voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

    Σοκ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης

    ΚΤΕΟ: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο 400 ευρώ

    Σε εφαρμογή από σήμερα το αναδιαμορφωμένο πρόγραμμα δρομολογίων του τραμ

  • Εκπαίδευση

    ΕΣΠΑ: 14,2 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ στην Κεντρική Μακεδονία

    Αγιασμός στα σχολεία 2026: Ποιοι γονείς δικαιούνται άδεια

    Θεσσαλονίκη: Κάρτες για δωρεάν μετακίνηση με την αστική συγκοινωνία σε πάνω από 4.000 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

    Επιστροφή στα θρανία: Οδηγίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για λιγότερη μυοσκελετική επιβάρυνση

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ: Υποβολή δικαιολογητικών από 10/9 για την προκήρυξη 6Κ/2026

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα για χιλιάδες θέσεις εργασίας

    Ποιοι κλάδοι σχεδιάζουν προσλήψεις το δ’ τρίμηνο – Πού καταγράφονται οι ισχυρότερες προοπτικές

    Προκηρύξεις για προσλήψεις 328 ατόμων σε Δήμους και Περιφέρειες

  • Οικονομία

    Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι θα πληρωθούν έως τις 25/9

    Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει αυτή την Παρασκευή η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ – Πότε πληρώνεται η 4η δόση

    ΔΥΠΑ: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για το ειδικό εποχικό βοήθημα 2026 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

    Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος: Στο «μικροσκόπιο» 46 πρόσωπα για παράνομες επιστροφές φόρων, ύψους 40 εκατ. ευρώ

  • Εργασιακά

    Συντάξεις Οκτωβρίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής για κάθε ταμείο

    Αγιασμός στα σχολεία 2026: Ποιοι γονείς δικαιούνται άδεια

    ΔΥΠΑ: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για το ειδικό εποχικό βοήθημα 2026 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

    Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα έτους 2026 της ΔΥΠΑ

  • VOUCHER

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά, στις 07/09, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων τουρισμού

    Couple relax on the beach enjoy beautiful sea on the tropical island. Summer beach vacation concept

    Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύει το voucher

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων, συνεχίζονται οι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Πώς θα γίνει η σταδιακή μείωση της λιανικής τιμής ρεύματος κατά 30% έως το 2029

    Γ. Γεραπετρίτης: «Η διαχείριση της μετανάστευσης αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή και περιφερειακή πρόκληση, απαιτεί στενή συνεργασία»

    Κυρ. Μητσοτάκης: Υλοποιήσιμο και κοστολογημένο το σχέδιο στήριξης – Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, εκλογές την άνοιξη του 2027

    ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÊÕÑÉÁÊÏÕ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÓÔÇ 84ç ÄÅÈ. ÓÁÂÂÁÔÏ 7/9/2019. (MOTION TEAM/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

    Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Οι φετινές αυξήσεις στα ιδιωτικά ασφάλιστρα Υγείας εκτιμούμε ότι θα είναι περιορισμένες – Διαφωνεί η αντιπολίτευση

από Νίκος Μοναστηριώτης
19/01/2026
σε Πολιτική
106
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η προστασία των καταναλωτών από υπέρογκες αυξήσεις στα ασφάλιστρα ιδιωτικής Υγείας είναι μια αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης μας» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιλένας Αποστολάκη.

Ο υπουργός, τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει δείξει στην πράξη την ευαισθησία της για το θέμα. Έχει νομοθετήσει και η νομοθέτηση του νέου δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ θα δούμε πώς θα δουλέψει στην πράξη. Μέχρι να υπάρξει ο νέος δείκτης, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα παρέμβαση προς τις ασφαλιστικές εταιρείες και η εικόνα που έχω είναι οι φετινές αυξήσεις, σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβούν τις περυσινές. Είμαι αισιόδοξος, παρακολουθούμε την κατάσταση.».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που προχώρησε η κυβέρνηση λέγοντας πως αυτές έγιναν «γιατί οι αυξήσεις που αναγγέλθηκαν πέρυσι θεωρήσαμε ότι αποτελούσαν μια αντιασφαλιστική συμπεριφορά» καθώς όπως είπε «στα ισόβια ασφάλιστρα ο ασφαλισμένος πληρώνει επί σειρά ετών όταν είναι νέοι και δεν κάνουν χρήση υπηρεσιών Υγείας και μετά από δεκαετίες που έχουν πληρώσει ασφάλιστρα, όταν χρειάζονται τις υπηρεσίες Υγείας χρεώνονται με υπέρογκες αυξήσεις». Γι’ αυτό ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος με παρέμβασή μας «βάλαμε τέλος στον δείκτη του ΙΟΒΕ γιατί είχε αποδειχθεί ότι δούλευε σχετικά μονοδιάστατα και τον αντικαταστήσαμε με την ευθύνη της ΕΛΣΤΑΤ στο να δημιουργήσει το νέο δείκτη ασφάλισης και μάλιστα το ταχύτερο το δυνατόν». Παράλληλα, είπε ότι επειδή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αυτός ο δείκτης από την ΕΛΣΤΑΤ που είναι Ανεξάρτητη Αρχή «κάλεσα την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο ότι έχουν υποχρέωση να μην προβούν σε παράλογες αυξήσεις και άνω των περσινών ορίων». Η εικόνα που έχω, σημείωσε ο υπουργός είναι ότι οι Ασφαλιστικές εταιρείες «ανταποκρίνονται σε αυτή την κατεύθυνση που τους ζητήσαμε ως κυβέρνηση εκ μέρους της κοινωνίας και των καταναλωτών που μετέχουν σε αυτή την αγορά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, απαντώντας στον ισχυρισμό της κ. Αποστολάκη ότι οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες που πέρυσι περιόρισαν της αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας είπε «ότι η λογική του επιχειρήματος είναι αντιφατική» καθώς δεν μπορεί να λέγεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες μείωσαν στο μισό τις αυξήσεις που είχαν εξαγγείλει, επειδή αντέδρασε ένα κόμμα και όχι επειδή η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις και συστάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ο υπουργός ανέφερε πως η λύση του πλαφόν δεν έχει νόημα να την συζητήσει κανείς.

ΣχετικάΆρθρα

Τ. Θεοδωρικάκος: Με πάνω από 600 παραγωγικές επενδύσεις, προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, η βιομηχανία πρωταγωνιστεί στο νέο παραγωγικό πρότυπο της χώρας

04/09/2026

Θεοδωρικάκος για μείωση τιμών σε 1.740 προϊόντα: «Μια ανάσα για την ελληνική οικογένεια»

31/08/2026

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη ανέφερε ότι περυσινή η μείωση στο μισό των αυξήσεων των ασφαλίστρων προήλθε από την κοινοβουλευτική πίεση που άσκησε το ΠΑΣΟΚ και στην οποία σύρθηκε η κυβέρνηση με την εισαγωγή ενός νέου δείκτη τιμών που θα εκδίδεται από την ΕΛΣΤΑΤ από το 2026. Η βουλευτής, όμως, παρατήρησε πως η σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε, δεν προδιαγράφει με σαφήνεια τον τρόπο υπολογισμού του δείκτη, ενώ και αυτός δεν πρόκειται να εξαχθεί πριν από το τέλος του έτους.

Η κ. Αποστολάκη επισήμανε τον κίνδυνο οι ασφαλιστικές εταιρείες «να επιβάλουν στους καταναλωτές και αυτή τη χρονιά δυσανάλογες και αυθαίρετες υπέρογκες αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας». Η βουλευτής επέκρινε την κυβέρνηση ότι με τις νομοθετικές της παρεμβάσεις επιτείνει την δημιουργία καρτέλ στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, όπως επισημαίνεται και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και της ΤτΕ. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, είπε, θα πρέπει να σταματήσουν τους καταχρηστικούς όρους και σε αυθαίρετες αυξήσεις και ο νέος δείκτης να επεκταθεί και σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Η κ. Αποστολάκη είπε ότι «για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ύπαρξη πλαισίου δεν είναι αυτονόητο όπως αποδεικνύεται. Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται εκ των υστέρων και είναι ανεπαρκείς. Και τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα δεν τις σταματήσατε αλλά τις διευκολύνατε. Αντίθετα, εμείς το ΠΑΣΟΚ επιβάλαμε με τις παρεμβάσεις μας την άτακτη υποχώρηση μελών των ασφαλιστικών εταιρειών. Εσείς ήσασταν απλοί παρατηρητές».

Ετικέτες: ιδιωτικά ασφάλιστρα ΥγείαςΤάκης ΘεοδωρικάκοςΥπουργός Ανάπτυξης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πώς θα γίνει η σταδιακή μείωση της λιανικής τιμής ρεύματος κατά 30% έως το 2029

    8 Σεπ 2026

  • Γ. Γεραπετρίτης: «Η διαχείριση της μετανάστευσης αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή και περιφερειακή πρόκληση, απαιτεί στενή συνεργασία»

    7 Σεπ 2026

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Υλοποιήσιμο και κοστολογημένο το σχέδιο στήριξης – Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, εκλογές την άνοιξη του 2027

    6 Σεπ 2026

  • Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

    6 Σεπ 2026

  • Κ. Μητσοτάκης από τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ιαπωνίας στην 90η ΔΕΘ: «Η πρόκληση τώρα είναι να δυναμώσουμε τους δεσμούς μεταξύ των επιχειρήσεών μας»

    5 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Oι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 7 Σεπτεμβρίου έως 11 Σεπτεμβρίου

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Προκηρύξεις για προσλήψεις 328 ατόμων σε Δήμους και Περιφέρειες

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Διευκρινήσεις ΑΑΔΕ για ακατάσχετο και συμψηφισμό των αγροτικών ενισχύσεων

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Ένωση Παιδιάτρων Αττικής: Οδηγός για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Έως τις 11/09 οι αιτήσεις για προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.