voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

    ΠΟΥ: «Απίθανο» να εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός Σαμόντα, μετά το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο που εντοπίστηκε στη Γαλλία

    Κρήτη: 38 νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα μέσα στο 2026

    Δίπλωμα οδήγησης: Έρχονται μεγάλες αλλαγές

  • Εκπαίδευση

    Ζαχαράκη: 2,64 εκατ. ευρώ στα Πανεπιστήμια για την κάλυψη της μισθοδοσίας εντεταλμένων διδασκόντων

    ΟΙΕΛΕ για Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: «Κόβουν» τους καλοκαιρινούς μήνες από την προϋπηρεσία ιδιωτικών εκπαιδευτικών

    Με αλλαγές το πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου

    Tι είπε η Υπουργός Παιδείας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και 8.500 νέες κλίνες

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: 75 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ με απολυτήριο Γυμνασίου

    Προσλήψεις: Aπό την 1η Νοεμβρίου θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες

    Λυρική Σκηνή: Εκδόθηκε προκήρυξη για προσλήψεις

    ΑΣΕΠ 1ΓΕΠ/2026: Εκδόθηκαν οδηγίες για την ηλεκτρονική εξέταση

  • Οικονομία

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από 26 έως 30 Οκτωβρίου

    Συντάξεις Δημοσίου: Από τον Νοέμβριο του 2026 ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για σύνταξη γήρατος και λόγω θανάτου ασφαλισμένου

    Θεοδωρικάκος – Χαρδαλιάς: Καινοτόμα προγράμματα για τις ΜμΕ με καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

    Market Pass 2026: Ποιοι θα πάρουν έως 1.000 ευρώ

  • Εργασιακά

    ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν την αργία της 28ης Οκτωβρίου

    e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

    Συντάξεις Δημοσίου: Από τον Νοέμβριο του 2026 ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για σύνταξη γήρατος και λόγω θανάτου ασφαλισμένου

    ΑΣΕΠ: Εκτός διαθεσιμότητας για 4 ημέρες το ΗelpDesk

  • VOUCHER

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στην Κρήτη – Εγκαίνια για την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

    Θεοδωρικάκος – Χαρδαλιάς: Καινοτόμα προγράμματα για τις ΜμΕ με καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

    Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε το νομοσχέδιο για επιβολή ορίου ηλικίας για πρόσβαση στα social media

    Χατζηδάκης: Μακροχρόνια φροντίδα, συντάξεις και δημογραφικό στο πρόγραμμα της ΝΔ

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Συνεντεύξεις

Ενας “αναρχικός” παπάς: Ο Χριστός ήταν ξυπόλητος και με ένα χιτώνα. Σήμερα βλέπουμε τον κλήρο με χρυσαφικά

από fotis
11/04/2018
σε Συνεντεύξεις

128
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πατέρας Φιλόθεος Φάρος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως “αναρχικός” παπάς. Είναι κληρικός, συγγραφέας, ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής. Μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος.

Ο κληρικός μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7” και αναφέρθηκε στο Θεό, την πίστη, την ορθοδοξία, την κρίση, τους μετανάστες, τον ρατσισμό.

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης:

“Όταν ήμουν 11 χρονών, ο πατέρας μου με πήρε στο μαγαζί (σ.σ. κουρείο στην Τρούμπα), όχι για να βγάλω χρήματα, αλλά για να με φέρει σε επαφή με την πραγματικότητα και νομίζω ότι ένα από τα χαρακτηριστικά μου είναι ότι βρίσκομαι διαρκώς σε επαφή με την πραγματικότητα. Μπορεί να το οφείλω στον πατέρα μου αυτό, και στην Τρούμπα”.

ΣχετικάΆρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Πριν από τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν

03/02/2026

Μητσοτάκης: «Πάνω από 2 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες για τη στήριξη του εισοδήματος – Νέα μέτρα για το στεγαστικό πρόβλημα – Δέσμευση οι αγρότες να πληρωθούν τέλη Νοεμβρίου»

18/11/2025

“Το να λέμε ότι κάποιος μας συγχωρεί ταυτόχρονα υπαινίσσεται ότι αυτός ο κάποιος είναι μνησίκακος. Ότι κάτι του έχουμε κάνει και μας το κρατάει. Ο Θεός δεν είναι μνησίκακος, μόνο αγαπά. Δεν πολυκαταλαβαίνω λοιπόν την έννοια της συγγνώμης από τον Θεό, αφού μόνο αγαπάει”.

“Από μικρός έλεγα ότι θα γίνω παπάς. Στην εφηβεία σταμάτησα να το λέω και γύρω στα 20, είχα δει ένα θεατρικό με τη Λαμπέτη και τον Μουσούρη, που έπαιζε έναν επίσκοπο. Με συγκίνησε αυτή η παράσταση. Δεν ήταν η παράσταση ο λόγος, αλλά στάθηκε η αφορμή να ξαναγυρίσω στην ιδέα να γίνω κληρικός”.

“Ζούμε σε μια εποχή που εκθειάζει τη νεότητα και πολλοί ηλικιωμένοι προσπαθούν να δίνουν την εντύπωση ότι είναι νέοι. Για μένα, η νεότητά μου ήταν μια θλιβερή περίοδος. Ήμουν ένα ανόητο παιδάκι με πολλές ψευδαισθήσεις. Προφανώς δεν ήταν εξασφαλισμένη η εσωτερική μου αυτοπεποίθηση. Κι όταν κάποιος έχει ανασφάλεια, καταφεύγει σε μεγαλομανία, φαντάζεται πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”.

“Ένα τραγικό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι το παιδί πρέπει να το διαμορφώσουν δύο άνθρωποι. Η δημιουργία ενός νέου ανθρώπου είναι μια τεράστια υπόθεση για οποιουσδήποτε δύο ανθρώπους. Και δυστυχώς δεν υπάρχει κοινοτικό πνεύμα στην εποχή μας”.

“Το κήρυγμα δεν είναι διδασκαλία. Κάποτε έκανα μια συνέντευξη στην τηλεόραση και μιλούσαμε για τον καταληκτικό ασθενή. Ειπώθηκε λοιπόν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λένε στον άνθρωπό τους ότι πεθαίνει γιατί τον αγαπούν. Κι εγώ είπα ότι δεν του το λένε, γιατί δεν τον αγαπούν. Γιατί τον απομονώνουν με αυτόν τον τρόπο, τον αφήνουν ολομόναχο. Όταν γύρισα σπίτι λοιπόν, σήκωσα το τηλέφωνο και μια κυρία μου λέει, ποιος είσαι εσύ που θα πεις ότι δεν αγαπώ τον άντρα μου, που του συμπαραστέκομαι δύο χρόνια που πεθαίνει από καρκίνο; Βλέπετε, η γενικότητα ήταν σωστή, αλλά ο άνθρωπος είναι μοναδική περίπτωση. Δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με γενικότητες. Ήμουν συντετριμμένος. Της είπα, έχετε δίκιο, ήταν λάθος μου. Έκτοτε, δεν κηρύττω. Κάνω συναντήσεις που είναι διάλογοι”.

“Χωρίς έρωτα δεν μπορεί να γίνει η ένωση. Κι ένας από τους λόγους που το 80% των ζευγαριών μπορεί να είναι συμβατικά είναι ότι δεν γίνονται από έρωτα, αλλά για σκοπιμότητες. Για σεξ, για χρήμα, για κοινωνική αναβάθμιση. Πήρε γιατρό, λέμε. Δεν έχει σημασία αν δεν αισθάνεται τίποτα γι’ αυτόν. Αλλά αυτή θα την πληρώσει πολύ άσχημα και ακόμα πιο πολύ, θα την πληρώσουν τα παιδιά που προκύπτουν από αυτήν την ένωση”.

“Θα σας πω τι είναι παρά φύσιν. Παρά φύσιν είναι να χρησιμοποιείς την ώθηση που σε σπρώχνει στην ένωση, όχι προς την πραγμάτωση της ένωσης, αλλά για να αισθανθείς κάποια ηδονή ή να αποβάλεις τα απόβλητα. Κι εγώ σας λέω, όποιος χρησιμοποιεί αυτή τη φυσική ώθηση προς την ένωση και την κοινωνία με έναν άλλον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι αυτός, κάνει κάτι θεάρεστο. Το άλλο είναι το παρά φύσιν”.

“Ο Χριστός κυκλοφορούσε ξιπόλητος και με έναν χιτώνα. Τι σχέση έχει αυτή η εικόνα με αυτό που βλέπουμε σήμερα από τον κλήρο με τα χρυσαφικά; Αυτά είναι μέσα επιβολής και ο Χριστός δεν χρησιμοποίησε καθόλου μέσα επιβολής. Εγώ δεν έχω καμιά ιδιαίτερη επαφή με κληρικούς. Στους διαλόγους που κάνω, δεν έχουν έρθει κληρικοί”.

“Έτσι είναι οι Ορθόδοξοι; Τι καμαρώνουμε ότι το 95% των Ελλήνων είναι Ορθόδοξοι; Ο μέσος Έλληνας έχει μια νοοτροπία αρκετά παρακμιακή και καθόλου χριστιανική επί της ουσίας. Έτσι δεν δημιουργήθηκε αυτή η κρίση; Το όνειρο κάθε μπαμπά και μαμάς ήταν να φέρει με το βύσμα το παιδί από τη μεθόριο, αν ήταν στρατιώτης. Και μέχρι εκεί, μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Αλλά αυτό έχει μια συνέπεια. Έφερνες το δικό σου γιο πίσω κι έστελνες το παιδί κάποιου άλλου εκεί, που δεν είχε αυτό το βύσμα. Ξέρετε, πολλοί από μας πια έτσι βλέπουμε και τον Θεό, σαν κάποιον που μας κάνει ρουσφέτια”.

“Τα παιδιά έμαθαν μόνο να παίρνουν. Και μεγαλώνουν και γερνάνε και δεν ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο. Αλλά ξέρετε ο άνθρωπος πλουτίζει όταν δίνει, όχι όταν παίρνει. Όταν παίρνει, γίνεται ζητιάνος”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Ετικέτες: συνεντεύξειςΣυνέντευξηΦιλόθεος Φάρος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Θανάσης Κοντογεώργης: Απαιτείται άμεση και συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το κόστος διαβίωσης

    17 Οκτ 2026

  • Νίκη Κεραμέως: Ενισχύουμε τους εργαζόμενους γονείς, διευκολύνοντάς τους στη λήψη της γονικής άδειας

    16 Οκτ 2026

  • Κυρανάκης: Δεν υπάρχει καμία άλλη κυβέρνηση η οποία να έχει μειώσει 90 φόρους – Τα προγράμματα και η επιστροφή ενοικίου

    13 Οκτ 2026

  • Σοφία Ζαχαράκη: «Κρατάμε ανοιχτά σχολεία ακόμη και για δύο ή τρία παιδιά»

    11 Οκτ 2026

  • Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    2 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση των 36.000 ευρώ – Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικός οδηγός

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Γεωργιάδης: Κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους για αισχροκέρδεια που έχουν γίνει ποτέ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    44 shares
    Share 18 Tweet 11

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.