«Σε απόγνωση χιλιάδες γονείς φοιτητών-αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο των παιδιών τους»

«Σε απόγνωση χιλιάδες γονείς φοιτητών-αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο των παιδιών τους»

25 Φεβρουαρίου 2021

Mε ερώτηση του προς τα αρμόδια Υπουργεία, ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι είναι σε απόγνωση χιλιάδες γονείς φοιτητών, οι οποίοι  αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο των παιδιών τους και ζητά την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος κατοικίας για αυτούς που το δικαιούνται.

 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

 «Υπάρχουν πάρα πολλοί γονείς  που εκμισθώνουν στα παιδιά τους φοιτητικές κατοικίες, εκτός του τόπου διαμονής τους αλλά σύμφωνα με τις Κυβερνητικές αποφάσεις δεν δικαιούνται την έκπτωση ενοικίου, καθώς δεν πρόκειται για επαγγελματική στέγη και ούτε είναι μισθωτοί και σε αναστολή. Οι συγκεκριμένοι γονείς, στη πλειοψηφία τους, ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν περιέλθει σε απόγνωση.

Όπως αναφέρουν οι γονείς των παιδιών αυτών, σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την φοιτητική στέγη, αφού το κράτος δεν τους υποστηρίζει, δεδομένων μάλιστα των δυσμενέστατων οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Επειδή υπάρχουν πολλοί γονείς φοιτητών που δεν δικαιούνται ούτε έκπτωσης-ούτε αποζημίωσης για τα ενοίκια των σπουδάζοντων παιδιών τους.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Τι συγκεκριμένα μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τους γονείς φοιτητών που ενοικιάζουν εκτός του τόπου διαμονής και δεν περιλαμβάνονται σε κανένα μέτρο στήριξης;

-Εξετάζετε ενδεχομένως την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος κατοικίας για αυτούς που δικαιούνται»;

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<