voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

    Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

  • Εκπαίδευση

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Μετεγγραφές 2026: Τα 6 SOS για τους πρωτοετείς φοιτητές

    ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις εγγραφές

    ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    “Τρέχουν” προκηρύξεις για προσλήψεις 672 ατόμων σε δήμους της Αττικής

    Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    Προκηρύχθηκαν 19 προσλήψεις τεχνικών ειδικών καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα

  • Οικονομία

    Oι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου

    Στεγαστικά δάνεια: Νέος «κουμπαράς» πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση

    Σε πλήρη λειτουργία η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 – Κανονικά η υποβολή αιτήσεων

    Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε 95 παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Κρήτη με 140 εκατ. ευρώ – Δημιουργούνται πάνω από 1.200 νέες θέσεις εργασίας»

  • Εργασιακά

    Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    ΑΣΕΠ: Τα προσόντα που ανεβάζουν τις πιθανότητες επιλογής προϊσταμένων

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος

από Νίκος Μοναστηριώτης
28/05/2025
σε Πολιτική

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θα ξεπεράσουν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, οι πόροι που θα διατεθούν, τα επόμενα δύο χρόνια, και θα αφορούν το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή.

«Ο αναπτυξιακός νόμος εγγυάται με διαφάνεια, με αξιοπιστία, με σοβαρότητα, με συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης με τους ιδιωτικούς φορείς, την κατανομή πόρων που τα επόμενα δύο χρόνια, οι αποφάσεις υπαγωγής, θα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, με την υλοποίηση τουλάχιστον πέντε αναπτυξιακών καθεστώτων, που περιλαμβάνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα οποία αφορούν το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας – προφανώς, μεγάλες επιχειρήσεις, γιατί είναι κρίσιμη και η δική τους ενίσχυση και ανταγωνιστικότητα τους, στο πλαίσιο ενός πολύ σκληρού ανταγωνισμού διεθνώς, αλλά φυσικά, και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων- όπως άλλωστε γίνεται με μια σειρά χρηματοδοτικά εργαλεία της ελληνικής Πολιτείας, τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, κλείνοντας τη συζήτηση.

Για εμάς ο στόχος της ανάπτυξης αφορά όλη τη χώρα, αφορά την αναγκαία μείωση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων, αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη στήριξη της νέας γενιάς, την παραμονή των νέων ανθρώπων στην περιφέρεια και την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος που έχει η χώρα, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και σημείωσε πως οι δημιουργικές προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νέου αναπτυξιακού νόμου, θα εξεταστούν από το υπουργείο, γιατί η βούληση είναι να γίνει πράξη ο στόχος της συνέχισης της ανάπτυξης και της συνέχισης του παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και τις δύο ημέρες που διατέθηκαν για τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, επέμειναν ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δεν είναι συμπεριληπτική, δεν θα συμβάλλει στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων ούτε και στον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Όπως εκτίμησαν, «ο πρωτογενής τομέας δεν ενισχύεται από το πλαίσιο των ενισχύσεων, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν ελάχιστη συμμετοχή στα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου, διότι τα αιτούμενα ελάχιστα κεφάλαια, είναι απαγορευτικά γι’ αυτές». Κατήγγειλαν παραλλήλως ότι «η κατεύθυνση είναι σαφής δηλαδή, εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στα οποία η Νέα Δημοκρατία υποτάσσεται και τα οποία εκπροσωπεί πολιτικά, απομυζώντας πόρους που θα μπορούσαν να διατεθούν στην αντίστοιχη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» και σε καμία περίπτωση δεν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την ενίσχυση της εργασίας. Επίσης σημείωσαν, ότι από τον αναπτυξιακό νόμο σχεδιάζεται να διατεθεί μόλις 1 δισ., το 2025 και το 2026, γιατί και το μαχαίρι και την πίτα για τη διανομή των χρηματοδοτικών πόρων την έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με διαδικασίες που δεν υπόκεινται στην αναγκαία λογοδοσία.

ΣχετικάΆρθρα

Ψηφίστηκε ο Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ, η κατάργηση των περικοπών σε συντάξεις χηρείας και η απαγόρευση χρήσης πατινιών από ανήλικους κάτω των 17

22/07/2026

Βουλή: Την Πέμπτη η επεξεργασία του νομοσχεδίου «Προσωπικός Βοηθός» για ΑμεΑ

14/07/2026

Εποπτεία αγοράς

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην έγκριση της εισήγησης του, από το υπουργικό συμβούλιο, για την εποπτεία της αγοράς.

«Ενισχύουμε και ενιαιοποιούμε τον μηχανισμό του κράτους, στον οποίο θα μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης που αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στις διαδικασίες αγοράς εμπορευμάτων ή υπηρεσιών, διευκολύνουμε τη μάχη για να μειωθεί το κόστος ζωής, διευκολύνουμε τη μάχη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ακρίβειας που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά, με τη δημιουργία της νέας Ενιαίας Αρχής», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και σημείωσε ότι η κυβέρνηση στηρίχθηκε στις καλύτερες πρακτικές, όπως της ΑΑΔΕ και σκανδιναβικών χωρών, ανάμεσα τους τη Σουηδίας, της οποίας το μοντέλο θα μοιάζει με την πρόταση που θα υλοποιηθεί. «Θέλουμε, μέσα από αυτή τη μεταρρύθμιση, να δημιουργήσουμε μια νέα ισχυρή αρχή, εξοπλισμένη με ισχυρά ψηφιακά μέσα, με σύγχρονο δυναμικό, αξιοποιώντας το δυναμικό του Συνηγόρου του Καταναλωτή, της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και του ελεγκτικού τού Υπουργείου Ανάπτυξης, που κυρίως είναι η ΔΙΜΕΑ, αλλά και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στον πλαίσιο του Υπουργείου Ανάπτυξης», είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι η μάχη που δίνεται έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα, και τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα έχει τον μικρότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ευρωζώνη, έχει αρνητικό πληθωρισμό σε βασικά είδη διαβίωσης – αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση η μάχη για την αντιμετώπιση του αυτού του προβλήματος, να σταματήσει ποτέ.

Ετικέτες: αναπτυξιακός νόμοςΒουλή

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    18 Σεπ 2026

  • Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    18 Σεπ 2026

  • Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    17 Σεπ 2026

  • Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    17 Σεπ 2026

  • Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    16 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.