Θυσία οι συντάξεις, στον βωμό του νεοφιλελευθερισμού

Θυσία οι συντάξεις, στον βωμό του νεοφιλελευθερισμού

1 Σεπτεμβρίου 2020

Με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Aλέξη Πατέλη για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα των συντάξεων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Αλ. Πατέλης, φέρνει στο προσκήνιο τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις της ΝΔ για τις συντάξεις, αναιρώντας, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και με περισσή ευκολία, τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Χωρίς να προβεί σε καμιά αναφορά για το πώς θα καταβάλλονται οι επικουρικές συντάξεις στους σημερινούς συνταξιούχους, χωρίς καμιά απάντηση για το τεράστιο έλλειμμα των δεκάδων δισ. που θα προκύψει, αλλά και χωρίς καμία αναφορά για την έλλειψη οποιασδήποτε εγγύησης για τους νέους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα εκθέσουν τις εισφορές και τις μελλοντικές συντάξεις τους σε επενδυτικό κίνδυνο γνωρίζοντας μόνο τι θα πληρώνουν και όχι τι σύνταξη θα λάβουν, ο κ. Πατέλης, λειτουργώντας ως «λαγός» του κ. Μητσοτάκη, αποκαλύπτει τα επικίνδυνα σχέδια της Ν.Δ.

Θυμίζοντας ότι τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία – συμπεριλαμβανομένου και του επικουρικού – παραδόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ με σημαντικό πλεόνασμα, τους προειδοποιούμε ότι σε αυτή την απόπειρα να επιτύχουν οφέλη μόνο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την κοινωνία».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<