Δήμος Ρεθύμνης: Πρόσληψη 68 ατόμων με 4μηνες συμβάσεις

Δήμος Ρεθύμνης: Πρόσληψη 68 ατόμων με 4μηνες συμβάσεις

19 Φεβρουαρίου 2021

Την πρόσληψη 68 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων- κυρίως μηχανικούς, οδηγούς, τεχνίτες καθαρίστριες εσωτερικών χώρων – με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διάρκειας 4 μηνών, υπέγραψε  ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης για την κάλυψη επειγουσών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου που ανέκυψαν λόγω της παρατεταμένης κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Στην ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με την πρόσληψη τονίζονται τα εξής: «Με δεδομένη μάλιστα στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών, φαινόμενο που απαντάται σε όλη τη χώρα, λόγω απουσίας ευάριθμων εργαζομένων που τελούν σε καθεστώς προληπτικής καραντίνας επειδή ήρθαν σε επαφή με νοσούντες ή έχουν κάνει χρήση άδειας ειδικού σκοπού ή έχουν πάρει αναρρωτική άδεια, η διαχείριση αυτών των αναγκών καθίσταται δύσκολη επομένως η ενίσχυση των υπηρεσιών με έκτακτο προσωπικό, κρίθηκε αναγκαία».

Υπενθυμίζεται ακόμα από το Δήμο ότι παρόμοια διαδικασία έγινε προ μηνών, για τους ίδιους λόγους. Η διαδικασία έγινε βάση των διατάξεων του Νόμου 4764/ Δεκέμβριος 2020,άρθρο 175 καθώς και της υπ. αριθ. 91546/24-12-2020 ερμηνευτικής εγκυκλίου ενώ για την επιλογή του προσωπικού λήφθηκαν υπόψη οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που κατέθεσαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, οι Διευθύντριες και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου για τις υφιστάμενες ανάγκες των υπηρεσιών του. Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα των προσλήψεων και του ειδικού σκοπού που υπηρετούν, η διαδικασία των προσλήψεων έγινε, βάση Νόμου, εκτός ΑΣΕΠ και χωρίς την προϋπόθεση της μοριοδότησης.

Επίσης σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη νομοθετική πράξη οι Δήμαρχοι όλης της χώρας που προέβησαν σε ανάλογες προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού, παροτρύνθηκαν από το Νομοθέτη να αξιοποιήσουν τους εργαζόμενους που έχουν ήδη αντίστοιχη εμπειρία κι έχουν παράξει σημαντικό έργο δεδομένου ότι η μικρή χρονική διάρκεια της σύμβασης δεν επιτρέπει την εκπαίδευση νέων εργαζομένων. Με το κριτήριο της εμπειρίας, λοιπόν, επελέγησαν εργαζόμενοι που αξιολογήθηκαν ως αξιοπρόσεκτοι παραγωγοί έργου στο Δήμο, σε επίπεδο μελετών και υποστήριξης διοικητικών υπηρεσιών.

 

Καμία σύμβαση δεν θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου

Τέλος, διευκρινίζεται πως καμία σύμβαση δεν θα παραταθεί πέραν της 4μηνης ισχύος της όπως επίσης καμία σύμβαση δεν θα μετατραπεί σε σύμβαση αορίστου χρόνου «διότι απαγορεύεται από το Νόμο αλλά ακόμη κι αν επιτραπεί, δεν αποτελεί βούληση της δημοτικής αρχής μια τέτοια πρακτική».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<