε αν το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας της εξωτερικής μας πολιτικής και να δούμε εάν κάποτε θα αξιολογήσετε ότι την περίοδο 2015 μέχρι 2019 η Ελλάδα είχε μια δυναμική εξωτερική πολιτική που πολλαπλασίασε το διπλωματικό της εκτόπισμα και την έφερε στο κέντρο των εξελίξεων στην περιοχή. Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή», τόνισε.

Μιλώντας για τη δήλωση της ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζεμπεργκ «απέναντι στην κ. Καρυστιανού», σχολίασε ότι «όσοι σας γνωρίζαμε, υποψιαζόμασταν ότι θα έρθει η μέρα που θα μπει στην αίθουσα ο κ. Καραμανλής και θα τον χειροκροτάτε με χέρια και με πόδια. Δεν περιμέναμε, όμως, αυτό το επίπεδο της αποκτήνωσης, αυτή τη χυδαία επίθεση απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών». «Είναι όνειδος η κάλυψη που δίνεται μέχρι αυτή τη στιγμή στην ευρωβουλευτή σας», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς ζήτησε από την κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της για την επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση. «Ποια άρθρα θέλετε να αναθεωρήσετε; Για να αντιληφθούμε και εμείς, εάν θα επιδιώξετε πλειοψηφίες αναθεώρησης που κοιτάνε και προς τα δεξιά σας. Για να καταλάβει και ο λαός ποια κατεύθυνση θέλετε να δώσετε στη συνταγματική αναθεώρηση», σχολίασε. Ρώτησε αν η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το άρθρο για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων ή «μήπως το άρθρο που διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του νερού;». «Μήπως θα πειράξετε το άρθρο που διασφαλίζει την οικονομική αυτοτέλεια των Ανεξάρτητων Αρχών; Διότι δεν σας βγήκε σήμερα η μεθόδευση σε σχέση με τον Συνήγορο του Πολίτη. Μήπως το άρθρο για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών; Ακούμε κι ότι ο εισαγγελέας δεν κάλεσε κρίσιμους μάρτυρες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων», συνέχισε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «ήταν πάντα πεδίο ευρύτερων συναινέσεων, όχι πεδίο εσωκομματικών διευθετήσεων και με αυτή την έννοια, η δική μας θέση και η δική μας η πρόταση θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την Αριστερά ή την ευρύτερη προοδευτική παράταξη. Περιμένουμε να δούμε και τις δικές σας προθέσεις και θα σας κρίνει και ο λαός».

Ετικέτες: Νίκος Παππάςσυλλογικές συμβάσειςΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Kυρ. Μητσοτάκης: Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες – Καμία ξεχασμένη περιοχή της πατρίδας

    2 Οκτ 2026

  • Μιχαηλίδου: Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    1 Οκτ 2026

  • Κυριάκος Πιερρακάκης: «Προστατεύουμε τους συνεπείς οφειλέτες. Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα λογοδοτούν»

    30 Σεπ 2026

  • Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο πλαίσιο για ανηλίκους στα social media

    29 Σεπ 2026

  • Π. Μαρινάκης: Θα υπάρξει στήριξη των νοικοκυριών με έμφαση στο πετρέλαιο θέρμανσης

    29 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Από σήμερα οι αιτήσεις για 75 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Λήγει η προθεσμία για 35 προσλήψεις μόνιμων Γραμματέων στο ΣτΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επίδομα παιδιού: Πληρώνεται την προσεχή εβδομάδα η τέταρτη δόση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι δεν πήραν τα χρήματα που περίμεναν και τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.