Πιερρακάκης: Ψηφιακό το ραντεβού για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Πιερρακάκης: Ψηφιακό το ραντεβού για το εμβόλιο του κορωνοϊού

12 Δεκεμβρίου 2020

Λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη χώρα έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο τονίζοντας ότι στόχος είναι το ραντεβού να κλείνεται ψηφιακά μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ Πιερρακάκης οι πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία τους σε σχετική πλατφόρμα, ώστε να μπαίνουν σε σειρά για να εμβολιαστούν. «Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός για τον πολίτη. Τώρα τελειώνουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να πραγματοποιηθεί μία άσκηση, η οποία είναι η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκοσμίως. Πρέπει πολλά συστήματα να διαμορφωθούν και χιλιάδες άνθρωποι να συντονιστούν. Θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα, έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες, για το emvolio.gov.gr, και την άυλη συνταγογράφηση. Στεκόμαστε κυρίως για το κλείσιμο του ραντεβού στην άυλη συνταγογράφηση. Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα μοιάζει με τις αντίστοιχες που μπαίνει κανείς για να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες, που θα μπορούν να τα αλλάξουν. Θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. Αυτά θα τα ανακοινώσουμε στην πορεία. Τηλεφωνικό κέντρο δεν θα υπάρχει με τη μορφή που το ξέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα προσέθεσε ότι θα υπάρχουν και φυσικά σημεία, όπου θα μπορεί ο κόσμος αυτός να πάει για να μάθει ποια είναι τα προτεινόμενα ραντεβού από εμάς, και αν θελήσει να τα αλλάξει, ώστε να εξυπηρετούνται με εύκολο τρόπο και όσοι δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες.


Τονίζοντας ότι κρίνεται αναγκαίο οι δύο δόσεις να γίνουν συντονισμένα σημείωσε ότι «σε οτιδήποτε αφορά σε υγειονομικό πρωτόκολλο, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από την επιτροπή εμβολιασμού ωστόσο δεν θα υπάρξει χαλαρότητα». «Θα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία στα ραντεβού, γιατί είναι θέμα εθνικής σημασίας», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

Σύντομα όπως διευκρίνισε θα ξεκινήσει και η καμπάνια ενημέρωσης. «Πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει για την ασφάλεια της διαδικασίας. Διακινούνται ψευδείς ειδήσεις και είναι σημαντικό με αξιοπιστία όλοι οι φορείς του κράτους να πείσουμε για την ασφάλεια της διαδικασίας γιατί είναι θέμα εθνικής υπόστασης. Η συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πιστεύει στην επιστήμη και ότι το εμβόλιο είναι θέμα ζωής και θανάτου», τόνισε ακόμη ο κ. Πιερρακάκης.

Τέλος, κάνοντας μια μικρή αναφορά στα ψηφιακά ραντεβού με τον ΟΑΕΔ, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι έχει προστεθεί γενικότερα η βιντεοκλήση στις δημόσιες υπηρεσίες. «Πλέον και ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας παρέχει τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες» κατέληξε.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<