1. Πρώτα Θέματα

Έξι προγράµµατα δίνουν δουλειά σε 31.500 άνεργους: Επιδότηση έως και 17.170 ευρώ µέσω ∆ΥΠΑ

Ανοιχτά είναι έξι προγράµµατα, τα οποία απευθύνονται σε 31.500 άνεργους που θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις ή θα επιδοτηθούν για τη δική τους δραστηριότητα, από τη ∆ΥΠΑ. Όλα τα προγράµµατα που υλοποιούνται αφορούν επιδότηση της εργασίας για τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι οποί[1]ες καλύπτουν όλες τις ηλικιακές οµάδες και όλη την επικράτεια, µε ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και συνολική επιδότηση έως 17.170 ευρώ ανά θέση. Συγκεκριµένα, αυτή τη στιγµή υπάρχουν διαθέσιµες θέσεις στις εξής δράσεις:

-Πρόγραµµα απασχόλησης 7.000 ανέργων που αντιµετωπίζουν σηµαντικά εµπόδια στην ένταξη ή την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, όπως µητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας µετά την ανατροφή των παιδιών τους, µακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργα µέλη µονογονεϊκών οικογενειών, κ.ά. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του µισθού και των εισφορών για 12-24 µήνες, µέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

– Πρόγραµµα απασχόλησης 10.000 µακροχρόνια ανέργων 45 ετών και άνω. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του µισθού και των εισφορών για 18 µήνες, έως 13.709 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

-Πρόγραµµα απασχόλησης 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραµµα επιχορήγησης για την απασχόληση µακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω. Η επιχορήγηση µισθού και εισφορών ανέρχεται σε 715 ευρώ µηνιαίως για 15 µήνες, έως 8.580 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

–Πρόγραµµα απασχόλησης 1.000 ανέργων 30-66 ετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του µισθού και των εισφορών για 12 µήνες µε δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12, έως 17.170 ευρώ ανά θέση εργασίας.

-Πρόγραµµα απασχόλησης 3.000 ανέργων που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές οµάδες, όπως Άτοµα µε Αναπηρία, γυναίκες-θύµατα ενδοοικογενειακής ή έµφυλης βίας, άτοµα που ολοκλήρωσαν πρόγραµµα απεξάρτησης, αποφυλακισµένα άτοµα, διεµφυλικά πρόσωπα, θύµατα εµπορίας ανθρώπων κ.ά. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του µισθού και των εισφορών για 24 µήνες, µέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

-Πρόγραµµα απασχόλησης 7.500 ανέργων ηλικίας 25-45 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραµµα κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 100% του µισθού και των εισφορών για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών για 6 µήνες, δηλαδή 6.132 ευρώ, και 80% για την πρόσληψη ανέργων 31-45 ετών, δηλαδή 4.906 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

 Η διαδικασία συµµετοχής για τις επιχειρήσεις είναι απλή:

-Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση µέσω gov.gr https://www.gov.gr/ipiresies/ epikheirematike-drasterioteta/ apaskholese-prosopikou/ summetokhe-epikheireseon[1]ergodoton-se-programmata[1]katartises-anergon.

-Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τον αριθµό των θέσεων, τις ειδικότητες και τα απαιτούµενα προσόντα.

–H ∆ΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.

-Οι εργασιακοί σύµβουλοι της ∆ΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψήφιους σύµφωνα µε τα απαιτούµενα προσόντα της θέσης.

-Η επιχείρηση επιλέγει µεταξύ των υποψηφίων και κάνει πρόσληψη. Επίσης, ανοιχτά είναι αρκετά προγράµµατα µέχρι εξαντλήσεως των προϋπολογισµών τους, όπως το πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, πρώην εργαζοµένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της ∆υτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, Επιδότησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελµα[1]τιών (δεύτερη επιχειρηµατική ευκαιρία) κ.ά

Πρόσφατα άρθρα

Εκτός λειτουργίας ΑΑΔΕ και Gov.gr από σήμερα 22.00 έως Κυριακή στις 14.00 – Ποιες ψηφιακές υπηρεσίες επηρεάζονται

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν πολλές ψηφιακές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης…

02/10/2026

Ευ. Τουρνάς: Προετοιμαζόμαστε για το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κρήτη. Πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή

Συνεδρίασε εκ νέου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής…

02/10/2026

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η έκπτωση στο «μπλε» τιμολόγιο, συγκράτηση της αύξησης στο «πράσινο»

Συνεχίζεται τον Οκτώβριο η προωθητική ενέργεια της ΔΕΗ για το σταθερό, “μπλε” τιμολόγιο στα 11,5…

02/10/2026

ΑΑΔΕ: Νέα διαδικασία για τις Φορολογικές Δεσμευτικές Απαντήσεις

Τη δυνατότητα να γνωρίζουν εκ των προτέρων πώς ερμηνεύει η ΑΑΔΕ τη φορολογική και τελωνειακή…

02/10/2026

Με 300.000 αντιγριπικά εμβόλια εφοδιάζονται τα φαρμακεία του νομού

Περίπου 300.000 αντιγριπικά εμβόλια αναμένεται να διατεθούν σταδιακά στα φαρμακεία του νομού Θεσσαλονίκης για την…

02/10/2026

Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

Στην επόμενη φάση του «Ανακαινίζω», με την κατάθεση των δικαιολογητικών μέσα στον Οκτώβριο για να λάβουν…

02/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ