Το ΚΥΣΕΑ άλλαξε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ

Το ΚΥΣΕΑ άλλαξε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ

17 Ιανουαρίου 2020

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, απ’ όπου προέκυψαν διευρυμένες αλλαγές, καθώς ανακοινώθηκαν οι νέοι επικεφαλής στα τρία Όπλα και στο ΓΕΕΘΑ.

Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε το ΚΥΣΕΑ θα είναι σε ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ, ενώ θα παραμείνει στη θέση του ο αρχηγός ΓΕΑ.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να αποστρατευθούν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Στη θέση του διατηρείται ο σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ επελέγη από το ΚΥΣΕΑ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, μέχρι σήμερα διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του στρατηγού.

Νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, μέχρι σήμερα διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού.

Νέος αρχηγός ΓΕΝ διορίζεται ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, μέχρι σήμερα αρχηγός Στόλου.

Είναι η πρώτη φορά από το 2005 που αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνει ένας ανώτατος αξιωματικός που προηγουμένως δεν είχε διατελέσει αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ναυτικού ή Αεροπορίας.

Τελευταία φορά που αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επιλεγεί ένας εκ των εν ενεργεία αντιστρατήγων, αντιναυάρχων ή αντιπτεράρχων -όπως προβλέπεται από τον νόμο- ήταν το 2011 όταν ο Μιχαήλ Κωσταράκος προήχθη στο βαθμό του στρατηγού και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε για την θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ τον αντιστράτηγο Φλώρο, μέχρι σήμερα αρχηγό της 1ης Στρατιάς ο οποίος με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προάγεται στον βαθμό του στρατηγού.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<