voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Βατικανό: Ο Πάπας Λέων διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα

    Κακοκαιρία στην Αττική: «Ιδιαίτερη προσοχή κατά την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία», το μήνυμα Χαρδαλιά

    Δίκη για τα Τέμπη: Με καταθέσεις επιζώντων-τραυματιών της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση

    Κακοκαιρία: Σε Red Code Αττική, Εύβοια και άλλες 6 περιοχές

  • Εκπαίδευση

    Συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της 21ης Οκτωβρίου

    Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί την Τετάρτη 14/10, λόγω της κακοκαιρίας, σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με απόφαση του περιφερειάρχη

    Σοφία Ζαχαράκη: «Οι μετεγγραφές και οι μετακινήσεις φοιτητών στα Πανεπιστήμια ολοκληρώθηκαν και ανακοινώθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά»

    Κλειστά σχολεία την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας: Σε ποιες περιοχές

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 4.747 θέσεις της προκήρυξης 2ΓΒ/2026

    Στην Κέρκυρα το 12ο JobReady by DYPA την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου

    Που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027

    Άρχισαν οι αιτήσεις για 422 προσλήψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

  • Οικονομία

    Μητρώο Δεξαμενών Καυσίμων: Προθεσμία μίας εβδομάδος για οριστικοποίηση στοιχείων για 450 πρατηριούχους – Πρόστιμο έως 15.000 ευρώ και αποκλεισμός από διάθεση καυσίμων χωρίς Ειδικό Φόρο σε αγρότες από 1ης Νοεμβρίου

    Χατζηδάκης: Έρχεται τριπλή παρέμβαση στα καύσιμα

    Πιερρακάκης: Αύξηση 30% στο επίδομα θέρμανσης φέτος σε σχέση με πέρυσι

    Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει φέτος

  • Εργασιακά

    ΓΣΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων

    Αντιμισθίες αιρετών ΟΤΑ: Ποιοι παίρνουν αύξηση 20% με υπουργική σφραγίδα

    ΔΥΠΑ: Αύξηση 29,1% στις αιτήσεις για ΣΑΕΚ – Ποιες ειδικότητες κερδίζουν έδαφος

    Επίδομα 300 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Ποιοι «κόβονται» από το επίδομα

  • VOUCHER

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

  • Πολιτική

    Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης σε 10 ακόμη Περιφερειακές Ενότητες

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Εορταστικό πακέτο στα σούπερ μάρκετ

    Κυρανάκης: Δεν υπάρχει καμία άλλη κυβέρνηση η οποία να έχει μειώσει 90 φόρους – Τα προγράμματα και η επιστροφή ενοικίου

    Κ. Κυρανάκης: 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη λάβει στήριξη από τα προγράμματα του stegasi.gov.gr

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε με πράξεις το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας

από NEWS ROOM
20/08/2026
σε Πολιτική

104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο σύνολο των πολιτικών του υπουργείου Ανάπτυξης και συνολικά της κυβέρνησης, που στηρίζουν το διαθέσιμο εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, μέσα από παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους ζωής, την ενίσχυση της παραγωγικής οικονομίας και τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «10 Παντού» του OPEN.

Αναφορικά με την εθνική πρωτοβουλία για τη μείωση των τιμών, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου, ενώ προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει οριστικοποιηθεί η λίστα των προϊόντων και τα ποσοστά των μειώσεων.

«Σημασία για μένα δεν έχει πόσοι ακριβώς θα είναι οι κωδικοί των προϊόντων. Σημασία έχει να είναι προϊόντα, τα οποία είναι μαζικής κατανάλωσης, άρα αφορούν το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, τη μέση ελληνική οικογένεια: τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης, βασικά είδη συντήρησης του νοικοκυριού», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, με πολλές εκατοντάδες κωδικούς. Όπως διευκρίνισε, για τη συμμετοχή ενός προϊόντος στην πρωτοβουλία η μείωση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5%, με διάρκεια από δύο έως τέσσερις μήνες, ενώ σε ορισμένα προϊόντα οι προτεινόμενες μειώσεις είναι διψήφιες. Η πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει όλες τις βασικές κατηγορίες προϊόντων, τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης, καθώς και σχολικά είδη.

«Η πρωτοβουλία θα αφορά ασφαλώς και τα σχολικά είδη, καθώς τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου για τις οικογένειες που έχουν παιδιά υπάρχει το έξοδο των σχολικών ειδών», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Για κάποιον που μετράει πάρα πολύ το πόσα χρήματα δίνει στο σούπερ μάρκετ, το να μειωθεί το μηνιαίο κόστος του για ένα διάστημα κατά 40 ή 50 ευρώ είναι σημαντική υπόθεση».

ΣχετικάΆρθρα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Εορταστικό πακέτο στα σούπερ μάρκετ

13/10/2026

Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε 95 παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Κρήτη με 140 εκατ. ευρώ – Δημιουργούνται πάνω από 1.200 νέες θέσεις εργασίας»

18/09/2026

Με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οποία ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο -0,4% σε ετήσια βάση και στο -2,3% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, καταγράφοντας τη χαμηλότερη μηνιαία μεταβολή μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή δείχνει πως η συμφωνία για τη συγκράτηση των τιμών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποδίδει. «Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι έχουν μειωθεί οι τιμές όλων των προϊόντων ή ότι δεν υπάρχουν προϊόντα στα οποία αυξήθηκαν οι τιμές», ξεκαθάρισε και τόνισε: «Δεν πανηγυρίζουμε και δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση. Εργαζόμαστε μαζί με τους φορείς της αγοράς για την κοινωνία και μαζί με την κοινωνία, γιατί η ευθύνη μας είναι, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με τη βελτίωση των μισθών, να έχουμε και μια πιο δίκαιη, λειτουργική και ανταγωνιστική αγορά».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την ενίσχυση της βιομηχανίας, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Αλλάξαμε πλήρως τη στρατηγική και τη νοοτροπία του Αναπτυξιακού Νόμου. Αυτή την ώρα που μιλάμε είναι σε εξέλιξη περίπου 500 παραγωγικές επενδύσεις στον τομέα της βιομηχανίας, που κατά 95% γίνονται στην περιφέρεια, στην ελληνική επαρχία και ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές».

Όπως επισήμανε, στη βιομηχανία έχουν δημιουργηθεί 60.000 επιπλέον θέσεις εργασίας τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ οι ετήσιες μικτές απολαβές κινούνται γύρω στις 25.000 ευρώ και είναι υψηλότερες από τον μέσο όρο της οικονομίας. «Θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον ρόλο της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας σημαίνει καλύτερους μισθούς, περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και μια πιο ανθεκτική οικονομία.

Συνδέοντας τις παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τη συνολική κυβερνητική πολιτική για την στήριξη του εισοδήματος, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα κόστους ζωής. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να έχει κανείς μια στρατηγική για το πώς διορθώνει το πρόβλημα και ριζικά αλλά και με επιμέρους επίκαιρες παρεμβάσεις. Εμείς κάνουμε και τα δύο. Ριζική αντιμετώπιση σημαίνει καλύτεροι μισθοί, πιο παραγωγική οικονομία, περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, περισσότερες θέσεις εργασίας».

Υπενθύμισε ότι ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια και ο μέσος μισθός υπερβαίνει πλέον τα 1.500 ευρώ, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα μέτρα της κυβέρνησης για τους νέους εργαζόμενους και τη στήριξη των νοικοκυριών: «Οι νέοι άνθρωποι μέχρι 25 ετών, όταν εργάζονται, δεν πληρώνουν φόρο και μέχρι τα 30 πληρώνουν τον μισό φόρο. Ενώ, όσοι ζουν σε ενοίκιο παίρνουν ένα ενοίκιο τον χρόνο ως στήριξη από το κράτος. Αυτά είναι μέτρα και πολιτικές για τη στήριξη των πολιτών».

Για την αποπληρωμή 13 δισ. ευρώ του δημόσιου χρέους, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως η μείωσή του αποτελεί υπόθεση ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές. «Έχουμε τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε ένα μέρος του χρέους μας και το κάνουμε γιατί θέλουμε να αφήσουμε λιγότερο χρέος στους νεότερους ανθρώπους, στις νεότερες γενιές. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος γονιός που στο σπίτι του θα ήθελε να αυξάνεται το χρέος και να το περάσει αυτό στα παιδιά του», ανέφερε.

Για τις τουρκικές προκλήσεις: Δεν διαπραγματευόμαστε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε: «Κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα δεν συζητιέται με κανέναν. Και προφανώς ούτε με την Τουρκία. Αναφερόμαστε πάντοτε σε περιοχές που είναι στην κυριαρχία της πατρίδας μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και αυτό δεν συζητιέται. Πιστεύω ότι οι γείτονες πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους κλιμακώσεις και τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις για αυτονόητα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα ούτε αναπάντητες θα μένουν, ούτε μπορούν να έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα στην πραγματικότητα των σχέσεών μας», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε πως οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε την εθνική ενότητα και «να έχουμε εγρήγορση και ετοιμότητα για οποιαδήποτε απειλή ή πρόκληση μπορεί να υπάρξει».

Ετικέτες: Τάκης Θεοδωρικάκος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης σε 10 ακόμη Περιφερειακές Ενότητες

    13 Οκτ 2026

  • Κυρανάκης: Δεν υπάρχει καμία άλλη κυβέρνηση η οποία να έχει μειώσει 90 φόρους – Τα προγράμματα και η επιστροφή ενοικίου

    13 Οκτ 2026

  • Κ. Κυρανάκης: 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη λάβει στήριξη από τα προγράμματα του stegasi.gov.gr

    12 Οκτ 2026

  • Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών

    10 Οκτ 2026

  • Έρχονται τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τη θέρμανση

    9 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • IRIS: Τι vα γράφετε στην αιτιολογία μεταφοράς χρημάτων για να μη την πατήσετε

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Κλειστά σχολεία την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας: Σε ποιες περιοχές

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι πληρωμές που θα δουν οι αγρότες και πότε

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Άρχισαν οι αιτήσεις για 422 προσλήψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.