voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 25,6% σημείωσαν οι υιοθεσίες το 2025

    myEOPYY: η νέα εφαρμογή που φέρνει στην τσέπη κάθε ασφαλισμένου την διαχείριση της υγείας του

    Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των διαχειριστών της ΜΚΟ “Παιδική Χαρά”

    Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

  • Εκπαίδευση
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Πότε αρχίζουν οι ενστάσεις

    Υπ. Παιδείας: Χρηματοδότηση του ΕΚΠΑ για την ενίσχυση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των υποδομών του

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Η Λυρική πάει σχολείο – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής για το σχολικό έτος 2026/27

  • Θέσεις εργασίας

    ΥΠΕΣ: Εγκρίθηκαν 160 προσλήψεις σε Δήμους και ΔΕΥΑ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Πότε αρχίζουν οι ενστάσεις

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έως 16/11 οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 1.000 θέσεις πτυχιούχων – Πού μπορείτε να τους βρείτε

  • Οικονομία

    “Εκτοξεύτηκε” στο 5,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

    Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι θα εισπράξουν την ενίσχυση έως τέλη Νοεμβρίου

    Προϊόντα περιόδου: Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ – Εξετάζεται δωρεάν διάθεση σε σχολεία

    Market Pass 2026: Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

  • Εργασιακά

    Μισθοί: Το σενάριο για αύξηση έως 40 ευρώ από το 2027

    Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής από τον ΕΦΚΑ

    δώρο Χριστουγέννων

    Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι άνεργοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

    Δώρο Χριστουγέννων 2026: Πόσα χρήματα θα πάρουν οι εργαζόμενοι

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Παπαστεργίου: Τα επόμενα ψηφιακά έργα έως τις εκλογές – Τι αλλάζει στο gov.gr, πότε ξεκινά ο «Δαίδαλος» και ποιοι θα έχουν πρόσβαση

    Υπουργικό Συμβούλιο: Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης έως τις εκλογές – 90 δεσμεύσεις σε 20 υπουργεία

    Κυρ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος

από Νίκος Μοναστηριώτης
28/05/2025
σε Πολιτική

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θα ξεπεράσουν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, οι πόροι που θα διατεθούν, τα επόμενα δύο χρόνια, και θα αφορούν το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή.

«Ο αναπτυξιακός νόμος εγγυάται με διαφάνεια, με αξιοπιστία, με σοβαρότητα, με συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης με τους ιδιωτικούς φορείς, την κατανομή πόρων που τα επόμενα δύο χρόνια, οι αποφάσεις υπαγωγής, θα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, με την υλοποίηση τουλάχιστον πέντε αναπτυξιακών καθεστώτων, που περιλαμβάνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα οποία αφορούν το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας – προφανώς, μεγάλες επιχειρήσεις, γιατί είναι κρίσιμη και η δική τους ενίσχυση και ανταγωνιστικότητα τους, στο πλαίσιο ενός πολύ σκληρού ανταγωνισμού διεθνώς, αλλά φυσικά, και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων- όπως άλλωστε γίνεται με μια σειρά χρηματοδοτικά εργαλεία της ελληνικής Πολιτείας, τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, κλείνοντας τη συζήτηση.

Για εμάς ο στόχος της ανάπτυξης αφορά όλη τη χώρα, αφορά την αναγκαία μείωση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων, αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη στήριξη της νέας γενιάς, την παραμονή των νέων ανθρώπων στην περιφέρεια και την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος που έχει η χώρα, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και σημείωσε πως οι δημιουργικές προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νέου αναπτυξιακού νόμου, θα εξεταστούν από το υπουργείο, γιατί η βούληση είναι να γίνει πράξη ο στόχος της συνέχισης της ανάπτυξης και της συνέχισης του παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και τις δύο ημέρες που διατέθηκαν για τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, επέμειναν ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δεν είναι συμπεριληπτική, δεν θα συμβάλλει στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων ούτε και στον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Όπως εκτίμησαν, «ο πρωτογενής τομέας δεν ενισχύεται από το πλαίσιο των ενισχύσεων, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν ελάχιστη συμμετοχή στα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου, διότι τα αιτούμενα ελάχιστα κεφάλαια, είναι απαγορευτικά γι’ αυτές». Κατήγγειλαν παραλλήλως ότι «η κατεύθυνση είναι σαφής δηλαδή, εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στα οποία η Νέα Δημοκρατία υποτάσσεται και τα οποία εκπροσωπεί πολιτικά, απομυζώντας πόρους που θα μπορούσαν να διατεθούν στην αντίστοιχη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» και σε καμία περίπτωση δεν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την ενίσχυση της εργασίας. Επίσης σημείωσαν, ότι από τον αναπτυξιακό νόμο σχεδιάζεται να διατεθεί μόλις 1 δισ., το 2025 και το 2026, γιατί και το μαχαίρι και την πίτα για τη διανομή των χρηματοδοτικών πόρων την έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με διαδικασίες που δεν υπόκεινται στην αναγκαία λογοδοσία.

ΣχετικάΆρθρα

Ψηφίστηκε ο Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ, η κατάργηση των περικοπών σε συντάξεις χηρείας και η απαγόρευση χρήσης πατινιών από ανήλικους κάτω των 17

22/07/2026

Βουλή: Την Πέμπτη η επεξεργασία του νομοσχεδίου «Προσωπικός Βοηθός» για ΑμεΑ

14/07/2026

Εποπτεία αγοράς

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην έγκριση της εισήγησης του, από το υπουργικό συμβούλιο, για την εποπτεία της αγοράς.

«Ενισχύουμε και ενιαιοποιούμε τον μηχανισμό του κράτους, στον οποίο θα μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης που αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στις διαδικασίες αγοράς εμπορευμάτων ή υπηρεσιών, διευκολύνουμε τη μάχη για να μειωθεί το κόστος ζωής, διευκολύνουμε τη μάχη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ακρίβειας που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά, με τη δημιουργία της νέας Ενιαίας Αρχής», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και σημείωσε ότι η κυβέρνηση στηρίχθηκε στις καλύτερες πρακτικές, όπως της ΑΑΔΕ και σκανδιναβικών χωρών, ανάμεσα τους τη Σουηδίας, της οποίας το μοντέλο θα μοιάζει με την πρόταση που θα υλοποιηθεί. «Θέλουμε, μέσα από αυτή τη μεταρρύθμιση, να δημιουργήσουμε μια νέα ισχυρή αρχή, εξοπλισμένη με ισχυρά ψηφιακά μέσα, με σύγχρονο δυναμικό, αξιοποιώντας το δυναμικό του Συνηγόρου του Καταναλωτή, της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και του ελεγκτικού τού Υπουργείου Ανάπτυξης, που κυρίως είναι η ΔΙΜΕΑ, αλλά και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στον πλαίσιο του Υπουργείου Ανάπτυξης», είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι η μάχη που δίνεται έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα, και τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα έχει τον μικρότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ευρωζώνη, έχει αρνητικό πληθωρισμό σε βασικά είδη διαβίωσης – αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση η μάχη για την αντιμετώπιση του αυτού του προβλήματος, να σταματήσει ποτέ.

Ετικέτες: αναπτυξιακός νόμοςΒουλή
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Παπαστεργίου: Τα επόμενα ψηφιακά έργα έως τις εκλογές – Τι αλλάζει στο gov.gr, πότε ξεκινά ο «Δαίδαλος» και ποιοι θα έχουν πρόσβαση

    3 Νοέ 2026

  • Υπουργικό Συμβούλιο: Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης έως τις εκλογές – 90 δεσμεύσεις σε 20 υπουργεία

    2 Νοέ 2026

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

    1 Νοέ 2026

  • Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

    30 Οκτ 2026

  • Παύλος Μαρινάκης: «Θα προχωρήσει χωρίς καμία υποχώρηση» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

    30 Οκτ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Ελαιόλαδο: «Τσεπώνουν» καθαρό κέρδος 20% στην τιμή που επιβάλλουν τα σούπερ μάρκετ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.