voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Δίπλωμα οδήγησης: Έρχονται μεγάλες αλλαγές

    Ν. Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μεταβαίνουν στο διακλαδικό πολυχωρικό πεδίο επιχειρήσεων – Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των στελεχών από την εξοικονόμηση πόρων

    Δ. Μιχαηλίδου: Μέσα στον Νοέμβριο η β’ δόση για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Το πρόγραμμα γίνεται μόνιμο

    Αλλάζει η ώρα: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

  • Εκπαίδευση

    Στα μέσα Νοεμβρίου η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών

    Ζαχαράκη για το Εθνικό Απολυτήριο: “Οικοδομούμε ένα Λύκειο που μορφώνει ουσιαστικά”

    στάση εργασίας

    Μέσω πλατφόρμας ο καθορισμός των συναντήσεων της υπουργού Παιδείας με τα 15μελη συμβούλια μαθητών

    Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (Δ.Ο.Α.) κατέθεσε αγωγή κατά του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

  • Θέσεις εργασίας

    Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ για τα αποτελέσματα των διαγωνισμών πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών

    ΑΣΕΠ: Δεν απαιτείται χρονική απόσταση από το Β2 στο C2 – Ποιος ελέγχει τη γνησιότητα των τίτλων

    ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2026: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 97 προσλήψεις στον ΕΟΦ

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Στο τέλος του μήνα ξεκινούν οι αιτήσεις για 3.262 προσλήψεις

  • Οικονομία

    Επίδομα 400 ευρώ: Όλη η λίστα με τους δικαιούχους

    Συντάξεις Νοεμβρίου: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής τους

    Τιμολόγια ρεύματος: Έρχεται νέα αύξηση το Νοέμβριο

    Επίδομα θέρμανσης: Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν «κολλήσει»

  • Εργασιακά

    Επίδομα 400 ευρώ: Όλη η λίστα με τους δικαιούχους

    Συντάξεις Νοεμβρίου: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής τους

    ΔΥΠΑ: Μείωση κατά 9% των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο

    Αυτό είναι το διπλό επίδομα από τη ΔΥΠΑ που δικαιούνται οι μακροχρόνια άνεργοι!

  • VOUCHER

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Το ΥΠΕΞ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του

    Στ. Παπασταύρου: Ανάπτυξη της Κρήτης με προστασία και ανάδειξη της φυσικής μας κληρονομιάς

    Στο στόχαστρο οι παράνομες υπεκμισθώσεις διαμερισμάτων – Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση

    Γονική άδεια: Νέα δεδομένα για τη χορήγησή του από το Υπουργείο

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Τεχνολογία

Επέκταση συνεργασίας ΔΥΠΑ – Amazon με νέα προγράμματα και δράσεις

από NEWS ROOM
04/12/2023
σε Εκπαίδευση, Τεχνολογία
113
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Διοικητής της ΔΥΠΑ και Εθνικός Συντονιστής για τις Δεξιότητες, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο της επέκτασης του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και την Amazon Web Services (AWS), παρουσίασαν τις νέες κοινές δράσεις που θα υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα:

• Πρόγραμμα κατάρτισης «Cloud Practitioner Essentials AWS»: Η δράση θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου με την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους και αφορά στην παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης σε 1.000 ανέργους, ηλικίας 18-60 ετών. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων μέσα από μια συνολική κατανόηση του Amazon Web Services (AWS) Cloud. Η κατάρτιση θα διεξαχθεί μέσω επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα, OTEAcademy (Amazon training partner).

• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης με αμοιβή παρόχων κατάρτισης βάσει τοποθέτησης σε θέση εργασίας, για έως 1.000 ανέργους: Σκοπός του προγράμματος κατάρτισης, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι η απόκτηση εξειδίκευσης σε ψηφιακά θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας χωρίς απαραίτητη προηγούμενη σχετική επαγγελματική εμπειρία και η άμεση τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης, που θα εξασφαλίζονται με ευθύνη του παρόχου κατάρτισης. Η αμοιβή των παρόχων θα βασίζεται στην ολοκλήρωση της εξάμηνης απασχόλησης των ωφελούμενων. Η AWS είναι η πρώτη από τις εταιρίες πληροφορικής που εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τη συμμετοχή της, με το πρόγραμμα “re/Restart”. Το πρόγραμμα re/Start ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, με κύριο στόχο την επανακατάρτιση των βετεράνων και των οικογενειών τους και επεκτείνεται σταδιακά στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.

• Καινοτόμο κέντρο κατάρτισης σε θεματικά αντικείμενα του κλάδου της Πληροφορικής, με ωφελούμενους Άτομα με Αναπηρία τα οποία ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού μεσαίας και υψηλής λειτουργικότητας: Η ΔΥΠΑ, εκτός από τις δυο δομές κατάρτισης ειδικής αγωγής – τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ, στην Αθήνα και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης – έχει αποφασίσει τη δημιουργία ενός καινοτόμου κέντρου κατάρτισης πληροφορικής, με ωφελούμενους Άτομα με Αναπηρία, τα οποία ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού μεσαίας και υψηλής λειτουργικότητας. Η νέα δομή θα λειτουργήσει αρχικά στην Αθήνα (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο) ως παράρτημα της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών, στο Γαλάτσι, ενώ για την υλοποίηση του έργου η ΔΥΠΑ θα συνεργαστεί και με την Amazon στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

ΣχετικάΆρθρα

ΔΥΠΑ: Μείωση κατά 9% των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο

20/10/2026

Αυτό είναι το διπλό επίδομα από τη ΔΥΠΑ που δικαιούνται οι μακροχρόνια άνεργοι!

20/10/2026

Η ΔΥΠΑ και η Amazon Web Services, τον Ιούλιο του 2021 υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, προκειμένου να προωθήσουν τη συνεργασία τους στους τομείς της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και της ανάπτυξης του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη υλοποιούνται πρωτοβουλίες και δράσεις για την κατάρτιση του εργατικού δυναμικού στο υπολογιστικό σύννεφο (computing cloud), την προώθηση της εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες μελλοντικών γενεών και την προώθηση επιχειρήσεων με δυνατότητα χρήσης cloud στη χώρα.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά την Amazon Web Services και τη ΔΥΠΑ για την εξαίσια και παραγωγική συνεργασία που αποφέρει μεγάλο κέρδος και εξασφαλισμένη εργασία στους καταρτισμένους του προγράμματος. Είμαι πολύ χαρούμενος που το σημαντικό αυτό πρόγραμμα όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί με επιπλέον δράσεις για τα Άτομα με Αναπηρία στα οποία οφείλουμε να δώσουμε τις ίδιες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους υποψήφιους. Αυτή τη στιγμή, οι υπηρεσίες cloud έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Η Amazon Web Services είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά του cloud και δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερο συνεργάτη για να εκπαιδεύσουμε το μελλοντικό εργατικό δυναμικό μας στα σύγχρονα επαγγέλματα που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας».

Ο Διευθυντής του Δημόσιου Τομέα στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, και Αφρική, Cameron Brooks της Amazon Web Services, δήλωσε:

«Καθώς η καινοτομία που τροφοδοτείται από το AWS Cloud γίνεται η «νέα κανονικότητα» για τους πελάτες στην Ελλάδα, οι εταιρείες επιδιώκουν να εντοπίσουν και να προσλάβουν τα ταλαντούχα στελέχη που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις ευκαιρίες αυτές. Ανανεώνουμε τη συνεργασία μας με τη ΔΥΠΑ παρέχοντας περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε τεχνολογίες cloud στην Ελλάδα, καλύπτοντας πλέον και άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Ανυπομονούμε να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το επόμενο βήμα στην ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας και ευχαριστούμε τη ΔΥΠΑ για τη δέσμευσή της με την επέκταση του Μνημονίου Συνεργασίας».

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε:

«Οι ψηφιακές δεξιότητες είναι απαραίτητες στη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελμάτων. Μέχρι τώρα έχουμε άριστη συνεργασία με την Amazon Web Services και με τις επόμενες δράσεις που έχουμε σχεδιάσει θα δώσουμε τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να εξειδικευτούν σε ψηφιακά θεματικά αντικείμενα που έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας, με την ποιότητα και την τεχνογνωσία της Amazon. Η συνεργασία μας δεν σταματά εδώ αλλά επεκτείνεται στο καινοτόμο κέντρο κατάρτισης πληροφορικής για ανθρώπους που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η Ελλάδα κάνει άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό τα τελευταία χρόνια, όμως για να δρέψουμε τα οφέλη του πρέπει να διασφαλίσουμε πως το ανθρώπινο δυναμικό έχει εξοπλιστεί με τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες».

Ετικέτες: AmazonΔΥΠΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ζαχαράκη για το Εθνικό Απολυτήριο: “Οικοδομούμε ένα Λύκειο που μορφώνει ουσιαστικά”

    20 Οκτ 2026

  • στάση εργασίαςΜέσω πλατφόρμας ο καθορισμός των συναντήσεων της υπουργού Παιδείας με τα 15μελη συμβούλια μαθητών

    20 Οκτ 2026

  • Παύλος Μαρινάκης: Ταυτοποίηση χρηστών και ειδική σήμανση στο περιεχόμενο Τεχνητής Νοημοσύνης

    19 Οκτ 2026

  • Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (Δ.Ο.Α.) κατέθεσε αγωγή κατά του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

    19 Οκτ 2026

  • Ενισχυτική Διδασκαλία 2026-27: Ο νέος οδηγός υλοποίησης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

    19 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση των 36.000 ευρώ – Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικός οδηγός

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Γεωργιάδης: Κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους για αισχροκέρδεια που έχουν γίνει ποτέ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    35 shares
    Share 14 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.