voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Υποχρεωτικό το κράνος στα ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας – Aλλαγές και στις εξισώσεις διπλωμάτων

    Ηλεκτρικά πατίνια: Με kids wallet η απαγόρευση για ανηλίκους

    Υποχρεωτικό το κράνος στα ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας – Aλλαγές και στις εξισώσεις διπλωμάτων

    Ηλεκτρικά πατίνια: Με kids wallet η απαγόρευση για ανηλίκους

    Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα

    Hellenic Train: Αβάσιμες οι ειδήσεις περί έλλειψης εκπαίδευσης των οδηγών

    Hellenic Train: Προσωρινή αναστολή από το Σάββατο 23 Μαΐου των δρομολογίων στην γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο – Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη

  • Εκπαίδευση

    Πανελλαδικές 2026: Σε εφαρμογή δίκτυο ψυχολογικής υποστήριξης για τους υποψηφίους

    Voucher 200 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό: Οι δικαιούχοι

    Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση – Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι χρήσιμες πληροφορίες για τους υποψηφίους

    Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των ΚΕΣΥ από την Υφυπουργό Παιδείας

    Σοφία Ζαχαράκη: Τι αλλάζει σε Λύκειο, Πανελλαδικές και αναπληρωτές

    Με απόλυτη ασφάλεια οι Πανελλαδικές διαβεβαιώνουν τα αρμόδια υπουργεία

    Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των υποψηφίων για όσο διαρκέσουν οι εξετάσεις Πανελλαδικές 2026

  • Θέσεις εργασίας
    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2026: Από 03/06 οι αιτήσεις για 4.747 μόνιμες προσλήψεις

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Αυτό το Σάββατο στον Πειραιά η 56η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ για τη Γαλάζια Οικονομία

    Χρυσοχοΐδης: Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει – Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τις διαφορές τους

    M. Χρυσοχοΐδης: Προσλαμβάνουμε 30 νέους επιστήμονες, ενισχύουμε τα εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό

    Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για 167 θέσεις στην ΟΣΥ

    “Τρέχουν” οι αιτήσεις για 289 προσλήψεις στην ΟΣΥ

  • Οικονομία
    Έρχεται μια ρύθμιση – ανάσα: Χρέη και φόροι σε πολλές δόσεις

    Τον Ιούνιο η ρύθμιση για τις 72 δόσεις

    Τον Ιούνιο θα δοθεί το έκτακτο επίδομα παιδιού

    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    ΑΑΔΕ: Ποια φορολογικά έτη τίθενται στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών της έως το τέλος του 2026

    Πρόεδρος Πρατηριούχων Καυσίμων Αττικής: Έρχεται αποκλιμάκωση στις τιμές της βενζίνης

  • Εργασιακά
    ΔΥΠΑ: Παρατείνονται έως 28/5 οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

    Παιδικές Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τελειώνει η διορία για τις αιτήσεις

    Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος το «πέναλτι» ύψους 30% – Τι θα ισχύει με τη φορολόγηση του εισοδήματος

    Συντάξεις Ιουνίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για κάθε ταμείο

    Παροχές υγείας σε μη μισθωτούς με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ

    Σε εφαρμογή ο Προσωπικός Αριθμός στον e-ΕΦΚΑ

    Συντάξεις: Πώς θα εκτυπώσετε την προσωπική σας διαφορά

    Ξεμπλοκάρουν οι επικουρικές συντάξεις – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Παρατείνονται έως 28/5 οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

    Παιδικές Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τελειώνει η διορία για τις αιτήσεις

    Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα στην πλατφόρμα – Τι δήλωσε η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ

    Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα – Δείτε αν είστε δικαιούχος

    Θερινές κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις των ασφαλισμένων – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    ΔΥΠΑ: Παρατείνονται έως 28/5 οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

    Από σήμερα οι αιτήσεις για τις 70.000 επιταγές παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυρ. Μητσοτάκης: Έως τέλη Αυγούστου το «Σπίτι μου 2» – Σημαντική μεταρρύθμιση των νέων ειδικών χωροταξικών πλαισίων για Τουρισμό, ΑΠΕ και βιομηχανία

    “ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία”: Το όνομα του κόμματος που ανακοίνωσε η Μαρία Καρυστιανού

    “ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία”: Το όνομα του κόμματος που ανακοίνωσε η Μαρία Καρυστιανού

    Π. Μαρινάκης: “Τριπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης για την Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη”

    Παύλος Μαρινάκης: Νέα λεωφορεία, 150 ευρώ στις οικογένειες και βαρέα στους υγειονομικούς

    Κυρ. Μητσοτάκης από τη Σπάρτη: Προτεραιότητά μας η καθημερινότητα των πολιτών

    Κυρ. Μητσοτάκης από τη Σπάρτη: Προτεραιότητά μας η καθημερινότητα των πολιτών

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Συνεντεύξεις

Π. Μαρινάκης: Όλες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα στοχεύουν άμεσα ή έμμεσα στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών

από NEWS ROOM
04/09/2023
σε Συνεντεύξεις
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με το βλέμμα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης παραχώρησε χθες τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Θα ήθελα πριν μιλήσουμε και για τη ΔΕΘ να πούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που μας παρουσίασε ο αν. υπουργός Εσωτερικών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πριν από κάποια χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο που ναρκοθέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική. Ουσιαστικά μετά τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν μπορούσαν να κυβερνηθούν οι Δήμοι. Ήρθε λοιπόν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επί υπουργίας Μάκη Βορίδη και ψήφισε έναν νόμο που τώρα βλέπουμε τα πρώτα του αποτελέσματα. Έγιναν οι δηλώσεις των υποψηφίων. Έχουμε 151.000 υποψήφιους στις κοινότητες και τις περιφερειακές ενότητες. Περίπου δηλαδή το 2% των Ελλήνων, αν και έχουν μειωθεί οι θέσεις προς εκλογή, πλέον οι Δήμοι θα κυβερνώνται, θα έχει αυξημένη πλειοψηφία αυτός που θα επιλέξουν οι Έλληνες πολίτες. Είναι πολύ σημαντική αυτή η αλλαγή», τόνισε εισαγωγικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά τις προεκλογικές οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και τις όποιες ανακοινώσεις αναμένονται στη ΔΕΘ, ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε: «Εγώ θα πω το εξής: Γεννήθηκα στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, στην Πάτρα, με ό,τι αυτό σημαίνει τι λέμε προεκλογικά και τι μετεκλογικά. Κάποτε, λοιπόν, τη δεκαετία του 80, ξεκίνησε μία λογική, που δυστυχώς υπηρετήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση, “να πούμε ό,τι πούμε προεκλογικά και μετά το ένα στα 10 να κάνουμε, ευχαριστημένος θα είναι ο κόσμος”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε αυτήν τη λογική και την προηγούμενη τετραετία και αυτή την τετραετία. Κατεβήκαμε σε δύο εκλογές, είχαμε μια πάρα πολύ μεγάλη στήριξη, πολύ τιμητική εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά η μεγαλύτερη σημασία είναι τι κάνεις μετά. Το πρώτο, λοιπόν, νομοσχέδιο το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση είναι η εφαρμογή του 50% του προεκλογικού προγράμματος στην οικονομία. Όλες οι παρεμβάσεις, οι οποίες θα δούμε ν’ αρχίσουν να εφαρμόζονται και από 1η πρώτου του ΄24 οι περισσότερες εξ αυτών -μέχρι τότε όλες στην πραγματικότητα- αφορούν έμμεση ή άμεση αύξηση του εισοδήματος όλων των πολιτών. Μετά από 14 χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τουλάχιστον 70 ευρώ το μήνα και από κει και πέρα προσαυξανόμενες με θέσεις ευθύνης, οι οποίες έχουν περισσότερες, πλέον, απολαβές. Οικογένειες με παιδιά, αναλόγως με τα τέκνα αυξάνονται τα επιδόματα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και κάποιες άλλες ήδη ψηφισθείσες αυξήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή από την προηγούμενη τετραετία. Ουσιαστικά καθαρή αύξηση, μέση καθαρή αύξηση θα δουν 1400 οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αλλά δεν είναι μόνον αυτές οι παρεμβάσεις».

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι υλοποιείται επίσης «αύξηση του αφορολόγητου για όλες τις οικογένειες με παιδιά, κατά 1000 ευρώ, για όλες, όχι μόνο για το Δημόσιο. Αυτό είναι μία παρέμβαση, σε συνέχεια της συζήτησης που είχατε με την υπουργό, την κυρία Ζαχαράκη, μία πολύ σημαντική παρέμβαση για τις οικογένειες, για όλες τις οικογένειες και ειδικά για τους νεότερους. Είπατε κάτι για τις αντιδράσεις. Γιατί και αυτό είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει πολλά χρόνια. Δύο από τα πρώτα νομοσχέδια -το πρώτο έχει ήδη ψηφισθεί, το δεύτερο το ανέλυε χθες ο κύριος Γεωργιάδης, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, το εργασιακό νομοσχέδιο, ουσιαστικά είναι στον πυρήνα της αντιμετώπισης και του σεβασμού των εργαζομένων. Ποιος θα το περίμενε λοιπόν -γιατί, γιατί πολύ απλά προωθούν μεταρρυθμίσεις που κάποιοι δεν μπορούσαν ούτε και να ψελλίσουν, ενώ έβγαιναν στους δρόμους, τις οποίες είχε ανάγκη η αγορά εδώ και δεκαετίες, καταπολεμούν τη μαύρη εργασία, προστατεύουν τους εργαζόμενους, που δεν έχουν ένα συγκεκριμένο ωράριο, με τις συμβάσεις κατά παραγγελία, δίνουν την υποχρέωση στον εργοδότη, αντί για δύο μήνες, να ενημερώνει στη μία βδομάδα. Αυτό, λοιπόν, τη σημαίνει; Ότι καλύτερα είναι να κρίνουμε τις πολιτικές, όχι με τις ταμπέλες που κάποιοι έχουν συνηθίσει, αλλά με το τι εφαρμόζει η κάθε κυβέρνηση».

ΣχετικάΆρθρα

Π. Μαρινάκης: “Τριπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης για την Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη”

Παύλος Μαρινάκης: Νέα λεωφορεία, 150 ευρώ στις οικογένειες και βαρέα στους υγειονομικούς

21/05/2026
Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

Μαρινάκης: Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή αλλά και για μείωση βουλευτών

06/04/2026

Για τη στάση που τηρεί ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως μέσα και από την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή «δυστυχώς είδαμε μία αντιπολίτευση, η οποία περιορίστηκε σε μία πολύ ανέξοδη κριτική. Αυτό είπε ο πρωθυπουργός, αυτή είναι και η υποχρέωσή μας, να λύσουμε τα προβλήματα».

Αναφορικά με τις αυξήσεις των συντάξεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Σε όσους δεν θα δουν αύξηση, θα δοθεί το επίδομα της προσωπικής διαφοράς. Μία από τις απαράδεκτες μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, που ουσιαστικά προσπάθησε προεκλογικά να εξαπατήσει τους συνταξιούχους, μια έμμεση μείωση συντάξεων. Όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός πέρυσι και το έκανε πράξη, έτσι θα το κάνει και φέτος πράξη, μέχρι να εξαφανιστεί η προσωπική διαφορά οι άνθρωποι αυτοί, στο μέτρο των αυξήσεων των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας, θα στηρίζονται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαρινάκης για μια σειρά από μέτρα όπως το, market pass, το youth pass αλλά και ο διπλασιασμός του ποσού στο πρόγραμμα για στέγη, υπογράμμισε: «Όλες αυτές οι παρεμβάσεις που λέτε, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές, γιατί στήριξαν τους πολίτες στα δύσκολα, σε πολύ μεγάλες κρίσεις, για εμένα πιο σημαντικό απ’ όλες αυτές τις παρεμβάσεις, είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις. Όπως το οικονομικό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε και όλα τα υπόλοιπα τα οποία θα δούμε να γίνονται πράξη. Γιατί; Γιατί τα μέτρα αυτά μένουν όταν οι κρίσεις φεύγουν. Αυτό, λοιπόν, που θέλω να κρατήσουν οι τηλεθεατές και νομίζω θα το εξηγήσει πολύ πιο αναλυτικά ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ και θα το κάνει πράξη, αυτό είναι το πιο σημαντικό, όπως όλες οι υπόλοιπες εξαγγελίες, είναι ότι όλες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα στοχεύουν άμεσα ή έμμεσα στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Προσέξτε, βγήκαν τα στοιχεία της ανεργίας, γιατί μιλήσατε για εργασία. Έχουμε τη χαμηλότερη ανεργία των τελευταίων 13 ετών». Και συμπλήρωσε: «10,8%. Έχουμε καταφέρει, σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο πληθωρισμού, εισαγόμενου πληθωρισμού, παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα, μία οικονομία πριν από κάποια χρόνια θυμάστε σε ποιο σημείο ήταν, να έχει τον τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό. Δεν είναι αντικείμενο πανηγυρισμού, αλλά σκεφθείτε ότι η οικονομία αυτή, που έχει πλέον ένα ΑΕΠ, το οποίο είναι σε επίπεδα προ κρίσης, έχει καταφέρει και έχει σταθεί στα πόδια της. Τώρα, λοιπόν, αφού έγιναν αυτές οι ενέργειες ήρθε η ώρα σημείο σημείο να αποκατασταθούν και οι αδικίες».

Όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε αναλυτικά: «Η αντιμετώπιση της ακρίβειας για τον πρωθυπουργό και για την κυβέρνηση κινείται σε τρία επίπεδα, το έχω πει πάρα πολλές φορές. Το πρώτο είναι όλα αυτά που συζητάμε, τα μόνιμα μέτρα. Αυξήσεις μισθών, αυξήσεις συντάξεων, χωρίς να χρεώνουμε τις επόμενες γενιές, χωρίς καμία αύξηση φόρου. Την προηγούμενη τετραετία μειώσαμε πάνω από 50 φόρους, εκκρεμεί, όπως έχουμε υποσχεθεί, και το τέλος επιτηδεύματος. Ουσιαστικά, τώρα, ερχόμαστε και εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας. Το δεύτερο επίπεδο είναι όλα αυτά τα μέτρα τα έκτακτα, τα οποία στήριξαν τους πολίτες και κράτησαν την οικονομία όρθια. Το τρίτο που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, και θέλω να το κρατήσετε αυτό, και σε πολλά άλλα επίπεδα, είναι ο έλεγχος της Αγοράς από τις αρμόδιες Αρχές. Τα αδικαιολόγητα κέρδη δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».

Στο σημείο αυτό μάλιστα υπογράμμισε πως «Οι πολίτες για πάρα πολλά χρόνια είχαν κουραστεί να βλέπουν διάφορες αδικίες και μια γενικευμένη ατιμωρησία. Για πρώτη φορά τα βάλαμε και θα συνεχίσουμε να τα βάζουμε με επιχειρήσεις πώλησης ηλεκτρικών ειδών που εξαπατούσαν τους καταναλωτές. Επιβλήθηκαν πρόστιμα, εισπράχθηκαν. Για πρώτη φορά έχει γίνει μια τόσο γενικευμένη επιβολή προστίμων σε όσους παρανομούν, είτε για φοροδιαφυγή είτε για άλλα παραπτώματα μέσα σ’ αυτό το καλοκαίρι. Είδαμε να μην σέβονται κάποιες εταιρείες διακίνησης φαγητού τους εργαζομένους. Επιβλήθηκαν άμεσα πρόστιμα. Βλέπουμε τον έλεγχο του δημόσιου χώρου στις παραλίες, γιατί κανένας δεν είναι πάνω από τον νόμο. Βλέπουμε εκκενώσεις καταλήψεων σε Πανεπιστήμια. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Δεν μπορούν κάποιοι, είτε αυτό αφορά τα τρόφιμα είτε αυτό αφορά τη βενζίνη και βέβαια αυτό θα γίνεται όπως προβλέπεται από τις ελεγκτικές αρχές. Δεν μπορούν κάποιοι να εκμεταλλεύονται μία εισαγόμενη κρίση. Όταν έχει μία ταχύτητα που αυξάνεται μία τιμή, λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού και εκεί ήρθε το Κράτος να στηρίξει, πρέπει να δούμε την αντίστοιχη ταχύτητα αποκλιμάκωσης. Και αυτό για εμάς είναι κάτι παραπάνω από ύψιστη προτεραιότητα. Είναι, ενδεχομένως, στο θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας η πρώτη προτεραιότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης συνοπτικά πως «ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μια πρωτοφανή εισαγόμενη πληθωριστική κρίση είναι να αυξάνεις τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως λες στο Πρόγραμμά σου, να αυξάνεις το εισόδημα και βέβαια να εφαρμόζεις τον νόμο. Νόμους έχουμε, ελεγκτικές αρχές έχουμε. Η ΔΙΜΕΑ μέχρι και το 2019 δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο. Μπορούμε, λοιπόν, πάρα πολύ απλά, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, το έχουμε ήδη ξεκινήσει να το κάνουμε, να εφαρμόσουμε τον νόμο. Και αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε». Έκανε μάλιστα ξεχωριστή αναφορά στους ελέγχους που γίνονται και θα εξακολουθήσουν να γίνονται γιατί όπως είπε «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να εξαπατά τους καταναλωτές».

Κληθείς να κάνει μια εκτίμηση για την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Εγώ δεν θέλω ούτε να υπερτιμώ ούτε να υποτιμώ κανέναν. Και ειδικά δεν είναι και η δική μας δουλειά να ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά των υπόλοιπων κομμάτων. Όμως, θέλω να πω τα εξής: Μια ευχή μόνο κάνω και ίσως και ως ένας σχετικά νεότερος στην πολιτική. Να αποκτήσει, επιτέλους, η χώρα μας μια σοβαρή αντιπολίτευση, όσο γίνεται λιγότερο τοξική. Και, βέβαια, αν δεν καταφέρουμε να το αποκτήσουμε αυτό, τουλάχιστον, μπορεί να πάρουμε συμβουλές δανειοδότησης. Γιατί, ξέρετε, ως λίγα χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας, δουλεύοντας από το 2013, έχοντας κάνει έναρξη, προσπάθησα να πάρω ένα δάνειο για να πάρω αυτοκίνητο με δόσεις και έπρεπε να βάλω εγγυητή τον πατέρα μου. Δεν σκέφθηκα καν να πάρω δεξαμενόπλοιο».

Για το κατά πόσο «υπάρχει κενό στις δηλώσεις του κυρίου Κασσελάκη», κατά την ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Το σίγουρο κενό που υπάρχει, το είπε χθες άκουσα και ο υπουργός Εργασίας, είναι πως δεν είπε ότι ο ίδιος ζήτησε φύλαξη, όχι μόνο για τον ίδιο και είπε ότι εκρίθη ότι πρέπει να έχει. Καλό είναι να λέμε το σύνολο των δεδομένων. Η χώρα χρειάζεται μία αντιπολίτευση η οποία όταν είναι έξω μέρα να λέει ότι είναι μέρα και όταν είναι νύχτα να λέει ότι είναι νύχτα. Και προφανώς να πιέζει την κυβέρνηση να γίνεται καλύτερη, να προτείνει, να αντιπροτείνει και να κάνει και σφοδρή κριτική. Αυτό, δυστυχώς, σε πολύ κρίσιμα χρόνια, χρόνια κρίσεων δεν το είδαμε. Είδαμε μία αντιπολίτευση η οποία έφτανε σε σημείο πολλές φορές να αντιπολιτεύεται τη χώρα. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Προφανώς, δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα επιλέξουμε τον καλύτερο υποψήφιο πρόεδρο ενός άλλου κόμματος».

Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με το αν θα αλλάξει η φορολόγηση των επαγγελματιών, προφανώς, αυτών που δηλώνουν λιγότερα από όσα έπρεπε να δηλώνουν, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε: «Όπως είχε πει ο κ. Χατζηδάκης ότι εκεί που έδιναν κάποιοι συντάξεις σε δύο και τρία χρόνια, θα δίνονται τώρα σε δύο μήνες το πολύ, έτσι τώρα η απόλυτη προτεραιότητα του νέου χαρτοφυλακίου του είναι αυτή. Γιατί είναι αυτή; Γιατί πολύ απλά, όπως πολύ σωστά είπατε, πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση για να πληρώνουν περισσότεροι ακόμα λιγότερα. Τι κάναμε την προηγούμενη 4ετία; Μια σειρά από αυξήσεις φόρων της προηγούμενης από εμάς Κυβέρνησης τους μειώσαμε και συνολικά φτάσαμε σε πάνω από 50 μειώσεις ή καταργήσεις φόρων. Τώρα, λοιπόν, αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι να υπάρχει μεγαλύτερη φορολογική δικαιοσύνη. Αυτό, λοιπόν, θα γίνει με πάρα πολλές κινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών. Όπως πολύ σωστά είπατε θα μας τα πει αναλυτικά ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κυριότερο – το ξαναλέω – είναι θα τα δούμε να γίνονται πράξη. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την εφαρμογή του νόμου και φορολογική δικαιοσύνη».

Διευκρίνισε επίσης, πως «επειδή υπάρχει μία, πολλές φορές, στοχοποίηση συλλήβδην των ελεύθερων επαγγελματιών, έχω και μία αυξημένη ευαισθησία ως ελεύθερος επαγγελματίας, ούτε στοχοποίηση ούτε τίποτα. Ίσα-ίσα. Οι λίγοι, οι οποίοι προσπαθούν κάθε φορά να ξεφύγουν, έχουν ως αποτέλεσμα να την πληρώσουν οι πολλοί, οι συνεπείς και όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό, λοιπόν, θα τελειώσει».

Για τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο ειδικά για τη δεύτερη φωτιά που εκδηλώθηκε και εξελίχθηκε μέσα στο δάσος της Δαδιάς, ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε: «ουσιαστικά αυτή η δεύτερη εστία προκάλεσε το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά, η μεγαλύτερη φωτιά, ο ορισμός αυτού που λέμε mega fire με βάση και τα δεδομένα της περιοχής, με βάση και τις κλιματολογικές συνθήκες, την ένταση της φωτιάς που όλοι οι έμπειροι αξιωματικοί, δεν μιλάμε για κυβερνητικούς παράγοντες, έχουν συναντήσει στην πορεία, στην καριέρα τους. Αυτό λοιπόν δείχνει τη σοβαρότητα. Και επειδή αναφερθήκατε στο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας, εμείς δεν κρύβουμε ποτέ τα λόγια μας. Είναι προφανές ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι σε επίπεδο καταστροφής εκτάσεων. Βέβαια, δεν έχει γίνει οριστική αποτίμηση. Όμως, επιμένουμε ότι πρέπει να σταθούμε και να επενδύσουμε πάνω, να κάνουμε πολλά περισσότερα, όπως έχουμε ήδη κάνει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και στη συνέχεια βέβαια του φυσικού περιβάλλοντος. Και αυτό δεν πρέπει να το υποτιμάμε, ούτε να το βάζουμε σε δεύτερη μοίρα. Έχει πληρώσει πολύ ακριβά η χώρα μας μία πολύ πιο αφελή λογική σε αυτό το θέμα. Το έχουμε πληρώσει πολλές φορές πολύ ακριβά και δεν πρόκειται σε αυτό να γυρίσουμε σε εκείνα τα χρόνια. Προφανώς πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Προφανώς θα γίνουν όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για την πρόληψη, για τα drones, για τις θερμικές κάμερες, για την περαιτέρω πρόσληψη πυροσβεστών. Όλα όσα πρέπει να γίνουν παραπάνω. Την περαιτέρω ενίσχυση των μέσων, που έχουν ενισχυθεί πολύ και στα εναέρια και στα επίγεια. Χρόνο-χρόνο οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα».

Ολοκληρώνοντας, για το κατά πόσο «ο Ερντογάν χαλάει το κλίμα ή το κάνει επίτηδες», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Η Ελλάδα προσέρχεται σε κάθε τέτοια συνάντηση με αυτοπεποίθηση, χωρίς, όμως, να είναι αφελής. Αξιολογείται κάθε κίνηση μέρα-μέρα. Επιδιώκουμε τον διάλογο χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα εθνικά μας συμφέροντα. Όπως προαναγγείλαμε μετά τη συνάντηση του Βίλνιους, θα γίνουν κάποιες επόμενες ενέργειες και συναντήσεις, αρχικά σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών και σε λίγες ημέρες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Αυτό το οποίο πρέπει να κρατήσουμε είναι το εξής, γιατί μιλάμε για ένα ιδιαίτερα διαφορετικό γεωπολιτικό περιβάλλον. Δείτε πού ήταν η Ελλάδα πριν από κάποια χρόνια και πού είναι σήμερα. Πόσο πιο ισχυρή είναι οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατηγικά, αμυντικά. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που πλέον πρωταγωνιστεί. Και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, ήρθε στη χώρα μας. Ήρθε στη χώρα μας, στη συνέχεια ήταν μια τεράστια στιγμή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όλοι οι ηγέτες των Βαλκανίων με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά όλα δεν γίνονται τυχαία. Αυτά γίνονται γιατί η Ελλάδα επέστρεψε. Και αυτό οφείλουμε προφανώς να είναι σε όφελος του συνόλου των πολιτών».

Ετικέτες: Παύλος Μαρινάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Σοφία Ζαχαράκη: Διευκρινίσεις για τους διορισμούς εκπαιδευτικών – Τι είπε για τις νέες φοιτητικές εστίες

    24 Μάι 2026

  • Κεραμέως: Tι αλλάζει σε μισθούς και συντάξεις χηρείας

    19 Μάι 2026

  • Θεοδωρικάκος για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ: Αφορά αυτά που θα γίνουν από την ψήφιση του νόμου και μετά

    4 Μάι 2026

  • Κ. Χατζηδάκης: Μειώσεις φόρων και στήριξη ευάλωτων η κατεύθυνση της κυβέρνησης

    23 Απρ 2026

  • Σ. Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση δεν πρέπει να ακολουθεί την εποχή, αλλά να τη διαμορφώνει

    18 Απρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έκτακτο επίδομα παιδιού: Τον Ιούνιο η καταβολή των 150 ευρώ ανά παιδί

    14 shares
    Share 6 Tweet 4
  • ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 4.746 προσλήψεις στο Δημόσιο

    14 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα – Δείτε αν είστε δικαιούχος

    13 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, οδηγοί και βοηθοί ασθενοφόρων-διασωστών ΕΣΥ και ΕΚΑΒ

    11 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2026-2027: Πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα

    11 shares
    Share 4 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.