voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Μόνιμοι στη Πυροσβεστική: Ανοίγει ο δρόμος για 3.600 θέσεις εργασίας

    Σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός για αύριο Πέμπτη, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

    Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 90 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμούς Κελσίου

    Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 90 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμούς Κελσίου

    Δ. Μιχαηλίδου: “Παραμένουν σταθερά τα συνταξιοδοτικά όρια”

    Δόμνα Μιχαηλίδου: «Δημιουργήσαμε τον Προσωπικό Βοηθό και τώρα τον κάνουμε μόνιμο θεσμό εθνικής εμβέλειας»

    Φωτιές – Στις 17:00 η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης στους πυρόπληκτους

    Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο: Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

  • Εκπαίδευση

    Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν κρατική πιστοποίηση ξένης γλώσσας για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου από το 2026-2027

    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις – Πότε λήγει η προθεσμία

    Πανελλήνιες 2018

    Διορισμός μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)

    Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Αθμιας και Βθμιας, ΕΑΕ και Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και Μουσικών Σχολείων

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    Έως τις 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 25-54 ετών, στη ΔΥΠΑ

    Η ανεργία των νέων αυξήθηκε πέρυσι σε παγκόσμια κλίμακα

    ΥΠΕΣ: «Πράσινο φως» για 951 προσλήψεις σε Δήμους

    Υπ. Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 20 Αξιωματικών

    Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

  • Οικονομία
    Αντικειμενικές Αξίες: Επανεξέταση τιμών σε 12 δήμους – Τι θα γίνει ο ΕΝΦΙΑ

    Οδηγίες ΠΟΜΙΔΑ για τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη»

    Market pass: Εντός της εβδομάδας η τρίμηνη πληρωμή

    Έρχεται νέο Market Pass: Τα ποσά και ποιοι θα το πάρουν

    Πόθεν Έσχες: Μέχρι την 1η Ιουλίου η υποβολή ετήσιων καταστάσεων – Ποιοι είναι οι υπόχρεοι και τι πρέπει να γνωρίζουν

    Πόθεν Έσχες 2026: Πώς να αποφύγετε τα πρόστιμα

    Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

    Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε τελειώνουν

  • Εργασιακά
    παιδικά χωριά sos μητέρες

    Άδεια μητρότητας: Ποιες είναι οι νέες κατηγορίες δικαιούχων, τι ισχύει για τη μερική και εποχική απασχόληση

    Πυροσβέστες

    Υπεγράφη από τον Ευ. Τουρνά η επαύξηση των ωρών απασχόλησης των εποχικών πυροσβεστών

    Ergani app: Προσλήψεις προσωπικού από το κινητό για έκτακτες ανάγκες

    Ergani app: Προσλήψεις προσωπικού από το κινητό για έκτακτες ανάγκες

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

  • VOUCHER
    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις – Πότε λήγει η προθεσμία

    Τουρισμός για Όλους 2026: Από σήμερα κατάθεση αιτήσεων ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

    «Thessaly Evros Pass»: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

    Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»

  • Πολιτική
    Υπ. Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 20 Αξιωματικών

    Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εργασιακά

Ν. Κεραμέως: Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα το ν/σ για τις Συλλογικές Συμβάσεις, ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις μισθών και παροχών

από NEWS ROOM
08/02/2026
σε Εργασιακά, Συνεντεύξεις

128
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η αύξηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μέσω του νομοσχεδίου της Κοινωνικής Συμφωνίας που συζητείται στη Βουλή και τα πλεονεκτήματα που θα επιφέρει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της συνέντευξης που παραχώρησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι το πρώτο νομοσχέδιο, ίσως και της μεταπολίτευσης, το οποίο δεν είναι νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Έχει γραφτεί από κοινού από όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο οδηγεί στη σύναψη περισσοτέρων Συλλογικών Συμβάσεων και στην επέκταση περισσοτέρων Συλλογικών Συμβάσεων. Είναι ζητούμενο δεκαετιών και ανοίγει τον δρόμο για αυξήσεις μισθών και παροχών», είπε η υπουργός.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι υπάρχει κοινωνική συναίνεση και διερωτήθηκε για την αντίθετη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Στον κοινωνικό διάλογο τα πηγαίνουμε καλύτερα απ’ ό,τι στον πολιτικό διάλογο. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο το έγραψε η κυβέρνηση μαζί με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους. Είναι το νομοσχέδιο που είχε τα λιγότερα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση. Γιατί; Η κοινωνία θέλει αυξήσεις μισθών. Η κοινωνία θέλει Συλλογικές Συμβάσεις. Είναι ένα νομοσχέδιο για το οποίο η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε πηγή έμπνευσης την Ελλάδα για τον κοινωνικό διάλογο. ‘Αρα, όλοι οι κοινωνικοί εταίροι είναι υπέρ, η κοινωνία υπέρ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το χαρακτηρίζει πηγή έμπνευσης και προσέξτε τώρα το θλιβερό, η αντιπολίτευση είναι απέναντι», σχολίασε η υπουργός.

Επίσης, η κ. Κεραμέως τοποθετήθηκε επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι φέρνει ένα πλαίσιο πολύ πιο ευνοϊκό για τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναφέρει την πλήρη μετενέργεια και, συνεπώς, ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις σε μισθούς, γεγονός το οποίο καθιστά ακατανόητη τη στάση της αντιπολίτευσης. «Πραγματικά, σηκώνω τα χέρια ψηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣχετικάΆρθρα

Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης 120 ωρών στους υπαλλήλους εκπαίδευσης

Ν. Κεραμέως: Δίνουμε στους εργαζόμενους περισσότερες δυνατότητες να ενισχύσουν τη συνταξιοδοτική τους προοπτική

28/07/2026

Προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Ν. Κεραμέως: Τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών

21/07/2026

Η υπουργός σημείωσε ότι ζητούμενο είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και η μεγάλη μείωση της ανεργίας την τελευταία εξαετία (7,5%), ποσοστό το οποίο είναι ιστορικό χαμηλό 18ετίας, αυξάνει τον ανταγωνισμό και οδηγεί σε αύξηση μισθών.

Για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου 2026, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. «Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ. Σήμερα, είναι στα 880 ευρώ και παραμένει στο ακέραιο η δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για 950 ευρώ το 2027. Τον Μάρτιο, στο υπουργικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα έχει ισχύ από την 1η Απριλίου 2026», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει τριετίες και επιδόματα.

«Τιμώ τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Είναι πολύτιμος ο διάλογος αυτός. Περιμένω να λάβω όλες τις απόψεις των κοινωνικών εταίρων και, εν συνεχεία, θα διαβουλευτούμε και θα οδηγηθούμε προς το υπουργικό συμβούλιο», συμπλήρωσε.

Αντίστοιχα, αναφερόμενη στον μέσο μισθό, τόνισε ότι ήδη ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης βρίσκεται στα 1.516 ευρώ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει το εισόδημα των πολιτών αφενός μεν με τις αυξήσεις μισθών αφετέρου δε με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε την αύξηση των θέσεων απασχόλησης και παρουσίασε τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας. «Πριν από έξι χρόνια, 560.000 άνθρωποι ήταν στην ανεργία και σήμερα δεν είναι. Παραλάβαμε την ανεργία στο 18% και, σήμερα, η ανεργία είναι στο 7,5%. Η Ελλάδα, αυτήν τη στιγμή, έχει χαμηλότερη ανεργία από την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, ακόμη και από τη Γαλλία», είπε η υπουργός και προσέθεσε ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν μεγάλη αύξηση της πλήρους απασχόλησης.

«Η πλήρης απασχόληση ήταν στο 69%, όταν ξεκινήσαμε, σήμερα είναι στο 78,5%, άρα σχεδόν οκτώ στους δέκα που δουλεύουν, δουλεύουν σε δουλειές πλήρους απασχόλησης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ποιοτικό στοιχείο», σχολίασε η κ. Κεραμέως και τόνισε ότι, πλέον, έχουν αντιστραφεί οι όροι και οι επιχειρήσεις αναζητούν διαρκώς περισσότερους εργαζόμενους.

Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις «Ημέρες Καριέρας» και ανήγγειλε την επόμενη εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο 13 και 14 Φεβρουαρίου 2026 στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκατοντάδων επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε τη σημασία ενίσχυσης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω του reskilling και του upskilling που υλοποιεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), καθώς και τη στόχευση σε δεξιότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά, όπως είναι, για παράδειγμα, οι ψηφιακές δεξιότητες.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στους κλάδους που είναι σε πολύ μεγάλη ανάπτυξη, όπως είναι η πληροφορική, ό,τι είναι σχετικό με την Τεχνητή Νοημοσύνη, με λογισμικά, με αλγόριθμους, ο κλάδος των κατασκευών. «Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, για να εξοπλίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό με εκείνες τις δεξιότητες που χρειάζεται, για να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Γι’ αυτό και έχουμε και τις σχολές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, στις οποίες προσφέρουμε ειδικότητες που είναι σε ζήτηση στην αγορά. Παράδειγμα, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ζαχαροπλάστες, σεφ», δήλωσε η υπουργός, τονίζοντας ότι αυτά τα επαγγέλματα έχουν απορροφητικότητα 100% στην αγορά εργασίας.

Για το νέο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πρόκειται για το πληροφοριακό σύστημα το οποίο ρυθμίζει όλη την αγορά εργασίας, οι ανάγκες της οποίας έχουν αλλάξει στα 13 χρόνια που πέρασαν από τη λειτουργία του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ Ι».

«Φέρνουμε την “ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ”, με φοβερές απλοποιήσεις και διευκολύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Εδώ και 10 μήνες, “τρέχει” πιλοτικά, για να εξοικειωθούν όλοι, αλλά στις 16 Φεβρουαρίου 2026, την ερχόμενη Δευτέρα δηλαδή, σταματάει να λειτουργεί το Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ Ι” και μπαίνει σε λειτουργία το “ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ”», ανέφερε η υπουργός και παρότρυνε εργαζόμενους και επιχειρήσεις να το επισκεφτούν και να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του.

Ετικέτες: Νίκη Κεραμέωςσυλλογικές συμβάσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ergani app: Προσλήψεις προσωπικού από το κινητό για έκτακτες ανάγκες

    10 Αυγ 2026

  • ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    10 Αυγ 2026

  • Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Όλες οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

    10 Αυγ 2026

  • Συντάξεις: Τα 5 SOS για λαμβάνετε πάνω από το 60% του μισθού

    8 Αυγ 2026

  • Δεκαπενταύγουστος 2026: Διευκρινίσεις από την ΓΣΕΕ για τις αμοιβές των εργαζομένων

    7 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    Αυτοί είναι οι άνεργοι που δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 έτων

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    195 shares
    Share 78 Tweet 49
  • Χωρίς νέα αίτηση το Market Pass

    38 shares
    Share 15 Tweet 10
  • ΔΥΠΑ: Επιπλέον 8.000 επιδοτούμενες θέσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω – Άρχισαν οι αιτήσεις

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • Στεγαστικό επίδομα από το υπουργείο Παιδείας, σε 1.120 φοιτητές σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία – Ζαχαράκη: Οι ίσες ευκαιρίες στις σπουδές, σημαίνουν και έμπρακτη στήριξη απέναντι στο κόστος της φοιτητικής στέγης

    35 shares
    Share 14 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.