voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Υπόθεση θανάτου Μαζωνάκη: Οι επισκέψεις της Επιτροπής Ελέγχου του ΙΣΑ στο ιατρείο του Κολωνακίου- Τι διαπιστώθηκε στους ελέγχους

    «Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ»: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

    Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορουμένης γιατρού

    ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας – Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»

  • Εκπαίδευση

    Συγκέντρωση σχολικών ειδών στη ΧΑΝΘ για μαθητές-πρόσφυγες

    Ζαχαράκη: Περίπου 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών στη δεύτερη φάση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Μη κρατικά πανεπιστήμια: Δεν χάνεται ο χρόνος σπουδών των φοιτητών – Τι προβλέπει η τροπολογία

  • Θέσεις εργασίας
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Προκήρυξη για προσλήψεις 11 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου

    Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 30/09 οι αιτήσεις για 350 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις ΕΠΟΠ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

  • Οικονομία

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Νέα καθυστέρηση στην υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

  • Εργασιακά

    Κεραμέως: Επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 500.000 εργαζόμενους – Tι απάντησε για το επίδομα εργασίας

    Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις, από τις 23/09 ξεκινά η διαδικασία και στα ΚΕΠ

    Ειδικό εποχικό βοήθημα 2026: Ποιοι δικαιούνται από 719 έως 1.438 ευρώ

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

  • Πολιτική

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

    Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας

    Παύλος Μαρινάκης για συνέντευξη Ανδρουλάκη: «Έταξε μέτρα δισεκατομμυρίων – Τον λογαριασμό θα πληρώσει ο ελληνικός λαός»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Σ. Βαρδάκης: «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει το ΚΕΘΕΑ και τον σκοπό λειτουργίας του»

από press room
15/04/2021
σε Πολιτική
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης κατά την ομιλία του στη σημερινή, τρίτη  ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του Προϋπολογισμού του 2017, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης κατά την ομιλία του στη σημερινή, τρίτη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του Προϋπολογισμού του 2017, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την επιλογή της Κυβέρνησης να διαλύσει το ΚΕΘΕΑ και τον σκοπό λειτουργίας του, στηλιτεύουν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

Από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ήταν η κατάργηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που υπηρετεί έναν πολύ ευαίσθητο κοινωνικό χώρο. Έπειτα από 37 έτη υποδειγματικής λειτουργίας του, καταργήθηκε η αποστολή του, ο σκοπός του και η δυνατότητά του, για ίδρυση νέων μονάδων. Με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Υγείας έλεγξε πολιτικά το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο επί χρόνια εκλεγόταν δημοκρατικά και ήταν άμισθο, ρίχνοντας «ευθεία βολή» στα προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, που προσφέρουν ποιοτική δημόσια δωρεάν απεξάρτηση χωρίς διακρίσεις.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Κέντρου, η Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ και η πολυδιαφημισμένη αναβάθμισή της από τον υπουργό Υγείας μετατρέπεται από αποφασιστικό όργανο, σύμφωνα με τον νόμο 4638/18.11.2019, σε όργανο που «αποφαίνεται» και εγκρίνει, εκ των υστέρων, αυτά που το Δ.Σ. αποφασίζει να θέσει υπόψη της και μόνο. Η εκλεγμένη με δημοκρατικό τρόπο Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΕΘΕΑ μετατρέπεται στην ουσία σε πειθαρχικό όργανο στα χέρια της διοίκησης, η οποία ελέγχει και τις αλλαγές του Κώδικα Δεοντολογίας. Καταργούνται, διά νόμου, οι συλλογικές συμβάσεις στο ΚΕΘΕΑ. Το 1/3 του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας αφορά πειθαρχικά μέτρα, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου του οργανισμού διά του ελέγχου των εργαζομένων του. Απαλείφονται όλες οι διαδικασίες και τα όργανα ελέγχου της διοίκησης χωρίς να αντικαθίστανται από άλλα.

Σήμερα, η κυβέρνηση επιχειρεί ένα τελικό χτύπημα στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, επιλέγοντας την κατάργηση των θεραπευτικών προγραμμάτων και τη μείωση των θεραπευτικών δομών κατά 1/3 με συγχωνεύσεις ανόμοιων θεραπευτικών δομών, όπως των προγραμμάτων στις φυλακές με τις δομές απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, με μετονομασία όλων των θεραπευτικών προγραμμάτων σε «διευθύνσεις κλινικών εφαρμογών». Οι θεραπευτικές κοινότητες θα αντικατασταθούν από ξενώνες διαμονής και κέντρα σωματικής αποτοξίνωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εστιάζει στη μείωση της βλάβης με πιο φθηνές μορφές απεξάρτησης, που θα αφορούν τις πρώτες 14 ημέρες που διαρκούν τα στερητικά σύνδρομα.

ΣχετικάΆρθρα

Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευάγγελος Αποστολάκης

28/11/2024
Ψηφοφορία από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο στα γραφεία του κόμματος στην Θέρμη, στην Θεσσαλονίκη, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024. 
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Σ. Φάμελλος με 49,41%

24/11/2024

Το ΚΕΘΕΑ όμως ήταν ένας οργανισμός που δεν βοηθούσε μόνο στη θεραπεία, και στη σωματική απεξάρτηση αλλά και στην ένταξη. Παρείχε ψυχολογική στήριξη στους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους και πλήρη νομική στήριξη για όλα τα ζητήματα που χρειάζονταν οι χρήστες, καθώς πολλοί έχουν θέματα με τη δικαιοσύνη. Για τον κ. Μητσοτάκη αρκεί μόνο η διόγκωση του διοικητικού μηχανισμού και η επαναφορά του καθορισμού αμοιβών για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ.

Οι βουλευτές επισημαίνουν στην ερώτησή τους ότι είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και με τις ίδιες θεραπευτικές μεθόδους άνθρωποι, οι οποίοι έχουν διαφορετικές εξαρτήσεις, αλλά και ενήλικοι και ανήλικοι εξαρτημένοι. Ο σκοπός των θεραπευτικών κοινοτήτων δεν είναι μόνο η σωματική απεξάρτηση, αλλά η συνολική υποστήριξη των εξαρτημένων και των οικογενειών τους, ψυχολογική και νομική, με τελικό στόχο την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Τέλος, καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει αν θα σταματήσει κινήσεις και αποφάσεις που διαλύουν το σκοπό και την κοινωνική προσφορά του ΚΕΘΕΑ, καθώς και αν θα επαναφέρει το προηγούμενο μοντέλο διοίκησης.

Ετικέτες: syrizaΒαρδάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    16 Σεπ 2026

  • Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

    14 Σεπ 2026

  • Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας

    14 Σεπ 2026

  • Παύλος Μαρινάκης για συνέντευξη Ανδρουλάκη: «Έταξε μέτρα δισεκατομμυρίων – Τον λογαριασμό θα πληρώσει ο ελληνικός λαός»

    13 Σεπ 2026

  • Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη θέση για να προκύψει η πολιτική αλλαγή

    13 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εποχικό επίδομα ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 1.438 ευρώ, πώς θα κάνετε αίτηση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Άρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για 315 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπηρικά επιδόματα: Αυξάνονται σε 218.000 δικαιούχους από το 2027

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.