Θέσεις εργασίας

ΑΣΕΠ 2Γ/2024: Στις 1-2/4 η διεξαγωγή εξέτασης ορθοφωνίας από πίνακα επιλαχόντων

H Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (ΚΕΔ) γνωστοποιεί ότι κατά το χρονικό διάστημα 1-2 Απριλίου 2026 θα διεξαχθεί στο Κεντρικό Κατάστημα του ΑΣΕΠ στην Αθήνα (Πουλίου 6, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11523) η εξέταση της ορθοφωνίας για την πλήρωση των λοιπών δεκαοκτώ (18) εκ των εβδομήντα δύο (72) θέσεων μόνιμου προσωπικού, του κλάδου/ειδικότητας ΠΕ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΔ. ΠΕ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (κωδικός θέσης 213), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 7 του ν.4765/2021 (Α΄6), όπως ισχύει, και της παρ. 2 του άρθρου 62 του ν. 5149/2024 (Α΄169), στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς νέα προκήρυξη και χωρίς υποβολή νέας αίτησης, από πίνακα επιλαχόντων της Προκήρυξης 2Γ/2024 (ΦΕΚ 63/τ. Α.Σ.Ε.Π./31.12.2024), με τα ίδια ακριβώς τυπικά και πρόσθετα προσόντα, όπως ορίζονται στην ανωτέρω προκήρυξη.

Σημειώνεται ότι για την οικονομία της διαδικασίας, για την περίπτωση αναπλήρωσης θέσεων λόγω μη αποδοχής διορισμού ή παραίτησης υποψηφίων (άρθρο 25 παρ. 5 του ν. 4765/2021), καλούνται στην εξέταση ορθοφωνίας και υποψήφιοι που δεν έχουν συμπεριλάβει στις προτιμήσεις τους τον κωδικό θέσης 213.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το συνημμένο αναλυτικό πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο την αντίστοιχη αναγραφόμενη ημερομηνία και είκοσι (20) λεπτά πριν ώρα έναρξης της εξέτασής τους, άλλως δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.

Την ημέρα της εξέτασης, οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο παραστατικό της ταυτοπροσωπίας τους που φέρει επικυρωμένη φωτογραφία, καθώς δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στη διαδικασία σε υποψηφίους, των οποίων η ταυτότητα δεν μπορεί να διαπιστωθεί. Επισημαίνεται ότι δεν εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 περί ταυτοποίησης μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές (mobile application) της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), δεδομένου ότι τα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα, προς διασφάλιση της αδιάβλητης διεξαγωγής της διαδικασίας.

Η εξέταση της ορθοφωνίας αποβλέπει στη διαπίστωση της ικανότητας των υποψηφίων στην άρθρωση του λόγου και τη μεταφορά μηνυμάτων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Ειδικότερα, η εξέταση θα περιλαμβάνει την εκφώνηση αποσπασμάτων κειμένων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Η επίδοση στην εξέταση αυτή κρίνεται ως «επιτυχής» ή «μη επιτυχής».

Πρόσφατα άρθρα

Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

Σημαντικά ενισχυμένο θα είναι φέτος το ετήσιο βοήθημα προς συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς…

19/09/2026

ΥΠΑΑΤ-ΑΑΔΕ: Στα 53 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την παροχή γεωργικών συμβουλών

Στα 53 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της πρόσκλησης για την παροχή δωρεάν γεωργικών…

19/09/2026

ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA

Tην Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της…

19/09/2026

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Απόλυτα αφοσιωμένος στην Εκκλησία και βαθιά προσηλωμένος στους ιερούς κανόνες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

«Η διακονία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου χαρακτηρίζεται από την απόλυτη αφοσίωσή του στην Εκκλησία,…

19/09/2026

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα της ΔΥΠΑ, με τους δικαιούχους να μπορούν…

19/09/2026

Oι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου

Κατά την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθούν συνολικά 1.392.004.633,40 ευρώ σε 2.712.497 δικαιούχους,…

19/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ