voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    «Έφυγε» από τη ζωή η Μαρινέλλα

    «Έφυγε» από τη ζωή η Μαρινέλλα

    Τσαπανίδου: «Δουλειά του κράτους δεν είναι το ολικό λουκέτο, αλλά να λειτουργεί η χώρα»

    Πρωταπριλιά με σφοδρή κακοκαιρία σε 7 περιοχές

    Πώς έγινε η επιχείρηση για την ανάσυρση του δύτη

    Πώς έγινε η επιχείρηση για την ανάσυρση του δύτη

    Οι αλλαγές που έρχονται στο επίδομα ανεργίας

    Μιχαηλίδου για Νταντάδες της Γειτονιάς: Έως €500 για κάθε μητέρα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

  • Εκπαίδευση
    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Συμμετοχή του Γραφείου Αθλητισμού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον Β’ Κύκλο Βιωματικών Εργαστηρίων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

    Από 25 Ιουλίου αρχίζουν οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών

    ΥΠΑΙΘΑ: Νέο πλαίσιο για αποσπάσεις και μετατάξεις εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο

    Διευρύνεται το δίκτυο των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων – Είκοσι θα λειτουργούν από το Σεπτέμβριο

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσίευση προγραμμάτων κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

  • Θέσεις εργασίας
    Με μεγάλη συμμετοχή η «Ημερά Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Με μεγάλη συμμετοχή η «Ημερά Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις στην Πυροσβεστική

    Πυροσβεστικό Σώμα: Προκήρυξη 24 θέσεων Ειδικών Καθηκόντων Πληροφορικής και Επικοινωνιών

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 3Κ/2026: Πλήθος αιτήσεων για 43 προσλήψεις

    Προσλήψεις 18 συμβασιούχων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Ξεκινούν οι αιτήσεις για 125 προσλήψεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

  • Οικονομία
    Επίθεση στον Εμπορικό Σύλλογο από την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων

    Ακρίβεια: Οι τιμές πριν και μετά την έναρξη του πολέμου

    Στη Βουλή τη Δευτέρα το fuel pass και τα μέτρα στήριξης των αγροτών – Αναλυτικά τα ποσά και οι ημερομηνίες

    Επτά SOS για το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος – Πότε θα αλλάζουν οι χρεώσεις

    Έρχονται τα δυναμικά τιμολόγια ρεύματος: Πώς να γλιτώσετε χρήματα και να ελέγχετε τον λογαριασμό σας

    Ενοίκια: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές από 1η Απριλίου

  • Εργασιακά
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δώρο Πάσχα 2026 από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους: Νέες διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του

    Συντάξεις: Ποιοι απόστρατοι θα λάβουν αναδρομικά 27 μηνών

    Συντάξεις Μαΐου: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών μετά το Πάσχα

    Δημόσιοι υπάλληλοι – αύξηση κατώτατου μισθού: Αναλυτικά παραδείγματα

    Δώρο Πάσχα: Τι θα ισχύσει μετά την αύξηση στον κατώτατο μισθό

  • VOUCHER
    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Voucher 750 – Ανακοινώθηκε το τελικό μητρώο των επιτυχόντων

    Κοινωνικός τουρισμός: Tα τελικά αποτελέσματα για το voucher

    Κοινωνικός τουρισμός: Πώς θα δοθούν 300.000 vouchers

  • Πολιτική

    Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών: Οι 35 αυξήσεις που δόθηκαν στο Δημόσιο

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό

    Έως 15/9 οι εγγραφές στα ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑΣ (VIDEO)

    Πιερρακάκης: Αναδρομικά από τις 15/3 οι επιδοτήσεις των αγροτών για τα λιπάσματα

    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης επιδοτούν την ακρίβεια αντί να την αντιμετωπίζουν

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Πολιτική

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ξανάρχισε το γιουρούσι στα δημόσια ταμεία

από Νίκος Μοναστηριώτης
09/05/2022
σε Πολιτική

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη για την εκλογή του προέδρου, που «θα δώσει ένα μήνυμα ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ταυτόχρονα μήνυμα πολιτικής αλλαγής», «στέλνοντας τον λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη», έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Zarpa Radio» στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Είπε ότι οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό καθώς «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης εξελέγησαν με ένα πρόγραμμα και υπόσχεση για προοπτική και ευημερία για τη μεσαία τάξη και εδώ και τρία χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία της μεσαίας τάξης περνά πιο δύσκολα από ποτέ άλλοτε». Σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, προσέθεσε ότι θεωρεί πως η πλειοψηφία των πολιτών είναι σε μια προοδευτική κατεύθυνση, για να τονίσει πως όσο πιο γρήγορα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις θα μπορέσουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες «ώστε να συγκρατήσουμε την κατρακύλα για την επόμενη μέρα». Τόνισε ότι ζητά εκλογές το συντομότερο δυνατό γιατί πιστεύει πως «θα έρθει ξανά σε εμάς η δύσκολη αποστολή να βγάλουμε το φίδι απ’ την τρύπα». Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δικαιώνεται για την περίοδο ‘15-‘19, «βλέποντας και συγκρίνοντας ο κόσμος, πώς με την τρόικα πάνω από το κεφάλι κατάφερες να βγάλεις τη χώρα απ’ τη δίνη στηρίζοντας τούς πιο αδύναμους και σήμερα πώς αυτοί, χωρίς τρόικα, μνημόνια και δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχουν λεηλατήσει ξανά τον δημόσιο πλούτο». «Μέσα από δυσκολίες επαναφέραμε τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ρυθμίσαμε το χρέος, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και αφήσαμε παρακαταθήκη 37 δισ. στα δημόσια ταμεία», είπε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Ξανάρχισε η λεηλασία στον δημόσιο πλούτο, ξανάρχισε το γιουρούσι στα δημόσια ταμεία, έχουμε γεμίσει golden boys και ιδιωτικοποιήσεις δημόσιου πλούτου σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, και αυτό το πληρώνει στην τσέπη του ο πολίτης πια, με αυτή την οικονομική αφαίμαξης μέσω των λογαριασμών και της ακρίβειας».

Σημείωσε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει το πλιάτσικο από εκεί που το άφησε το ‘15», ενώ την κατηγόρησε πως πάντα λέει ότι φταίει κάποιος άλλος. Ωστόσο, συνέχισε, «η χώρα μας είναι από τον Σεπτέμβρη και μετά η ακριβότερη στην τιμή χονδρικής ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, το 100% της τιμής της χονδρικής το μετακυλίει στον καταναλωτή με τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής». Είπε ότι ο πρωθυπουργός, ενώ λέει ότι φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, βγήκε ο ίδιος με τις παρεμβάσεις του να πει ότι θα δώσει κάποια αναδρομικά, για μήνες που αφορούν περίοδο πριν να ξεκινήσει ο πόλεμος. Παράλληλα είπε ότι αυτά «αποδεικνύονται και απάτη, που θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς των πολιτών». «Θα περιμένουν 600άρια και δεν θα βρούνε. Να μας πει πώς γίνεται σε 4,2 εκατ. καταναλωτές να δίνει 280 εκατ, και να μιλά για 600άρι ή έστω έως 600», σχολίασε.

ΣχετικάΆρθρα

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: “Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος”

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

06/10/2025
Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευάγγελος Αποστολάκης

28/11/2024

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η ευθύνη για τις δυσκολίες που βιώνει ο μέσος Έλληνας πολίτης έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης» και πως «αν δεν υπήρχε αυτή η απόλυτη μονοφωνία στα ΜΜΕ δεν θα μπορούσε να σταθεί αυτή η κυβέρνηση».

Σημείωσε ότι «το βασικό είναι όχι να ποτιστούν λεφτόδεντρα, αλλά να κοπούν τα κλεφτόδεντρα. Όταν έχουμε μια αισχροκέρδεια και ουρανοκατέβατα κέρδη στον χώρο της παραγωγής ενέργειας που την καταγγέλλουμε εδώ και έναν χρόνο και την ανακάλυψαν δήθεν εσχάτως εδώ και έναν μήνα και προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, είναι 1,5 δισ. και τα παρουσιάζουν 600-700 εκατ. για να φορολογήσουν στο τέλος μια τρύπα στο νερό, εδώ υπάρχει μια ανοχή απέναντι στην αισχροκέρδεια, πρωταγωνιστής σε αυτή την αισχροκέρδεια είναι η ΔΕΗ». Είπε ότι την επομένη των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης όρισε ως επικεφαλής ένα γαλάζιο golden boy που παίρνει 360.000 το χρόνο και δίνει μπόνους 16 εκατ. στο ΔΣ και ως μοναδικός στόχο έχει την κερδοφορία της επιχείρησης όχι τη δημόσια κοινή ωφέλεια. «Δηλαδή να έχει υψηλή τη μετοχή στο ταμπλό για να παίρνουν μερίσματα οι μέτοχοι αυτοί που αγόρασαν το 17% της ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο λίγο πριν αρχίσει αυτό το ράλι στα τιμολόγια των πολιτών. Έχουμε ένα κόλπο όπου ηγείται η ΔΕΗ». Υπογράμμισε πως «όταν κάποιοι κερδίζουν ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας λεηλατείται, υπάρχει πολιτική ευθύνη».

Μιλώντας για την εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής, επισήμανε ότι ενώ και σε άλλα κόμματα έχουν γίνει εκλογές για να ψηφιστεί πρόεδρος, είναι η πρώτη φορά που γίνεται πανελλαδική διαδικασία για να ψηφιστούν 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Προσέθεσε ότι υπάρχουν περίπου 2.000 μέλη εφορευτικών επιτροπών και θα ανακοινωθούν 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα για να μπορούν οι πολίτες σε κάθε σημείο της χώρας να ψηφίσουν.

«Για μας ο πήχης είναι πολύ ψηλά είτε έτσι είτε αλλιώς, γιατί θέλουμε να έχουμε πάνω από 2 εκατ. ψηφοφόρους στην κάλπη των εθνικών εκλογών, εκεί είναι ο δικός μας πήχης», τόνισε. Προσέθεσε ότι «στις εσωκομματικές διαδικασίες μας δεν μπορούμε να βάλουμε τον πήχη γιατί είναι και για μας μια πρωτόγνωρη διαδικασία», σημειώνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ενισχυμένος», ότι «είναι μια γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής και όσοι περισσότεροι τότε καλύτερα». Επισήμανε ότι θα είναι και ένα μήνυμα σε σχέση με την πολιτική συγκυρία, καθώς «η συμμετοχή και η ενίσχυση ενός κόμματος δίνει και μια δυναμική νίκης για τις εθνικές εκλογές που δεν θα αργήσουν». «Έχω την αίσθηση ότι και οι πιο δύσπιστοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την 4ετία», είπε. Ερωτηθείς αν «τον χειμώνα θα τον βγάλει;», σχολίασε: «Να δούμε πώς θα βγάλει το καλοκαίρι πρώτα και πάμε και στο χειμώνα μετά… Το θέμα είναι ότι δεν βγαίνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι μέχρι χθες έβλεπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε νηνεμία στο εσωτερικό του κόμματος του», όμως «έκανε ένα συνέδριο που αντί να είναι φιέστα ήταν φιάσκο». «Βγήκε ο κ. Σαμαράς και ουσιαστικά μίλησε πιο σκληρά απ’ όσο μιλά και η αντιπολίτευση απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, τον κατήγγειλε για τις επιλογές του για την ενέργεια», ανέφερε. Εκτίμησε ότι «προφανώς όλα αυτά έχουν να κάνουν με τις διεκδικήσεις στο εσωτερικό και την επόμενη μέρα, αλλά έχει ενδιαφέρον που πλέον και στη ΝΔ κατανοούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή και ήδη αρχίζουν να διαμορφώνουν το πλαίσιο για την επόμενη μέρα. Έτσι εκλαμβάνω την παρουσία Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ». Σχολίασε επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να κάνει μια ρητορική μετατόπιση στο Κέντρο, κυρίως με στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, αλλά στην πράξη ο πυρήνας της πολιτικής του δεν έχει αλλάξει και αυτοί που κάνουν κουμάντο είναι τα ”ορφανά” του Καρατζαφέρη, ο Άδ. Γεωργιάδης ο κ. Βορίδης, με μια ρητορική που είναι εξόχως συντηρητική και εθνικιστική πάρα πολλές φορές».

Ερωτηθείς αν θα είναι ξανά υποψήφιος στο Ηράκλειο, είπε «δεν μπορώ να το υποσχεθώ αυτό, αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα τις αποφάσεις μας». Ανέφερε ότι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένα και δυναμικά και πως είναι διαδικασία που «θα τη βγάλουμε μπροστά αμέσως μετά την εκλογή της νέας ΚΕ, το επόμενο διάστημα, για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον ΒΟΑΚ και άλλα μεγάλα έργα, για καθυστερήσεις και μεγαλύτερη επιβάρυνση για τα δημόσια ταμεία σε σύγκριση με τους αντίστοιχους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ελληνοτουρκικά

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «το ελάχιστο που οφείλει να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις ΗΠΑ είναι να ζητήσει ρητά και κατηγορηματικά από τις ΗΠΑ να μη δώσουν νέα αεροσκάφη F-16 (στην Τουρκία), να μην εξοπλίσουν εκ νέου, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο Αιγαίο, την Τουρκία και τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν». «Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει και όπλα να το πετύχει αυτό. Διότι δεν μπορεί τούτη την ώρα να ζητάνε από την Ελλάδα να συναινέσει στο ΝΑΤΟ για να ενταχθούν οι σκανδιναβικές χώρες, να δημιουργηθούν δηλαδή εγγυήσεις ασφαλείας για τις σκανδιναβικές χώρες έναντι της Ρωσίας και της ρωσικής επιθετικότητας και να μη διασφαλίζει η Ελλάδα την ίδια στιγμή εγγυήσεις ασφαλείας έναντι της Τουρκίας και της τουρκικής επιθετικότητας», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ειδικότερα ότι «δεν είναι μόνο ότι έχουμε παραβιάσεις από την Τουρκία. Επί περίπου έναν χρόνο μας είχαν δημιουργήσει την εντύπωση, η κυβέρνηση και η κυρίαρχη επιχειρηματολογία στα ΜΜΕ, ότι η Τουρκία είναι μια απομονωμένη χώρα, και βλέπουμε σήμερα μια Τουρκία που όχι μόνο δεν είναι απομονωμένη αλλά έχει αναβαθμιστεί ως η σημαντικότερη σύμμαχος των ΗΠΑ». Πρoσέθεσε ότι «ο Ερντογάν διαμορφώνει ένα ρόλο ”ειρηνοποιού” -προσέξτε- αυτός που κατέχει εδώ και 48 χρόνια το βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι ”ειρηνοποιός” και διαμεσολαβητής για την ειρήνη στην Ουρκανία. Κι εμείς που εδώ και 48 χρόνια υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο, τη νομιμότητα, την ειρήνη, τη σταθερότητα, είμαστε απλά μια χώρα που στέλνει όπλα στην Ουρκανία και διακηρύσσει δεξιά και αριστερά ότι είναι ο πιο στενός σύμμαχος των ΗΠΑ αλλά οι ΗΠΑ δεν θέλουν να μας δώσουν σημασία».

«Το να παρακαλάς για μια φωτογραφία στο Λευκό Οίκο δεν είναι σοβαρή στάση πρωθυπουργού», είπε, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «έρχεται και υπογράφει μια εβδομάδα πριν πάει να δει τον Μπάιντεν, την ανανέωση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, των συμβάσεων, που δεν το έχει κάνει κανένας άλλος Έλληνας πρωθυπουργός». «Ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν ήταν πράγματι στενός φίλος του Μπους και κατέρρεε η Σοβιετική Ένωση δεν ανανέωσε επ’ αόριστον τη Σούδα», υπογράμμισε. Σημείωσε ότι «αυτά είναι από τα βασικά κυριαρχικά δικαιώματα σου, να έχει τη δυνατότητα η εκάστοτε κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί προς όφελος του λαού ανάλογα με τη συγκυρία» και «ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και λέει επ’ αόριστον, σε 5 χρόνια αν δεν καταγγελθεί από την ελληνική πλευρά η συμφωνία που μας φέρνει, θα είναι εφ’ όρου ζωής». «Αυτά δεν γίνονται ούτε σε χώρες μπανανίες, προτεκτοράτα», σχολίασε.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα: «τη στιγμή λοιπόν που εμείς βγαίνουμε στη σέντρα, δίνουμε όπλα στην Ουκρανία, ανανεώνουμε επ’ αόριστον, βάζουμε στο παιχνίδι την Αλεξανδρούπολη, άντε και τα κάνει όλα αυτά, ποια είναι τα ανταλλάγματα; Μια φωτογραφία;». Υπογράμμισε πως «αντί τα ανταλλάγματα να είναι οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ελλάδα και την Κύπρο από τις ΗΠΑ, από τους συμμάχους μας έναντι της Τουρκίας, εδώ βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο, η Αμερική να ετοιμάζεται να δώσει F-16 στην Τουρκία. Εμείς στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και η Αμερική στέλνει καινούργια αεροπλάνα για να πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά- και δεν πετάν τυχαία πάνω από τα ελληνικά νησιά, εδώ είχαμε υπερπτήσεις, εδώ αμφισβητείται η κυριαρχία».

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «εμείς είχαμε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Ξέραμε και ξέρουμε ότι είμαστε μια χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά δεν είμαστε ένας εύκολος και δεδομένος σύμμαχος, είμαστε ένας σύμμαχος που δίνει όταν παίρνει». «Εμείς», συνέχισε, «διεκδικήσαμε και πήραμε τη στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, τον στρατηγικό διάλογο, το 3+1, τις στρατηγικές συνεργασίες Ελλάδας Κύπρου με Αίγυπτο και Ισραήλ, υπό τις ευλογίες τότε των ΗΠΑ για να γίνει ο EastMed ο οποίος σήμερα βρίσκεται στον κάλαθο των αχρήστων».

Καταληκτικά, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να κρίνουν οι πολίτες ποια κυβέρνηση ακολούθησε εθνική στρατηγική και ποια σήμερα είναι δεδομένη και παραδομένη κι αν αυτό εγκυμονεί ή όχι κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ετικέτες: Αλέξης Τσίπραςsyrizaδημόσια ταμεία

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό

    26 Μαρ 2026

  • Πιερρακάκης: Αναδρομικά από τις 15/3 οι επιδοτήσεις των αγροτών για τα λιπάσματα

    24 Μαρ 2026

  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης επιδοτούν την ακρίβεια αντί να την αντιμετωπίζουν

    23 Μαρ 2026

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση

    22 Μαρ 2026

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης

    20 Μαρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Ενοίκια: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές από 1η Απριλίου

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Fuel Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές – Καταβολή ολόκληρου του διμήνου

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Δώρο Πάσχα 2026 από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους: Νέες διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Συνεργασία ΔΥΠΑ- ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.: Πρόγραμμα κατάρτισης για 25.000 ανέργους

    21 shares
    Share 8 Tweet 5

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.