voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Δ.Μιχαηλίδου: Πάνω από 3.000 αιτήσεις μετεγκατάστασης σε 10 ημέρες – Σχεδόν 1.000 ευρώ η πρώτη ενίσχυση από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας πριν από τα Χριστούγεννα

    Φιλοδωρήματα: Ο κίνδυνος που κρύβεται

    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Παρασκευή λόγω απεργίας

    28η Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα

  • Εκπαίδευση

    ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο του ΠΔΕ Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

    Δωρεάν σίτηση σε φοιτητές – Ποιοι «κόβονται» από 1η Ιανουαρίου

    Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    OIEΛE: Επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων για πρωτοβουλίες ενάντια στη διαπλοκή στον σχολικό αθλητισμό

  • Θέσεις εργασίας

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

    Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

  • Οικονομία

    Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα

    Άνοιξε η πλατφόρμα για το προγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας» – Επιδότηση έως 36.000 και κάλυψη από το 70% έως το 95% των επιλέξιμων δαπανών

    Τι ισχύει με τα δέματα και τις χρεώσεις από τον Νοέμβριο

    Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς: Πρόστιμα ύψους 659.647 ευρώ για παραβάσεις από την 1η έως τις 26 Οκτωβρίου

  • Εργασιακά

    ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

    Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής από τον ΕΦΚΑ

    Φιλοδωρήματα: Ο κίνδυνος που κρύβεται

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Τασούλας: “Η Ελλάδα έχει και πάλι όλες τις δυνατότητες όχι μόνο να αποτρέπει κάθε απειλή, αλλά, εάν χρειαστεί, και να κατατροπώνει κάθε απειλή”

    Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι μία δύναμη ειρήνης, η οποία δεν εκβιάζει, αλλά ούτε εκβιάζεται και δεν απειλεί, αλλά ούτε και δέχεται απειλές

    Πλειστηριασμοί: Αναστολή για 12 μήνες στους πληγέντες από πυρκαγιές και πλημμύρες

    Κατατέθηκε το ν/σ για την προστασία των συνεπών οφειλετών – Αλλαγές σε ιδιωτικό χρέος, crypto και χρηματοπιστωτική αγορά

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Τσακλόγλου: Ευελιξία σε επιχειρήσεις και ασφάλεια στους εργαζόμενους, η χρυσή τομή για εργασία σε πλατφόρμα

από Νίκος Μοναστηριώτης
25/02/2022
σε Πολιτική

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με την καταδίκη της ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας ξεκίνησε σήμερα την ομιλία του ο Πάνος Τσακλόγλου στην κοινή συνεδρίαση των ειδικών διαρκών επιτροπών Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της βουλής, τονίζοντας ότι  «η επίθεση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η στρατιωτική επέμβαση ευρείας κλίμακας υπονομεύει την Ειρήνη και Ασφάλεια, σκορπά τον θάνατο και υπονομεύει τις αξίες του ανθρωπισμού και του πολιτισμού». 

Βασικό αντικείμενο της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών της Βουλή ήταν η εξέταση και η συζήτηση της Πρότασης Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου «για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σε πλατφόρμες» και η Ανακοίνωση της Επιτροπής για «καλύτερες συνθήκες εργασίας για μια ισχυρότερη κοινωνική Ευρώπη: πλήρης αξιοποίηση των οφελών της ψηφιοποίησης για το μέλλον της εργασίας».

Ο κ. Τσακλόγλου αναφερόμενος στο ζήτημα της εργασίας μέσω πλατφόρμας και των αλλαγών που επιφέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας στους νέους τρόπους απασχόλησης, επεσήμανε ότι «στην πραγματικότητα καλούμαστε πρωτίστως να κατανοήσουμε την τεχνολογία υποστήριξης, το επιχειρηματικό μοντέλο, τις ευκαιρίες απασχόλησης, τις ρυθμιστικές προκλήσεις και στη συνέχεια να εξετάσουμε την χρυσή τομή σε αυτό το αναδυόμενο κοινωνικό και οικονομικό τοπίο. Ξεκινώ από την παραδοχή ότι ο στόχος μιας καλής ρύθμισης της αγοράς εργασίας είναι να εξασφαλίζει ευελιξία στις επιχειρήσεις και ασφάλεια στους εργαζόμενους».

1. Το status της Ευρωπαϊκής οδηγίας

ΣχετικάΆρθρα

Ισχύει η δέσμευση για κατώτατο μισθό 950 ευρώ – Στην τελική φάση για τη νέα αύξηση από 1η Απριλίου

10/03/2026

Τσακλόγλου: Η δημιουργία του ΤΕΚΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση της τελευταίας πενταετίας

13/03/2025

Στη συνέχεια ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε στους άξονες πάνω στους οποίους κινείται η διαβούλευση και η επεξεργασία της συγκεκριμένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας  για τη βελτίωση των όρων εργασίας των εργαζομένων μέσω πλατφόρμας.

Ο κ. Τσακλόγλου επεσήμανε τους τρείς άξονες πάνω στους οποίους κινείται η διαβούλευση και η επεξεργασία της συγκεκριμένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας, τονίζοντας ότι:

Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι το καθεστώς απασχόλησης των εργαζόμενων στις ψηφιακές πλατφόρμες. Η εξάλειψη δηλαδή του κινδύνου της λανθασμένης κατηγοριοποίησης ανάμεσα σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με το αλγοριθμικό management και τους κινδύνους που πολλές φορές συνεπάγεται η χρήση του. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτή τη στιγμή συζητά την προώθηση μιας δέσμης μέτρων που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους από τα αυτοματοποιημένα συστήματα που υποστηρίζουν ή αντικαθιστούν διευθυντικές λειτουργίες στην εργασία.

Ο τρίτος άξονας σχετίζεται με ζητήματα διαφάνειας και τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί να διασφαλιστεί ανάμεσα στις ψηφιακές πλατφόρμες και στους εργαζόμενους τους.

2. Για πρώτη φορά ρύθμιση για τις πλατφόρμες και δικαιώματα στους εργαζόμενους στην Ελλάδα στο νόμο 4808/2021

Αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο μείζον αυτό θέμα, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι «η χώρα μας είναι από τις πρώτες μαζί με την Ισπανία που έχουν ενσωματώσει στην εθνική νομοθεσία ρυθμιστικό πλαίσιο για την εργασία στις ψηφιακές πλατφόρμες με το νόμο 4808/2021 που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση και εφαρμόζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Όπως είπε,  «ο νόμος 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας επεξέτεινε σε όλους τους απασχολούμενους μέσω πλατφόρμας, δηλαδή ανεξάρτητα από τη φύση της σύμβασης που τους συνδέει με την πλατφόρμα, το δικαίωμα συνδικαλισμού, συλλογικής διαπραγμάτευσης και απεργίας που δεν υπήρχαν πριν, προστατεύοντάς τους από αθέμιτες πρακτικές που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην μετατροπή των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας σε συμβάσεις ελεύθερων επαγγελματιών και θεσπίζοντας υποχρεώσεις υγιεινής και ασφάλειας για τις πλατφόρμες».

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφερόμενος στις στοχευμένες εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα μας ανήκει στις πρώτες της Ευρώπης που δεν επέτρεψαν στην πραγματικότητα να τις ξεπεράσει. Δεν επιτρέψαμε στην αγορά να εκμεταλλευτεί την έλλειψη πολιτικών αντανακλαστικών εις βάρος των εργαζόμενων. Είναι σαφές ότι ο νόμος 4808/2021 ρύθμισε με τολμηρό και σύγχρονο τρόπο μία ήδη διαμορφωθείσα κατάσταση, η οποία μέχρι πρότινος, βρίσκονταν σε μία γκρίζα ζώνη».

«Υπάρχει ρητή ανάγκη  εξορθολογισμού της αγοράς εργασίας, για μια πιο δίκαιη λειτουργία, υπέρ των πολλών εργαζομένων και ανέργων», είπε ο κ. Τσακλόγλου και πρόσθεσε ότι «Σήμερα χρειαζόμαστε κάτι δραστικά διαφορετικό: Ένα νέο εργασιακό μοντέλο  που θα υπηρετεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο: Ευελιξία στις επιχειρήσεις, ασφάλεια και κατοχύρωση στους εργαζόμενους, εκ βάθρων σχεδιασμός για την απασχόληση, την κατάρτιση και την αποκλιμάκωση της ανεργίας για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με γνώση και αυτοπεποίθηση».

3. Ενεργός και ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή διαβούλευση για το περιεχόμενο της Οδηγίας

«Οι ψηφιακές πλατφόρμες εργασίας διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην ψηφιακή μετάβαση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στο διαδίκτυο, όπως και εκτός διαδικτύου, οι άνθρωποι θα πρέπει να προστατεύονται και να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την εξεύρεση μιας έξυπνης, ισορροπημένης προσέγγισης που θα παρέχει ασφάλεια και κοινά πρότυπα στις πλατφόρμες και σε όσους εργάζονται σ’ αυτές. Έτσι, θα διασφαλίσουμε ότι η ψηφιακή μετάβαση θα είναι δίκαιη και βιώσιμη», κατέληξε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Τσακλόγλου.

Ετικέτες: εργασία μέσω πλατφόρμαςΠαναγιώτης Τσακλόγλουυφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τασούλας: “Η Ελλάδα έχει και πάλι όλες τις δυνατότητες όχι μόνο να αποτρέπει κάθε απειλή, αλλά, εάν χρειαστεί, και να κατατροπώνει κάθε απειλή”

    28 Οκτ 2026

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι μία δύναμη ειρήνης, η οποία δεν εκβιάζει, αλλά ούτε εκβιάζεται και δεν απειλεί, αλλά ούτε και δέχεται απειλές

    28 Οκτ 2026

  • Πλειστηριασμοί: Αναστολή για 12 μήνες στους πληγέντες από πυρκαγιές και πλημμύρες

    27 Οκτ 2026

  • Κατατέθηκε το ν/σ για την προστασία των συνεπών οφειλετών – Αλλαγές σε ιδιωτικό χρέος, crypto και χρηματοπιστωτική αγορά

    27 Οκτ 2026

  • Κ. Χατζηδάκης: Οι 4 προτεραιότητες για βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό

    26 Οκτ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Με έως οκτώ μήνες γονικής άδειας ετησίως για γονείς με δύο παιδιά

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Έρχεται νέο Market Pass έως 1.000 ευρώ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.