Παρέμβαση Βαρδάκη για το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου

Παρέμβαση Βαρδάκη για το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου

31 Ιανουαρίου 2020

Με ερώτησή του, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής Ηρακλείου, επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου, με δικηγόρους, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, να μειωθεί ο όγκος των υποθέσεων και να παύσει η ταλαιπωρία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου υπολειτουργεί σε μια πόλη των 200.000 κατοίκων, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται όχι μόνο σοβαρές καθυστερήσεις στην καταχώριση πράξεων, αλλά και αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν τις περισσότερες φορές να εξυπηρετηθούν έγκαιρα.

Ο κ. Βαρδάκης τονίζει, μέσω της ερώτησης ότι λόγω έλλειψης δικηγόρων στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, οι πράξεις συμβολαίων, αγωγών, δικαστικών αποφάσεων, αιτήσεων, προδήλου σφάλματος κλπ, στέλνονται στα κτηματολογικά γραφεία Άρτας και Μυτιλήνης, τα οποία διαθέτουν δικηγόρους, προκειμένου να γίνουν εισηγήσεις, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαδικασιών. Επιπλέον, όλο το βάρος τόσο της εξυπηρέτησης του κοινού, όσο και της καταχώρισης πράξεων, τα έχει επωμιστεί η Προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου, που είναι ταυτόχρονα και Υποθηκοφύλακας Ηρακλείου.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να ενσκήψει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία του Ηρακλείου και να προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη δύο δικηγόρων, γεγονός που θα επιτρέψει την αποτελεσματική λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<